SI2Fund: “Uitelkaar.nl heeft een positief effect op gescheiden stellen.”

19 september 2023

De missie van Uitelkaar.nl is om stellen, die hebben besloten te scheiden, te helpen goed uit elkaar te gaan. We monitoren in hoeverre Uitelkaar.nl daar ook daadwerkelijk aan bijdraagt. Jaarlijks de resultaten gepubliceerd in het ‘Impact report’, uitgegeven door SI2 Fund.

Pagina inhoud

  Resultaten

  Uit het onderzoek komt naar voren dat de meerderheid van de mensen die via Uitelkaar.nl gescheiden zijn minder stress ervaart tijdens het scheidingsproces. Andere meetbare effecten zijn dat het een positieve invloed heeft op de emoties en mensen het gevoel geeft dat zijn weer verder kunnen met het leven.

  Via de Social Return on Investment (SROI) methode is berekend dat iedere euro die het afgelopen jaar geïnvesteerd werd in Uitelkaar.nl €4,90 aan maatschappelijke waarde opleverde.

  Uit het rapport blijkt dat 100% van onze klanten die recht hadden op subsidie, Uitelkaar.nl een betaalbaardere optie vinden dan andere scheidingsmethoden.


  Impact report 2022-2023

  Benieuwd naar het volledige rapport? Uitelkaar.nl kun je terug vinden op pagina 7 en 8.


  >> Bekijk het impact report

  Over SI2

  SI2 Fund biedt groeikapitaal aan sociale ondernemingen die innovatieve oplossingen bieden voor hedendaagse maatschappelijke vraagstukken en helpt hen een maatschappelijke waarde te realiseren naast een eerlijk financieel rendement. SI2 Fund richt zich op impactvolle innovatieve start-ups met een duurzaam businessmodel.

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Persbericht: kosten scheiding zijn in crisis een obstakel

  08 januari 2024

  Volgens het onlangs verschenen rapport van het CBS, ‘Conjunctuur en relatievorming en -ontbinding’, kunnen de hoge kosten van een scheiding een reden zijn om in crisistijd een niet goed lopend huwelijk in stand te houden....

  Lees verder

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen

  18 december 2023

  Bij Uitelkaar.nl gebeurt veel. Wij zijn continu aan het vernieuwen: ons online platform, onze hulpverlening en ons aanbod aan aanvullende diensten. Lees hier meer over onze highlights.

  Lees verder

  Uitelkaar.nl is de plek als je jezelf niet alleen juridisch, maar breder wilt ontwikkelen

  14 februari 2023

  "Onderdeel van mijn opleiding HBO-Rechten was een stage. Ik kon terecht bij de gemeente, een advocatenkantoor of de rechtbank, maar ik wilde een plek die meer biedt dan puur juridisch werk. Uitelkaar.nl is de ultieme plek...

  Lees verder