Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen

06 mei 2020

Bij Uitelkaar.nl gebeurt veel. Wij zijn continu aan het vernieuwen: ons online platform, onze hulpverlening en ons aanbod aan aanvullende diensten. In dit artikel lees je meer over Uitelkaar.nl en onze highlights.

Pagina inhoud

  Op Uitelkaar.nl kunnen stellen scheiden op goede voet. Je kunt in ons online scheidingsplatform in eigen tempo scheiden met begeleiding van een persoonlijk casemanager. Extra ondersteuning van een mediator inschakelen is altijd mogelijk, maar ook extra adviezen aanvragen over bijvoorbeeld pensioen is mogelijk. 

  Op deze manier scheiden is relatief nieuw. We nemen daarbij het voortouw in Nederland. Samen met en geïnspireerd door onze klanten werken we aan het verbeteren van ‘het scheiden’ door continue te innoveren op het vlak van begeleiding van scheiding. Wij geloven dat het proces waarin je terechtkomt als je uit elkaar gaat beter en innovatiever kan. Daar hebben onze klanten, hun kinderen (als die er zijn)  en uiteindelijk de hele samenleving baat bij.

  Bekijk al het nieuws

  Een aantal van onze highlights:

  • In augustus 2020 heeft Uitelkaar.nl met veel trots een innovatiesubsidie ontvangen om hiermee een impuls te geven aan online scheiden. Corona heeft de voordelen van digitale dienstverlening meer dan ooit duidelijk gemaakt. Vanaf de keukentafel bestel je de boodschappen en log je in op je werkomgeving. Een online platform kan ook goed bij zoiets ingewikkelds als een scheiding ondersteuning bieden.
  • Achter de schermen zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een ‘dynamisch’ ouderschapsplan. Ook hierin lopen we voorop in Nederland. In december 2019 schreven we hier een artikel over.
  • In juli 2019 won Uitelkaar.nl een challenge van het ministerie van Justitie. We mochten een online scheidingsloket bouwen om informatie rondom scheiden toegankelijker te maken.
  • In februari 2019 bedankte minister Sander Dekker een medeoprichter van Uitelkaar.nl, Michiel Scheltema, voor zijn bijdrage aan het bestuursrecht. Hij ontving een eervol ontslag als regeringscommissaris
  • Sinds herfst 2018 is scheiden op ons online platform mogelijk in combinatie met mediation. Dit is een unieke combinatie en geeft je het beste uit twee werelden: in eigen tempo aan de scheiding werken, maar ondersteuning ontvangen op de punten waar het stroever verloopt.

  Uitelkaar.nl is met de hulp van investeerfonds SI2 opgericht. We deden een interview met Wim Verbeek van SI2 Fund over de toekomst van Uitelkaar.nl.

  Bekijk al het nieuws Lees meer

  Gerelateerde artikelen