Scheiden Roosendaal

10 juni 2020

Je gaat scheiden in Roosendaal. Belangrijk om te weten: wist je dat bijna een kwart van de gescheiden mensen achteraf betere afspraken had willen maken? Vaak lukt het mensen niet om door de emoties die scheiden met zich meebrengen verder te kijken dan de korte termijn. Daardoor lopen de afspraken later spaak en moeten zij opnieuw om te tafel om de afspraken aan te passen.

Pagina inhoud

  Afspraken maken voor de lange termijn

  Wanneer men later om te tafel gaat zitten om opnieuw aan de afspraken te werken, blijkt dit vaak niet zonder conflict te verlopen. Dus hoe eerder goede afspraken gemaakt worden, hoe beter. Je kunt tijdens de scheiding al nadenken over situaties die zich later voor kunnen doen. Daar pluk je later de vruchten van. Neem daarom de tijd om aan de afspraken te werken en doe het op eigen tempo.

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Een scheiding kiezen die bij jou past

  Bij een traditionele scheiding waarbij beide partijen een advocaat nemen of één mediator en deze per uur betalen lopen de kosten snel op. 

  Via Uitelkaar.nl betaal je een vast bedrag en krijg je ondersteuning zolang als je zelf wil. Aan het einde wordt een advocaat betrokken. Voorwaarde is dat jij en je (ex-)partner nog steeds in goed overleg afspraken kunnen maken. Via Uitelkaar.nl scheid je voor een vaste lage prijs zonder uurtarief bij jou in de buurt, dus ook bij een echtscheiding in Roosendaal.

  Echtscheiding regelen in Roosendaal

  Als je via een advocaat in Roosendaal wilt scheiden, dan is mr. Lotte Swart de aangesloten en tevens aangewezen persoon voor jullie scheiding. 

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Advocaat Lotte Swart

  Lotte Swart is sinds 2015 advocaat. Na haar studie Internationaal en Europees Recht aan de Universiteit van Tilburg is zij in Roosendaal als advocaat gestart met eerst een algemene praktijk. Vervolgens heeft zij zich gespecialiseerd in het familie- en jeugdrecht. 

  Als MfN-registermediator en geaccrediteerd familiemediator is zij ook veelvuldig actief op het gebied van familiemediations (echtscheiding, omgang etc.). Daarnaast is zij actief als buurtbemiddelaar.

  Lotte wist tijdens haar rechtenstudie al dat zij de advocatuur in wilden, omdat zij met haar werk middenin de maatschappij wil staan en mensen wil helpen. Dat is ook wat zij nu doet. Juist het contact met klanten is wat het werk zinvol maakt. Vaak zitten ze in grote problemen en  komt je als advocaat ineens in hun leven. Zij probeert het onderdeel waarop ze invloed kan uitoefenen voor hen positiever te maken.

  Gevraagd naar wat haar werk mooi maakt, zegt ze: “Dat is als ik tijdens een mediationgesprek zie dat mensen mijlenver uit elkaar staan en dan toch onder mijn begeleiding de positieve verbindende factor kunnen vinden.”

  Wil je graag weten welke experts in Nederland nog meer bij Uitelkaar.nl zijn aangesloten? Kijk dan eens op de pagina: Waar kun je de scheiding aanvragen?

  Waar kun je de scheiding aanvragen? Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Waar kun je de scheiding aanvragen?

  15 maart 2024

  De cijfers fluctueren jaarlijks een beetje, maar bijna 40% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Het grootste gedeelte van het scheidingen in Nederland gaat via meest bekende wegen: met hulp van een advocaat of...

  Lees verder

  Scheiden in Rosmalen

  23 februari 2024

  Je gaat scheiden en woont in (de buurt van) Rosmalen. Waar moet je beginnen? Heb je al een keuze gemaakt hoe je wilt scheiden? Via een advocaat of een mediator? Misschien wil je wel online scheiden? Lees hier wat er...

  Lees verder

  Scheiden in Oud-Beijerland

  08 november 2022

  Op zoek naar een scheidingsadvocaat in Oud-Beijerland? Een echtscheiding of het ontbinden van een geregistreerd partnerschap is een heftige gebeurtenis. Om die reden is het handig om een familierecht advocaat in te...

  Lees verder