Uw inkomen na de scheiding

Een scheiding heeft vaak ook gevolgen voor het besteedbaar inkomen van beide (ex-)partners. Apart leven kost in het algemeen meer dan samenleven. Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld 20 procent duurder is als iemand apart woont in plaats van samen. Het is dus belangrijk om na te denken over wat u over uw inkomens regelt. 

Uitelkaar.nl helpt u met afspraken over: 

  • Partneralimentatie
  • Toeslagen en belastingen
  • Pensioenen na de scheiding

Hoe berekent u de alimentatie? Hoe lang betaalt u partneralimentatie? Wilt u de pensioenen verdelen? Wat moet u regelen met uw pensioenuitvoerder?

Met uitelkaar.nl gaat u stap voor stap met deze vragen aan de slag.


 

Uitelkaar.nl

iets voor u?

of

Aanmelden

 

 Goede scheiding afspraken Betrouwbaar scheiden Scheiden voor vaste prijs Scheiden met een persoonlijke casemanager

Toeslagen en belastingen

Scheiden heeft niet alleen gevolgen voor uw directe inkomen na de scheiding. Het kan ook invloed hebben op toeslagen die u ontvangt. En uiteindelijk bent u ook geen fiscale partners meer en zal de belastingaangifte anders verlopen. 

Meer over toeslagen en belastingen

Inkomen en scheiden

Pensioen na scheiding

Als u getrouwd of geregistreerd partner bent, moet u afspraken maken over het tijdens het huwelijk opgebouwde pensioen. Zowel partner- als ouderdomspensioen zullen in uw scheidingsplan behandeld worden.

Meer over uw pensioen na uw scheiden

 

Tip van de expert

 

In bepaalde gevallen kan betaalde partneralimentatie worden opgegeven als aftrekpost voor de belasting.

 

Hoe werkt scheiden bij ons?

 

Ongeveer één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dat proces kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als u in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt uitelkaar.nl een online platform waarbij u 80% van uw scheiding zelf kunt regelen.

Hierdoor bepaalt u zelf het tempo, en werkt u stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die relevant zijn voor een scheiding. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie. 

Zo maakt u ook goede afspraken over alle onderwerpen rond uw inkomen.

 

 

Doordat u zelf controle hebt en verantwoordelijkheid neemt, maakt u beter doordachte scheidingsafspraken. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor uzelf, uw (ex-)partner én kinderen.  

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning en alle afspraken worden juridisch beoordeeld door één van onze advocaten. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Omdat deze pas aan het einde van het proces betrokken wordt, bespaart u veel geld. 
  • ✔ Zelf afspraken maken
  • ✔ In eigen tijd en tempo
  • ✔ Persoonlijke ondersteuning
  •  

 

Online scheiden?