Laura Kistemaker wint European Women of Legal Tech 2020 Award

28 december 2020

Laura Kistemaker, medeoprichter en COO van Uitelkaar.nl, een innovatief online scheidingsplatform, heeft dit jaar als enige Nederlandse de European Woman of Legal Tech Award gewonnen in de categorie ‘entrepreneurship’. Deze award wordt sinds 2018 jaarlijks toegekend aan vrouwen die een grote bijdrage leveren op het gebied van legal tech. Legal tech, oftewel juridische technologie, verwijst naar het gebruik van technologie en software om juridische diensten te verlenen en de juridische sector te ondersteunen.

Pagina inhoud

  Vrouwen en legal tech

  Anno 2020 is het nog steeds zo dat mannen de legal tech wereld domineren. Hoewel ook veel vrouwen actief zijn in deze branche, is dit niet altijd even goed zichtbaar. Met de Women of Legal Tech Award wil de organisatie achter deze prijs het vrouwelijk leiderschap in vooruitstrevende, juridische initiatieven laten zien en het succes van deze vrouwen vieren.

  Pionieren om het recht toegankelijker te maken

  De 39-jarige Nederlandse Laura Kistemaker is zo’n vrouw die zich met lef en visie inzet om het recht door middel van legal tech toegankelijker te maken voor iedereen. Voordat Laura bij Uitelkaar.nl kwam, werkte ze bij onderzoeksinstituut HiiL aan de voorganger van Uitelkaar.nl, Rechtwijzer, en aan verschillende andere innovatieve juridische projecten. Bij Uitelkaar.nl richt ze zich samen met medeoprichter Kaspar Scheltema en hun team op het inzetten van technologie om mensen die te maken krijgen met een scheiding te helpen. “Dat ik deze prijs heb gewonnen vind ik fantastisch, omdat het een erkenning is van ons werk met Uitelkaar.nl. De award is een goed initiatief. Het laat zien hoeveel interessants er gebeurt op dit vlak en dat zoveel vrouwen in Europa zich hiervoor inzetten,” aldus Laura Kistemaker.

  Uitelkaar.nl en legal tech

  Uitelkaar.nl is een goed voorbeeld van juridische technologie. Op dit online platform worden stellen ondersteund bij het maken van afspraken over de scheiding. Het doel is om ex-partners te helpen dit op een zo constructief mogelijke manier te doen, zodat er ook na de scheiding geen onenigheid ontstaat. Het platform vraagt zaken uit en geeft op basis van de antwoorden van de ex-partners suggesties die aansluiten bij hun situatie. Uitelkaar.nl combineert online met offline ondersteuning. Een persoonlijke casemanager begeleidt het stel gedurende hele proces en een advocaat checkt of alle gemaakte afspraken ook juridisch kloppen. Doordat het platform structuur en informatie biedt, kunnen de stellen zelf de regie over hun scheiding nemen. Waar nodig kan er expertise van professionals worden ingeschakeld. Er is een groeiende vraag naar dergelijke online dienstverlening, die door COVID-19 nog meer is toegenomen.

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Uitelkaar.nl is de plek als je jezelf niet alleen juridisch, maar breder wilt ontwikkelen

  14 februari 2023

  "Onderdeel van mijn opleiding HBO-Rechten was een stage. Ik kon terecht bij de gemeente, een advocatenkantoor of de rechtbank, maar ik wilde een plek die meer biedt dan puur juridisch werk. Uitelkaar.nl is de ultieme plek...

  Lees verder

  Nieuwe advocaten/mediators gezocht

  12 juli 2022

  Uitelkaar.nl is op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners in de buurt van Deventer/Apeldoorn, Hengelo/Enschede, Alkmaar/Hoorn, Leeuwarden/Groningen, Roermond/Venlo en Almere/Lelystad.

  Lees verder

  126 x actuele informatie over corona en scheiden, ouderschap en relaties [geüpdatet: 28-5-2020]

  12 juli 2022

  De coronacrisis waarin we massaal thuis zitten zorgt voor relatiestress, scheidingsaanvragen, maar ook voor onzekerheid bij gescheiden ouders over het nakomen van de regelingen. In dit artikel vind je alle actuele,...

  Lees verder