Waar kun je de scheiding aanvragen?

15 maart 2024

De cijfers fluctueren jaarlijks een beetje, maar bijna 40% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Het grootste gedeelte van het scheidingen in Nederland gaat via meest bekende wegen: met hulp van een advocaat of mediator. Maar tegenwoordig willen veel mensen zelf meer de touwtjes in handen houden: zelf doen wat kan en ondersteuning waar nodig. En dat kan via Uitelkaar.nl.

Pagina inhoud

  Werken aan je scheiding: waar en wanneer jij wilt

  Je kunt zelf via Uitelkaar.nl aan al je afspraken rondom de scheiding werken. Je kunt extra ondersteuning krijgen als je dat nodig hebt. De persoonlijke casemanager staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je kunt bijvoorbeeld via mediation aan de lastigere afspraken van jullie scheiding werken. Dankzij de veilige online omgeving kun je dit allemaal zelfstandig doen, wanneer jij daar tijd voor hebt en waar je maar wilt. Zolang je maar een internetverbinding hebt, is bijna alles mogelijk. Dit maakt het mogelijk dat je overal in Nederland aan je scheiding kunt werken.

  Samen met je (ex-)partner bepaal je het tempo van jullie scheiding. Dit betekent ook dat je niet tegelijkertijd aan de afspraken hoeft te werken als je dat niet wilt. Jullie doen alles op eigen tempo. Uiteindelijk kun je er net zo lang over doen als jullie zelf willen. Ook minder snel, overigens. Je hebt namelijk geen oplopende kosten, waardoor je weloverwogen keuzes kunt maken zonder tijdsdruk. Jij bepaalt dus hoe lang de scheiding duurt.

  Rol van de advocaat bij scheiding

  Als je via Uitelkaar.nl gaat scheiden, zorgt een advocaat dat jullie niets over het hoofd zien. Jullie advocaat controleert de afspraken die jullie samen hebben gemaakt, geeft eventueel nog aanvullingen of doet met jullie goedkeuring aanpassingen om jullie echtscheidingsconvenant helemaal aan te laten sluiten aan jullie wensen. De advocaat kan eventueel ook nog suggesties doen en helpt jullie bij jullie laatste fase om de scheiding af te ronden. Jullie hebben daarvoor ook een gesprek met een advocaat. De ondersteuning van de advocaat zit bij de prijs inbegrepen.

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Scheiden in heel Nederland

  Omdat je tijdens je scheiding via Uitelkaar.nl zelf de regie in handen hebt, vindt Uitelkaar.nl het belangrijk dat je ook zelf een advocaat kunt kiezen die bij jullie past. Het is daarnaast fijn als je kunt scheiden bij jou in de buurt, want dat gemak had je ook tijdens het maken van de afspraken. Daarom kun je de scheiding in heel Nederland afronden, dankzij een landelijk netwerk van aangesloten advocaten.

  Zoek je een advocaat in Den Bosch voor je scheiding? Geen probleem. Of zoek je naar een advocaat die scheidingen in Assen regelt? Dat kan ook. Is er geen advocaat in jouw buurt, of regel je het liever op afstand? Videobellen is ook mogelijk.

  Klik eens op de steden hieronder en bekijk welke advocaat bij jou in de buurt beschikbaar is.

   

  Gerelateerde artikelen

  Scheiden in Rosmalen

  23 februari 2024

  Je gaat scheiden en woont in (de buurt van) Rosmalen. Waar moet je beginnen? Heb je al een keuze gemaakt hoe je wilt scheiden? Via een advocaat of een mediator? Misschien wil je wel online scheiden? Lees hier wat er...

  Lees verder

  Scheiden in Oud-Beijerland

  08 november 2022

  Op zoek naar een scheidingsadvocaat in Oud-Beijerland? Een echtscheiding of het ontbinden van een geregistreerd partnerschap is een heftige gebeurtenis. Om die reden is het handig om een familierecht advocaat in te...

  Lees verder

  Scheiden in Venlo

  28 juni 2022

  Op zoek naar een scheidingsadvocaat in of in de buurt van Venlo? Om je scheiding officieel te regelen heb je de hulp van een advocaat nodig. De advocaat komt op voor jouw belangen, zorgt ervoor dat je goede afspraken...

  Lees verder