Scheiding in Nieuw Vennep

10 juni 2020

Zoek je voor je scheiding een advocaat in Nieuw Vennep? Zoek niet verder: Uitelkaar.nl heeft een aangesloten advocaat in Nieuw Vennep die je kan helpen. Dit doe je terwijl jij en je (ex-)partner samenwerken op Uitelkaar.nl voor goede scheidingsafspraken.

Pagina inhoud

  Mediation bij scheiding

  Wist je dat mediation steeds populairder wordt? Dit komt omdat meer mensen gaan inzien dat er goede resultaten worden behaald met mediation. Bij mediation is er een tussenpersoon, de mediator, die bemiddelt tussen twee ‘partijen’ en hun wensen. Uitgangspunt is dat ze samen tot goede afspraken komen. De mediator kan ook suggesties doen waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht. Dankzij de mediator blijft escalatie vaak uit en kunnen mensen opgelucht ademhalen. 

  In echtscheidingszaken wordt mediation ook veel gebruikt als (ex-)partners er samen niet uitkomen. Zeker tijdens de scheiding is het fijn als je samen kijkt naar oplossingen. Lukt dit namelijk niet en kom je tegenover elkaar te staan? Dan wordt het vaak een welles-nietes spelletje, wat vaak nog lang kan aanhouden. Dat is geen leuke beëindiging van jullie relatie, zeker niet als er kinderen bij betrokken zijn. 

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Stap voor stap scheiden

  De eerste stap bij goed scheiden is de wil om samen met je (ex-)partner aan de afspraken voor na de scheiding te werken. Via Uitelkaar.nl kun je hieraan werken via je eigen account en wordt je ondersteund bij het maken van de afspraken. Je (ex-)partner doet dit ook via de eigen account. Jullie kunnen daardoor tegelijk aan de afspraken werken, maar je kunt het ook in eigen tijd doen. 

  Advocaat Nieuw Vennep

  Als je tevreden bent met de afspraken laat je deze bij een advocaat controleren op juridische correctheid. De advocaat dient jullie verzoek om te scheiden in bij de rechter. Dit is de enige geldige manier. 

  Advocaat Nathalie Groenewoud

  Mr. Nathalie Groenewoud, Groenewoud Advocatuur - Mediation.

  Ook in andere steden zijn er expert aangesloten via Uitelkaar.nl die naast de advocatuur ook aan scheidingsmediation doen. Wil je graag weten welke bij welke experts Uitelkaar.nl nog meer aansluiting heeft in Nederland? Kijk dan eens op de pagina: Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Waar kun je de scheiding aanvragen? Lees meer