Alle diensten

Module Scheidings- & ouderschaps­plan

Wat is het?

Een online module waarin je samen met je (ex-)partner met begeleiding van een persoonlijk casemanager een ouderschapsplan en een scheidingsplan maakt. Dit is hetzelfde als een echtscheidingsconvenant.

Voor wie is het?

Als je getrouwd bent en kinderen onder de 18 jaar hebt, kies je voor de module Scheiding- & ouderschapsplan. Heb je geen minderjarige kinderen? Kies dan voor de module Scheidingsplan.

Wat kost het?

Het opstellen van een scheidings- & ouderschapsplan via Uitelkaar.nl kost €595 per persoon. Heb je recht op subsidie, dan kan het opstellen van een scheiding- & ouderschapsplan vanaf €38 per persoon.

Wist je dat?

Je bovenop deze module kunt kiezen voor een mediationtraject?
Je tijdens de module onbeperkt begeleiding krijgt van een persoonlijke casemanager?
Kinderalimentatie inbegrepen zit in de module?

Wat je kunt verwachten

Samenwerken met je (ex-)partner om samen tot goede toekomstafspraken te komen. Dat staat voorop in onze dienstverlening. Hoe beter jullie nu nadenken over de afspraken, hoe groter de kans dat deze straks in de praktijk goed werken. Daarom kan het behulpzaam zijn jullie te laten ondersteunen door een mediator, maar dat hoeft niet. Maak stap voor stap in eigen tempo afspraken of - als jullie al weten wat jullie willen - lekker snel.

Wat zit er in de module Scheiding- & ouderschapsplan inbegrepen?

  • Waar en wanneer je wilt, werken in jullie digitale dossier
  • Onbeperkte begeleiding van je persoonlijk casemanager
  • Structuur en houvast dankzij duidelijke stappen
  • Officiële kinderalimentatieberekening
  • De mogelijkheid om je kind(eren) te betrekken d.m.v. de kindmodule
  • Juridische check door een advocaat in de buurt
  • Indiening bij de rechtbank door advocaat
Wendy Joeloemsingh - Casemanager

"Wist je dat je ondersteuning van een mediator kunt inschakelen?"

Lees meer

De kosten

Je kunt op Uitelkaar.nl een scheidings- & ouderschapsplan opstellen voor €595 per persoon. Soms is het mogelijk subsidie te ontvangen wanneer je inkomen onder een bepaalde grens ligt. Hierdoor is het mogelijk om het scheidings- & ouderschapsplan op te stellen vanaf €38 per persoon.

Hoe gaat de betaling? Na 5 dagen proefperiode betaal je eenmalig €25 p.p. Op dat moment wordt het account omgezet en start de voorbereidingsfase. Je hebt dan toegang tot een digitaal dossier en krijgt onbeperkt begeleiding van jullie casemanager. Tussentijds stoppen is altijd mogelijk. Jullie zitten nergens aan vast. Pas bij de afronding, voor de review door de advocaat volgt de betaling van de advocaatfase. 

Wat zeggen onze klanten

Auke en Gabriella: "Scheiden gaat over emotie. Over goed overleggen hoe goed uit elkaar te gaan in een eigen tempo. Met een advocaat in de arm wordt de situatie al snel grimmiger en door de juridische advisering zakelijker. We wilden flexibiliteit; samen dingen kunnen bespreken en samen achter de computer. Scheiden op een manier zoals we samen hebben geleefd; met het hart oplossen, elkaar dingen gunnen en zo min mogelijk schade veroorzaken."

Stap voor stap in je eigen tempo
Met een persoonlijke casemanager
Doe het op jouw manier
Waar je maar wil, samen of alleen
én krijg extra begeleiding waar nodig

Kies je voor een mediator of niet?

Voorkom onenigheid en start de toekomst in balans door extra ondersteuning van een mediator bij het maken van het ouderschapsplan. In 2 extra gesprekken met een mediator maken jullie de beste afspraken voor het hele gezin.

Verder met deze module