Scheiding in De Meern

10 juni 2020

Zoek je voor je scheiding een advocaat in De Meern? Bij Uitelkaar.nl weten we dat elke scheiding anders verloopt. Elke scheiding vraagt daarom om een persoonlijke aanpak. Uitelkaar.nl combineert een online platform met persoonlijke ondersteuning.

Pagina inhoud

  Leren van ervaring bij scheiden van anderen

  Een goede voorbereiding kan zijn om ervaringen van anderen te horen. Welke situaties wil je zelf graag vermijden en wat zijn manieren van omgaan met de scheiding die jou aanspreken? Je hebt vast mensen in je omgeving die een scheiding meemaakten. Op Uitelkaar.nl staan ook ervaringen van mensen die een scheiding doormaakten.

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Een goede basis bij scheiding 

  Om tot goede afspraken te komen die goed werken na de scheiding, is een goede basis essentieel. Dit betekent dat je in ieder geval in gesprek gaat met je (ex-)partner en praat over de zakelijke dingen van de scheiding. Als je eraan toe bent, zul je het ook hebben over de moeilijkere dingen, zoals hoe jullie de zorg en omgang met de kinderen tussen jullie gaan verdelen. Via Uitelkaar.nl kun je per thema aan afspraken werken. Je werkt op eigen tempo en jullie hebben de regie in handen.

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Advocatenkantoor in De Meern

  Nadat jullie aan de afspraken hebben gewerkt, hebben jullie in ieder geval één gesprek met een advocaat. De advocaat doet de laatste juridische check en vraagt jullie scheiding aan bij de rechter. In de Meern kun je dit laten doen door Ingrid.

  Advocaat Ingrid van den Heuvel

  Ingrid van den Heuvel-Beerens is familierechtspecialist en scheidingsmediator (vFAS). Zij heeft in 2016 haar kantoor opgericht. Sinds maart 2021 is de Zaak in Recht overgegaan in een maatschap, Ingrid voert het kantoor nu samen met haar collega en vriendin Dorrit Schröder. Het kantoor is gevestigd in De Meern, Utrecht. Naast live besprekingen is iedereen op kantoor ook bedreven in online meetings. Het enige nadeel is dan wel dat je zelf je kop koffie of thee moet pakken ;-)

  Ingrid is getrouwd met Theo, samen hebben zij twee kinderen: Floris en Amber. Zij is gespecialiseerd in het familierecht, als advocaat én als mediator. Naast het familierecht gaat haar hart ook sneller kloppen van straf- en jeugdrecht. Ook daar is Ingrid in gespecialiseerd. De rode draad van deze specialisaties is dat je mensen bijstaat in de meest moeilijke periodes van het leven. Juist in die periodes heb je iemand nodig die je kan vertellen wat de mogelijkheden en de onmogelijkheden zijn én je hierin kan begeleiden. Dat ziet zij als de basis van haar vak. Ingrids dag is goed wanneer jij je als cliënt gehoord voelt en zij in klare taal al je vragen heeft kunnen beantwoorden. 

  In haar werk is zij praktisch en betrokken. Van de mensen die zij bijstaat verwacht zij hetzelfde. Daarom heeft Ingrid zich ook aangesloten bij Uitelkaar.nl. Wanneer je gaat scheiden via dit platform kijkt zij kritisch naar de afspraken die jullie maken en houdt zij oog voor de persoonlijke belangen. Daarnaast spreekt de laagdrempeligheid van Uitelkaar.nl haar erg aan. Goede begeleiding is een must-have voor iedereen die wil scheiden, op welke manier je dat ook wil doen.

  Advocaat Dorrit Schröder

  Dorrit Schröder is sinds 2006 advocaat en sinds 2021 toegetreden tot De Zaak in Recht als zakelijk partner. Dorrit is specialist op het gebied van familie- en arbeidsrecht en is scheidingsmediator. Daarnaast heeft Dorrit ook veel ervaring in het (jeugd)strafrecht en combineert zij met veel plezier deze verschillende rechtsgebieden in haar praktijk.

  Dorrit startte haar carrière als juridisch medewerker bij een kantoor waar zij voornamelijk in het strafrecht werkzaam was. Sinds Dorrit advocaat is geworden heeft zij haar praktijk steeds verder uitgebreid en is zij uiteindelijk partner geworden bij een middelgroot kantoor in Utrecht.

  Dorrit is in 2016 familierechtspecialist geworden na het succesvol behalen van de opleiding voor Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS). Voor haar arbeidsrechtpratijk deed Dorrit in 2017 de intensieve specialisatieopleiding van Grotius. Ook heeft Dorrit met succes de specialisatieopleiding voor jeugdstrafrecht gevolgd.

  Op een constructieve manier legt Dorrit de basis voor de samenwerking met cliënten, werkt ze gericht en heeft veel dossierkennis. Haar werkstijl kenmerkt zich door kritisch op de inhoud, maar zacht op de persoon te zijn. Dorrit schroomt er niet voor om eerlijk te vertellen hoe de vork in de steel zit en houdt daarbij oog voor de relatie.

  Wil je graag weten welke experts in Nederland nog meer bij Uitelkaar.nl zijn aangesloten? Kijk dan eens op de pagina: Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Waar kun je de scheiding aanvragen? Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  15 maart 2024

  De cijfers fluctueren jaarlijks een beetje, maar bijna 40% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Het grootste gedeelte van het scheidingen in Nederland gaat via meest bekende wegen: met hulp van een advocaat of...

  Lees verder

  Scheiden in Rosmalen

  23 februari 2024

  Je gaat scheiden en woont in (de buurt van) Rosmalen. Waar moet je beginnen? Heb je al een keuze gemaakt hoe je wilt scheiden? Via een advocaat of een mediator? Misschien wil je wel online scheiden? Lees hier wat er...

  Lees verder

  Scheiden in Oud-Beijerland

  08 november 2022

  Op zoek naar een scheidingsadvocaat in Oud-Beijerland? Een echtscheiding of het ontbinden van een geregistreerd partnerschap is een heftige gebeurtenis. Om die reden is het handig om een familierecht advocaat in te...

  Lees verder