Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen

18 december 2023

Bij Uitelkaar.nl gebeurt veel. Wij zijn continu aan het vernieuwen: ons online platform, onze hulpverlening en ons aanbod aan aanvullende diensten. Lees hier meer over onze highlights.

Pagina inhoud

  Op Uitelkaar.nl kunnen stellen scheiden op goede voet. Je kunt in ons online scheidingsplatform in eigen tempo scheiden met begeleiding van een persoonlijk casemanager. Extra ondersteuning van een mediator inschakelen is altijd mogelijk, maar ook extra adviezen aanvragen over bijvoorbeeld pensioen is mogelijk. 

  Op deze manier scheiden is relatief nieuw. We nemen daarbij het voortouw in Nederland. Samen met en geïnspireerd door onze klanten werken we aan het verbeteren van ‘het scheiden’ door continu te innoveren op het vlak van begeleiding van scheiding. Wij geloven dat het proces waarin je terechtkomt als je uit elkaar gaat beter en innovatiever kan. Daar hebben onze klanten, hun kinderen (als die er zijn)  en uiteindelijk de hele samenleving baat bij.

  Bekijk al het nieuws

  Een aantal van onze highlights:

  • 11 december 2023: Franc Weerwind, demissionair minister voor Rechtsbescherming, bracht een werkbezoek aan Justice42 | Uitelkaar.nl. In een reeks gesprekken werd ingegaan op de scheidingsroute van Uitelkaar.nl en het digitale bezwarenplatform voor gemeenten.
  • September 2023: SI2 Fund heeft een nieuw onderzoek gedaan naar de maatschappelijke waarde van Uitelkaar.nl. Uit het onderzoek komt naar voren dat de meerderheid van de mensen die via Uitelkaar.nl gescheiden zijn minder stress ervaart tijdens het scheidingsproces. Andere meetbare effecten zijn dat het een positieve invloed heeft op de emoties en mensen het gevoel geeft dat zijn weer verder kunnen met het leven.Via de Social Return on Investment (SROI) methode is berekend dat iedere euro die het afgelopen jaar geïnvesteerd werd in Uitelkaar.nl €4,90 aan maatschappelijke waarde opleverde.
  • In mei 2022 heeft Uitelkaar.nl een nieuwe module gelanceerd: de kindmodule. Met de kindmodule bieden we de mogelijkheid om laagdrempelig de kind(eren) te betrekken bij de afspraken die gemaakt worden in het ouderschapsplan. Daarnaast is de kindmodule een omgeving waar informatie gevonden kan worden op een voor een kind begrijpelijke manier. De kindmodule zit standaard inbegrepen bij onze ouderschapsplan en scheidings- en ouderschapsplan module.
  • Uitelkaar.nl heeft in maart 2022 een nieuwe module ontwikkeld: de nazorgmodule. Het nazorg traject is toegankelijk voor alle klanten van Uitelkaar.nl. In de nazorg kunnen gescheiden mensen in het online platform van Uitelkaar.nl op eenvoudige wijze hun scheidingsafspraken aanpassen herzien en eventueel aanpassen. Voor dit initiatief heeft de Raad voor Rechtsbijstand een subsidie (uit de Subsidieregeling Stelselherziening Rechtsbijstand) toegekend.
  • In februari 2022 is de Raad voor Rechtsbijstand - het orgaan dat de gesubsidieerde mediation en rechtsbijstand regelt op basis van de Wet op de Rechtsbijstand (Wrb) - van start gegaan met de subsidieregeling experiment echtscheiding met als doel te onderzoeken wat stellen qua rechtshulp nodig hebben bij hun (complexe) echtscheiding en welke passende vergoeding hierbij past. Dit met het oog op het bieden van maatwerk voor de rechtzoekenden. Hierin werkt de Raad samen met zijn ketenpartners de NOvA, het Juridisch Loket, de MfN, vFAS en Uitelkaar.nl, in opdracht van de demissionair minister voor Rechtsbescherming.
  • September 2021: SI2 Fund heeft een onderzoek gedaan naar de maatschappelijke waarde van Uitelkaar.nl. Uit het onderzoek is gebleken dat iedere euro die geïnvesteerd werd in Justice42, de moedermaatschappij van Uitelkaar.nl, het afgelopen jaar €5,58 aan maatschappelijke waarde opleverde. Uitelkaar.nl levert dus een positieve bijdrage aan de huidige maatschappij.
  • Juli 2021: Met trots kunnen wij vertellen dat onze Laura Kistemaker genomineerd is voor de Computable Awards 2021 in de categorie CxO.
  • In februari 2021 hebben Hypotheek Visie en Uitelkaar.nl de handen ineengeslagen om consumenten nog beter te ondersteunen in het scheidingsproces. De organisaties starten een pilot om klanten die bij Uitelkaar.nl komen voor het regelen van de scheiding, ook te kunnen voorzien in hypotheekadvies op maat. Een groot gedeelte van de mensen die gaan scheiden hebben namelijk een koopwoning. Het toevoegen van hypotheekadvies in het productaanbod van Uitelkaar.nl lijkt daarmee een logische stap.
  • December 2020: Laura Kistemaker, COO van Uitelkaar.nl heeft als enige Nederlandse de European Women of Legal Tech 2020 Award gewonnen! Deze award wordt sinds 2018 jaarlijks toegekend aan vrouwen die een grote bijdrage leveren op het gebied van legal tech. Legal tech, oftewel juridische technologie, verwijst naar het gebruik van technologie en software om juridische diensten te verlenen en de juridische sector te ondersteunen.
  • In augustus 2020 heeft Uitelkaar.nl met veel trots een innovatiesubsidie ontvangen om hiermee een impuls te geven aan online scheiden. Corona heeft de voordelen van digitale dienstverlening meer dan ooit duidelijk gemaakt. Vanaf de keukentafel bestel je de boodschappen en log je in op je werkomgeving. Een online platform kan ook goed bij zoiets ingewikkelds als een scheiding ondersteuning bieden.
  • Achter de schermen zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een ‘dynamisch’ ouderschapsplan. Ook hierin lopen we voorop in Nederland. In december 2019 schreven we hier een artikel over.
  • In juli 2019 won Uitelkaar.nl een challenge van het ministerie van Justitie. We mochten een online scheidingsloket bouwen om informatie rondom scheiden toegankelijker te maken.
  • In februari 2019 bedankte minister Sander Dekker een medeoprichter van Uitelkaar.nl, Michiel Scheltema, voor zijn bijdrage aan het bestuursrecht. Hij ontving een eervol ontslag als regeringscommissaris
  • Sinds herfst 2018 is scheiden op ons online platform mogelijk in combinatie met mediation. Dit is een unieke combinatie en geeft je het beste uit twee werelden: in eigen tempo aan de scheiding werken, maar ondersteuning ontvangen op de punten waar het stroever verloopt. 

  Bekijk al het nieuws Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Persbericht: kosten scheiding zijn in crisis een obstakel

  08 januari 2024

  Volgens het onlangs verschenen rapport van het CBS, ‘Conjunctuur en relatievorming en -ontbinding’, kunnen de hoge kosten van een scheiding een reden zijn om in crisistijd een niet goed lopend huwelijk in stand te houden....

  Lees verder

  SI2Fund: “Uitelkaar.nl heeft een positief effect op gescheiden stellen.”

  19 september 2023

  De missie van Uitelkaar.nl is om stellen, die hebben besloten te scheiden, te helpen goed uit elkaar te gaan. We monitoren in hoeverre Uitelkaar.nl daar ook daadwerkelijk aan bijdraagt. Jaarlijks de resultaten gepubliceerd...

  Lees verder

  Uitelkaar.nl is de plek als je jezelf niet alleen juridisch, maar breder wilt ontwikkelen

  14 februari 2023

  "Onderdeel van mijn opleiding HBO-Rechten was een stage. Ik kon terecht bij de gemeente, een advocatenkantoor of de rechtbank, maar ik wilde een plek die meer biedt dan puur juridisch werk. Uitelkaar.nl is de ultieme plek...

  Lees verder