Wat heb ik hieraan?

Na de scheiding ga je de afspraken die je hebt gemaakt samen uitvoeren. Daarbij moet je met veel punten rekening houden. Wat moet je allemaal regelen? Wie doet wat? En wanneer moet het gebeuren? Deze vragen hoef je bij Uitelkaar.nl niet alleen te beantwoorden. In de nazorg begeleiden we jullie bij de afronding van de scheiding en bieden we je een plek waar je na de scheiding terecht kunt met vragen en problemen.

 • Ondersteuning van de casemanager
 • Checklist en informatie
 • Mogelijkheid afspraken te herzien

Hoe ziet het proces van nazorg eruit?

 • Afronding van de scheiding

  Jullie scheiding is officieel zodra de rechtbank een beschikking heeft afgegeven en de scheiding is ingeschreven bij de gemeente. Vanaf dat moment kun je op Uitelkaar.nl aan de slag met de zaken die na de scheiding geregeld moeten worden. We bieden je een checklist speciaal voor jouw situatie, zodat je niets vergeet te regelen. Denk daarbij aan een adreswijziging doorgeven of het overzetten van de schadevrije jaren van de auto.

 • Veranderingen na de scheiding

  Als alles is geregeld, kunnen jullie verder. Het kan zijn dat er na de scheiding iets gebeurt waardoor de tijdens de scheiding gemaakte afspraken niet meer werken of dat de afspraken in de praktijk niet blijken te passen. Dan kun je bij Uitelkaar.nl terecht voor jouw situatie. We hebben de meest voorkomende situaties na de scheiding uitgewerkt en alle nuttige informatie verzameld op één plek. Hoe zit het met de wet, hoe zijn anderen ermee omgegaan en wat jij zou kunnen doen? Met die informatie hopen we je te helpen een keuze te maken. Dat kan zijn om het te laten zoals het is of de gemaakte afspraken te herzien.

 • Aanpassen van de afspraken

  Als jij en je ex-partner hebben besloten dat de afspraken aangepast moeten worden, bieden we je net als tijdens de scheiding begeleiding en de mogelijkheid om extra hulp in te schakelen. Zo zorgen jij en je ex-partner dat de tijdens de scheiding gemaakte afspraken blijven werken.

Waarom zou ik gebruik maken van nazorg?

De scheiding eindigt niet met de beschikking van de rechtbank, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Hoewel de scheiding dan formeel is uitgesproken, wordt daarna pas duidelijk hoe de afspraken, die in het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan zijn gemaakt, in de praktijk uitwerken.

Die gemaakte afspraken moeten mee kunnen bewegen met jullie levens. Kinderen worden ouder en andere omstandigheden (andere baan, verhuizing of een nieuwe partner) kunnen dwingen tot aanpassing. De nazorg van Uitelkaar.nl biedt een gestructureerde en overzichtelijke plek waar je informatie kunt vinden over je nieuwe situatie, kunt overleggen en uiteindelijk ook de aanpassingen kunt doen.

Anouk Wijsman - Casemanager

"Wil je meer weten over Nazorg?"

Bel ons gerust even: we leggen het graag uit

Bel 085 070 2500