Scheiding in Nieuw-Vennep

10 juni 2020

Zoek je voor je scheiding een advocaat in Nieuw-Vennep? Zoek niet verder: Uitelkaar.nl heeft een aangesloten advocaat in Nieuw-Vennep, die je kan helpen. De advocaat helpt je om samen met je (ex-)partner tot goede scheidingsafspraken op Uitelkaar.nl te komen.

Pagina inhoud

  Mediation bij scheiding

  Wist je dat mediation steeds populairder wordt? Dit komt omdat steeds meer mensen inzien dat er goede resultaten worden behaald met mediation. Bij mediation is er een tussenpersoon, de mediator, die bemiddelt tussen twee ‘partijen’ en helpt oplossingen te vinden. Uitgangspunt is dat ze samen tot goede afspraken komen. De mediator kan suggesties doen waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht. Dankzij de mediator wordt escalatie vaak voorkomen.

  Zeker tijdens een scheiding is het belangrijk om te proberen zo goed mogelijk met elkaar in gesprek te kijken. Het is voor niemand fijn als je je tegenover elkaar komt te staan. Zeker niet voor de kinderen, als die er zijn. Onze advocaten zijn veelal ook mediator.

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Stap voor stap scheiden

  Een goed startpunt is de wil om er samen met je (ex-)partner uit te komen. Via Uitelkaar.nl kun aan je scheidingsafspraken werken via je eigen account. Je krijgt hierbij ondersteuning van een casemanager en een advocaat. Je (ex-)partner krijgt ook een eigen account. Jullie kunnen daardoor tegelijk aan de afspraken werken, maar je kunt het ook in eigen tijd doen.

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Advocaat Nieuw-Vennep

  Een advocaat zorgt ervoor dat jullie afspraken ook juridische correct zijn en dient jullie verzoek om te scheiden in bij de rechter. De rechter geeft jullie een beschikking en dan zijn jullie officieel gescheiden.

  Advocaat Nathalie Groenewoud

  Nathalie Groenewoud heeft sinds 2004 een algemene rechtspraktijk gevoerd en op allerlei rechtsgebieden ruime ervaring opgedaan.

  In 2013 heeft zij de driejarige specialisatie-opleiding familierecht bij de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) met succes afgerond. Tevens is Nathalie aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland. Daarnaast heeft zij in 2017 ook de specialisatieopleiding Erfrecht van de vFAS succesvol afgerond.

  De rode draad in haar praktijk is dat zij mensen uit een kwetsbare positie en/of emotioneel zware periode wil begeleiden. Bij Uitelkaar.nl kiezen mensen ervoor om in overleg tot afspraken te komen en zelf regie te houden. Nathalie ziet het als haar taak om daarbij de juiste juridische informatie en begeleiding te geven. Dat doet zij door de gemaakte afspraken te beoordelen en feedback te geven en wanneer nodig in mediationgesprekken om geschilpunten op te lossen.

  Meer informatie over Nathalie Groenewoud en haar kantoor is te vinden op www.mrgroenewoud.nl.

  Ook in andere steden zijn er experts aangesloten via Uitelkaar.nl, die naast advocaat ook mediator zijn. Wil je graag weten welke experts in Nederland nog meer bij Uitelkaar.nl zijn aangesloten? Kijk dan eens op de pagina: Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Waar kun je de scheiding aanvragen? Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  15 maart 2024

  De cijfers fluctueren jaarlijks een beetje, maar bijna 40% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Het grootste gedeelte van het scheidingen in Nederland gaat via meest bekende wegen: met hulp van een advocaat of...

  Lees verder

  Scheiden in Rosmalen

  23 februari 2024

  Je gaat scheiden en woont in (de buurt van) Rosmalen. Waar moet je beginnen? Heb je al een keuze gemaakt hoe je wilt scheiden? Via een advocaat of een mediator? Misschien wil je wel online scheiden? Lees hier wat er...

  Lees verder

  Scheiden in Oud-Beijerland

  08 november 2022

  Op zoek naar een scheidingsadvocaat in Oud-Beijerland? Een echtscheiding of het ontbinden van een geregistreerd partnerschap is een heftige gebeurtenis. Om die reden is het handig om een familierecht advocaat in te...

  Lees verder