Kom ik straks financieel rond?

27 april 2020

Scheiden brengt veel onzekerheid met zich mee. Natuurlijk vraag je je af hoe je financiële plaatje er na de scheiding uit komt te zien. En: kom je nog wel rond?

Pagina inhoud

  De financiële gevolgen van een scheiding

  Een scheiding heeft gevolgen voor het inkomen. Apart leven kost meer dan samenleven. Ook kan het zijn dat je na de scheiding een schuld moet aflossen, zoals een restschuld na de verkoop van een woning. Gemiddeld scheelt de situatie voor en na de scheiding 20% van het inkomen. Je kunt overwegen meer te gaan werken of je uitgaven te verminderen waar dat kan. 

  Wanneer je recht had op toeslagen of tegemoetkomingen, dan kan dit veranderen na de scheiding. Zo kunnen er veranderingen ontstaan met betrekking tot kinderbijslag, huurtoeslag en tegemoetkoming ouders. Wanneer je partner kostwinner was, kan het zo zijn dat je na de scheiding zonder inkomen zit en een (andere) baan moet vinden.

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Een beeld creëren van je financiële situatie na scheiding

  Om in te spelen op de veranderingen na de scheiding is het belangrijk om een beeld te hebben van je toekomstige financiële situatie. Je kunt daarvoor de rekenhulp op de website het Nibud te gebruiken. Daar zie je ook waarop je misschien geld kunt besparen. Als je je scheiding via Uitelkaar.nl regelt, kun je daarnaast  ook een specialist een persoonlijk ‘financieel overzicht’ laten maken.

  Dit zijn de gevolgen van scheiden op je inkomen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Dit zijn de gevolgen van scheiden op je inkomen

  14 mei 2024

  Je scheiding heeft impact op je inkomen. Je komt ineens voor beslissingen te staan die je tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap nooit hebt hoeven maken. Hoe ga je bijvoorbeeld jullie pensioen verdelen, wat...

  Lees verder