Waar kun je de scheiding aanvragen?

06 mei 2020

Het scheidingspercentage in Nederland lijkt per jaar te fluctueren. Het grootste gedeelte van het scheidingspercentage in Nederland gaat via de meest bekende weg: met een advocaat of mediator. Maar tegenwoordig willen veel mensen zelf meer de touwtjes in handen houden: zelf doen wat kan en ondersteuning waar nodig. En dat kan via Uitelkaar.nl.

Pagina inhoud

  Werken aan je scheiding: waar en wanneer jij wilt

  Je kunt zelf via Uitelkaar.nl aan al je afspraken rondom de scheiding werken. Je kunt extra ondersteuning krijgen als je dat nodig hebt. De persoonlijke casemanager staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je kunt bijvoorbeeld via mediation aan de lastigere afspraken van jullie scheiding werken. Dankzij de veilige online omgeving kun je dit allemaal zelfstandig doen, wanneer jij daar tijd voor hebt en waar je maar wilt. Zolang je maar een internetverbinding hebt, is bijna alles mogelijk. Dit maakt het mogelijk dat je overal in Nederland aan je scheiding kunt werken.

  Samen met je (ex-)partner bepaal je het tempo van jullie scheiding. Dit betekent ook dat je niet tegelijkertijd aan de afspraken hoeft te werken als je dat niet wilt. Jullie doen alles op eigen tempo. Uiteindelijk kun je er net zo lang over doen als jullie zelf willen. Ook minder snel, overigens. Je hebt namelijk geen oplopende kosten, waardoor je weloverwogen keuzes kunt maken zonder tijdsdruk. Jij bepaalt dus hoe lang de scheiding duurt.

  Rol van de advocaat bij scheiding

  Een echtscheiding vereist altijd een gesprek met een advocaat. De advocaat controleert jullie afspraken op juridische juistheid en is de enige die jullie verzoek om te scheiden kan indienen bij de rechter. Als je via Uitelkaar.nl gaat scheiden, dan zit het gesprek met de advocaat bij de prijs inbegrepen. Jullie advocaat controleert de afspraken die jullie samen hebben gemaakt, geeft eventueel nog aanvullingen of doet met jullie goedkeuring aanpassingen om jullie echtscheidingsconvenant helemaal aan te laten sluiten aan jullie wensen. De advocaat kan eventueel ook nog suggesties doen en helpt jullie bij jullie laatste fase om de scheiding af te ronden. 

  Scheiden in heel Nederland

  Omdat je tijdens je scheiding via Uitelkaar.nl zelf de regie in handen hebt, vindt Uitelkaar.nl het belangrijk dat je ook zelf een advocaat moet kunnen kiezen die bij jullie past. Het is daarnaast fijn als je kunt scheiden bij jou in de buurt, want dat gemak had je ook tijdens het maken van de afspraken. Daarom kun je de scheiding in heel Nederland afronden, dankzij landelijk aangesloten advocaten. 

  Zoek je een advocaat in Den Bosch voor je scheiding? Geen probleem. Of zoek je naar een advocaat die scheidingen in Assen regelt? Dat kan ook. Waar je je scheiding ook wilt aanvragen, Uitelkaar.nl wijst een expert voor jou aan, bij jou in de buurt. Of je kiest er zelf één natuurlijk. 

  Klik eens op de steden hieronder en bekijk welke advocaat bij jou in de buurt beschikbaar is.

  Welkom op onze vernieuwde website!

  Het ziet er nét iets anders uit dan dat je gewend bent, dus we helpen je graag verder.

  Heb je vragen, opmerkingen, of werkt er een pagina niet goed? Laat het ons dan weten.

  Anouk Wijsman
  Manager contactcentrum