Scheiding in Nieuw-Vennep

10 juni 2020

Zoek je voor je scheiding een advocaat in Nieuw-Vennep? Zoek niet verder: Uitelkaar.nl heeft een aangesloten advocaat in Nieuw-Vennep, die je kan helpen. De advocaat helpt je om samen met je (ex-)partner tot goede scheidingsafspraken op Uitelkaar.nl te komen.

Pagina inhoud

  Mediation bij scheiding

  Wist je dat mediation steeds populairder wordt? Dit komt omdat steeds meer mensen inzien dat er goede resultaten worden behaald met mediation. Bij mediation is er een tussenpersoon, de mediator, die bemiddelt tussen twee ‘partijen’ en helpt oplossingen te vinden. Uitgangspunt is dat ze samen tot goede afspraken komen. De mediator kan suggesties doen waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht. Dankzij de mediator wordt escalatie vaak voorkomen.

  Zeker tijdens een scheiding is het belangrijk om te proberen zo goed mogelijk met elkaar in gesprek te kijken. Het is voor niemand fijn als je je tegenover elkaar komt te staan. Zeker niet voor de kinderen, als die er zijn. Onze advocaten zijn veelal ook mediator.

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Stap voor stap scheiden

  Een goed startpunt is de wil om er samen met je (ex-)partner uit te komen. Via Uitelkaar.nl kun aan je scheidingsafspraken werken via je eigen account. Je krijgt hierbij ondersteuning van een casemanager en een advocaat. Je (ex-)partner krijgt ook een eigen account. Jullie kunnen daardoor tegelijk aan de afspraken werken, maar je kunt het ook in eigen tijd doen.

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Advocaat Nieuw-Vennep

  Een advocaat zorgt ervoor dat jullie afspraken ook juridische correct zijn en dient jullie verzoek om te scheiden in bij de rechter. De rechter geeft jullie een beschikking en dan zijn jullie officieel gescheiden.

  Advocaat Nathalie Groenewoud

  Nathalie Groenewoud heeft sinds 2004 een algemene rechtspraktijk gevoerd en op allerlei rechtsgebieden ruime ervaring opgedaan.

  In 2013 heeft zij de driejarige specialisatie-opleiding familierecht bij de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) met succes afgerond. Tevens is Nathalie aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland. Daarnaast heeft zij in 2017 ook de specialisatieopleiding Erfrecht van de vFAS succesvol afgerond.

  De rode draad in haar praktijk is dat zij mensen uit een kwetsbare positie en/of emotioneel zware periode wil begeleiden. Bij Uitelkaar.nl kiezen mensen ervoor om in overleg tot afspraken te komen en zelf regie te houden. Nathalie ziet het als haar taak om daarbij de juiste juridische informatie en begeleiding te geven. Dat doet zij door de gemaakte afspraken te beoordelen en feedback te geven en wanneer nodig in mediationgesprekken om geschilpunten op te lossen.

  Meer informatie over Nathalie Groenewoud en haar kantoor is te vinden op www.mrgroenewoud.nl.

  Ook in andere steden zijn er experts aangesloten via Uitelkaar.nl, die naast advocaat ook mediator zijn. Wil je graag weten welke experts in Nederland nog meer bij Uitelkaar.nl zijn aangesloten? Kijk dan eens op de pagina: Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Waar kun je de scheiding aanvragen? Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Scheiden in Eindhoven

  10 juni 2020

  Wat komt er kijken bij een scheiding in Eindhoven? Tijdens je scheiding moeten er over veel zaken afspraken gemaakt worden. Naast afspraken over de kinderen (als je die hebt), gaat een belangrijk deel van de afspraken over...

  Lees verder

  Scheiding Almere

  10 juni 2020

  Je wilt een scheiding aanvragen in Almere. Als je gaat scheiden en je kinderen hebt, is het belangrijk dat jij en je (ex-)partner jullie kinderen centraal stellen. Besteed extra aandacht aan jullie kinderen. Wanneer je aan...

  Lees verder

  Echtscheiding Bergen op Zoom

  10 juni 2020

  Je wilt een echtscheiding in Bergen op Zoom. Scheiden is natuurlijk een erg vervelend proces, zeker ook als je samen kinderen hebt. Zeker In dat geval is het van groot belang er alles aan te doen jullie scheiding zo soepel...

  Lees verder