Hoe werkt scheiden via Uitelkaar.nl?

Op Uitelkaar.nl kun je snel, in je eigen tempo, maar ook met extra ondersteuning van een mediator scheiden. Of je nu de module scheidingsplan, ouderschapsplan of de combinatie nodig hebt. Je hebt altijd en overal toegang tot je digitale dossier waarin je aan de scheidingsafspraken werkt. Ook kun je rekenen op de begeleiding van je persoonlijke casemanager.

Maak een account aan

Bekijk welke module bij je situatie past en of je mediation wilt om je account aan te maken.

Intake: vul de vragenlijst in

Zodra je (ex-)partner je uitnodiging accepteert vullen jullie beiden de online vragenlijst in.

Maak samen afspraken in het platform

Per thema maken jullie afspraken in je digitale dossier. Op basis van wat jullie in de intake antwoordden, doen wij alvast suggesties die je aan kunt passen. Als jullie een mediationtraject kiezen volgen er ook gesprekken met de mediator. Bij de module Ouderschapsplan krijg je 2 sessies bij een mediator, waarvan de laatste sessie meteen de controle is voor de afronding van het plan. Bij de modules Scheiding- en ouderschapsplan en Scheidingsplan krijg je 3 sessies bij een mediator, waarvan de laatste de juridische check is voor jullie scheidingsplan bij de rechtbank wordt ingediend.

Review door je casemanager of een advocaat

Als je een scheidingsplan of scheidings- en ouderschapsplan maakt, controleert een advocaat of jullie afspraken juridisch kloppen. Vervolgens hebben jullie een afspraak met de advocaat op kantoor of via videobellen en tekenen jullie het document. Als je enkel een ouderschapsplan maakt, controleert de casemanager jullie plan.

Indiening bij de rechtbank

Als jullie het scheidingsplan (en eventueel ouderschapsplan) hebben afgerond, dient jullie advocaat deze in bij de rechtbank.

Wendy Joeloemsingh - Casemanager

"Het is normaal dat de afspraken die jullie over sommige thema’s maken sneller gaan dan andere. Als jullie vastlopen help ik je graag op weg. Daarnaast kun je altijd alsnog kiezen voor een mediationtraject om samen tot een goede oplossing te komen."

Anouk Wijsman - Casemanager

"Wist je dat je persoonlijke casemanager 5 dagen per week onbeperkt voor je klaarstaat? Je krijgt direct antwoord op je vragen."

Auke & Gabriella - Klanten

"Het was fijn dat bij Uitelkaar.nl alle belangrijke onderwerpen voorbij kwamen. Deze manier van scheiden heeft ons geholpen richting te geven aan een nieuwe levenssituatie en een duidelijke keuzestructuur."

Stap voor stap in je eigen tempo
Met een persoonlijke casemanager
Doe het op jouw manier
Waar je maar wil, samen of alleen
én krijg extra begeleiding waar nodig