Uitelkaar.nl en Hypotheek Visie starten samenwerking rondom ondersteuning in het scheidingsproces

09 februari 2021

Hypotheek Visie en Uitelkaar.nl slaan de handen ineen om consumenten nog beter te ondersteunen in het scheidingsproces. De organisaties starten een pilot om klanten die bij Uitelkaar.nl komen voor het regelen van de scheiding, ook te kunnen voorzien in hypotheekadvies op maat. Een groot gedeelte van de mensen die gaan scheiden hebben namelijk een koopwoning. Het toevoegen van hypotheekadvies in het productaanbod van Uitelkaar.nl lijkt daarmee een logische stap.

Pagina inhoud

  Meedenken

  Voor stellen die weten hoe ze willen scheiden en het snel en efficiënt willen regelen. Of voor stellen die juist wat extra begeleiding zoeken van een mediator. Uitelkaar.nl biedt consumenten met haar online scheidingsplatform ‘scheiden op maat’ aan. Ook biedt het platform consumenten informatie en diensten die betrekking hebben op de scheiding, zoals informatie over de woning. 

  En vanaf nu ook een online adviesgesprek met Hypotheek Visie. Zo’n adviesgesprek is geen overbodige luxe, aangezien vijfenzestig procent van de stellen die gaan scheiden op Uitelkaar.nl een koopwoning heeft. Op het moment van scheiden zijn er diverse opties. Een van de partners blijft in de woning wonen en neemt de volledige hypotheek op zich en de ander koopt een andere woning of gaat huren. Of zij gaan over tot de verkoop van de huidige woning en beiden kopen een nieuwe woning of gaan huren. Kaspar Scheltema, directeur van Uitelkaar.nl: “De woning speelt vaak een belangrijke rol tijdens de scheiding. Het is fijn als je snel duidelijkheid krijgt van een onafhankelijke hypotheekadviseur over je mogelijkheden.” 

  Persoonlijk advies

  Hypotheek Visie helpt al jarenlang vele klanten met de aankoop van een nieuwe woning en de hypotheek. Ook in het geval van scheiden. Joost van Rooy, directeur van Hypotheek Visie: “Door de samenwerking met Uitelkaar.nl kunnen we de consumenten snel inzicht bieden in de mogelijkheden rondom de woning bij een scheiding. We doen dit al jaren voor vele consumenten, en zijn enthousiast dit ook te mogen doen voor de klanten van Uitelkaar.nl. De online propositie van Uitelkaar.nl sluit goed aan op de online klantbeleving van online advies van Hypotheek Visie.” 

   

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Persbericht: kosten scheiding zijn in crisis een obstakel

  08 januari 2024

  Volgens het onlangs verschenen rapport van het CBS, ‘Conjunctuur en relatievorming en -ontbinding’, kunnen de hoge kosten van een scheiding een reden zijn om in crisistijd een niet goed lopend huwelijk in stand te houden....

  Lees verder

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen

  18 december 2023

  Bij Uitelkaar.nl gebeurt veel. Wij zijn continu aan het vernieuwen: ons online platform, onze hulpverlening en ons aanbod aan aanvullende diensten. Lees hier meer over onze highlights.

  Lees verder

  SI2Fund: “Uitelkaar.nl heeft een positief effect op gescheiden stellen.”

  19 september 2023

  De missie van Uitelkaar.nl is om stellen, die hebben besloten te scheiden, te helpen goed uit elkaar te gaan. We monitoren in hoeverre Uitelkaar.nl daar ook daadwerkelijk aan bijdraagt. Jaarlijks de resultaten gepubliceerd...

  Lees verder