Alle diensten

Module Ouder­schaps­plan

Wat is het?

Een module waarin je samen met je (ex-)partner met begeleiding van een persoonlijk casemanager een ouderschapsplan maakt. Hierin staan afspraken over de zorg, omgang en opvoeding van jullie minderjarige kinderen.

Voor wie is het?

Het ouderschapsplan is verplicht als je als ouders van kinderen onder de 18 jaar uit elkaar gaat. Ben je getrouwd? Kies dan de module Scheidings- en ouderschapsplan.

Wat kost het?

Het opstellen van een ouderschapsplan via Uitelkaar.nl kost €250 per persoon. Heb je recht op subsidie, dan kan het opstellen van een ouderschapsplan vanaf €38 per persoon.

Wist je dat?

Je bovenop deze module kunt kiezen voor een mediationtraject?
Je tijdens de module onbeperkt begeleiding krijgt van een persoonlijke casemanager?
Kinderalimentatie inbegrepen zit in de module?

Wat je kunt verwachten

Samenwerken met je (ex-)partner om samen tot afspraken te komen die in het belang van de kinderen zijn. Dat staat voorop in onze dienstverlening. Hoe beter jullie nu nadenken over de afspraken, hoe groter de kans dat deze straks in de praktijk goed werken. Daarom kan het behulpzaam zijn jullie te laten ondersteunen door een mediator, maar dat hoeft niet. Maak stap voor stap in eigen tempo afspraken of - als jullie al weten wat jullie willen - lekker snel.

Wat zit er in de module Ouderschapsplan inbegrepen?

  • Waar en wanneer je wilt, werken in jullie digitale dossier
  • Onbeperkte begeleiding van je persoonlijk casemanager
  • Structuur en houvast dankzij duidelijke stappen
  • Officiële kinderalimentatieberekening
  • De mogelijkheid om je kind(eren) te betrekken d.m.v. de kindmodule
  • Juridische check door je casemanager
Wendy Joeloemsingh - Casemanager

"Wist je dat je ondersteuning van een mediator kunt inschakelen?"

Lees meer

De kosten

Je kunt op Uitelkaar.nl een ouderschapsplan opstellen voor €250 per persoon. Soms is het mogelijk subsidie te ontvangen wanneer je inkomen onder een bepaalde grens ligt. Hierdoor is het mogelijk om het ouderschapsplan op te stellen vanaf €38 per persoon.

Hoe gaat de betaling? Na 5 dagen proefperiode betaal je slechts €25 inschrijfgeld per persoon. Je proefaccount wordt omgezet in een gewoon account. Je hebt dan toegang tot een digitaal dossier en krijgt onbeperkt begeleiding van jullie casemanager. Tussentijds stoppen is altijd mogelijk. Jullie zitten nergens aan vast. Pas bij de afronding, voor de check door je casemanager, volgt de eindbetaling.

 

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoe je je persoonlijke ouderschapsplan kunt opstellen via Uitelkaar.nl? Download dan nu onze brochure Voorbeeld Ouderschapsplan

Brochure Ouderschapsplan
Wat zeggen onze klanten

Eveline: “De methode van Uitelkaar.nl bood een prettige structuur en een mooi overzicht over wat en hoe te regelen. We kregen voorbeelden van teksten en omdat we elkaar zo goed en lang kennen, en heel veel dezelfde ideeën en opvattingen hebben, hoefden we alleen maar in te vullen. Dat deden we samen en ieder voor zich.”

Stap voor stap in je eigen tempo
Met een persoonlijke casemanager
Doe het op jouw manier
Waar je maar wil, samen of alleen
én krijg extra begeleiding waar nodig

Kies je voor een mediator of niet?

Voorkom onenigheid en start de toekomst in balans door extra ondersteuning van een mediator bij het maken van het ouderschapsplan. In een extra gesprek met een mediator maken jullie de beste afspraken voor het hele gezin.

Verder met deze module