-
May 15, 2024, 12:37 PM
by
User Not Found
Als je gaat scheiden en je hebt een koophuis, dan kom je voor de vraag te staan wat je na de scheiding gaat doen met het huis. Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn bij het maken van de beslissingen rond je huis. Hoe de Belastingdienst omgaat met de hypotheekrente is hier één van.
Full story
-
May 15, 2024, 12:29 PM
by
User Not Found
Om te weten of je recht hebt op kinderalimentatie of kinderalimentatie moet betalen, is het nodig om te weten of kinderalimentatie verplicht is in jouw situatie. Vervolgens zul je moeten bepalen welke regels er in jullie situatie gelden. In dit artikel krijg je uitleg over kinderalimentatie en de rechten en plichten.
Full story
-
May 15, 2024, 11:24 AM
by
User Not Found
Bij de berekening van kinderalimentatie en partneralimentatie wordt gekeken naar wat de kosten zijn en hoeveel inkomen er is. Rechtbanken hanteren hier bepaalde rekenregels voor, de zogenaamde Tremanormen. Deze normen volgen de meeste advocaten en mediators ook. Om de berekening te maken, zijn de volgende gegevens nodig.
Full story
-
May 15, 2024, 11:04 AM
by
User Not Found
Een geregistreerd partnerschap ontbinden, ofwel beëindigen, kan met of zonder tussenkomst van een rechter. Of het zonder de rechter kan, ligt eraan of jullie minderjarige kinderen hebben en of jullie samen afspraken kunnen maken waar jullie het beiden mee eens zijn.
Full story
-
May 15, 2024, 10:54 AM
by
User Not Found
Betaal je belasting over partneralimentatie? En kun je kinderalimentatie aftrekken van de belasting? Meer over het betalen en de teruggave van belasting over alimentatie lees je in dit artikel
Full story
-
May 15, 2024, 10:49 AM
by
User Not Found
Partneralimentatie is één van de onderwerpen waarover je tijdens de scheiding afspraken maakt. Sommigen willen geen partneralimentatie, anderen hebben juist veel baat bij goede afspraken over partneralimentatie. Als je graag wilt weten of partneralimentatie verplicht is, of dat het een onderwerp is dat je kunt overslaan lees dan verder.
Full story
-
May 15, 2024, 10:35 AM
by
User Not Found
Als je uit elkaar gaat en kinderen hebt, moet je met je (ex-)partner afspraken maken over hoe je het ouderschap erna vormgeeft. Een belangrijk onderwerp daarbij is hoe je de zorg en opvoeding van je kinderen verdeelt. Een manier van verdelen is door co-ouderschap aan te gaan. Lees dit artikel als je meer wilt weten over co-ouderschap; wat dit betekent en in welke gevallen je voor co-ouderschap kunt kiezen.
Full story
-
May 15, 2024, 10:26 AM
by
User Not Found
Scheiden met een baby kan erg spannend zijn en veel onzekerheid geven bij kersverse ouders. Dat is logisch, maar gelukkig kun je een aantal dingen goed regelen. Door het regelen geef je jezelf de kans om met een zekere blik naar de toekomst te kijken en jullie kindje een stabiele basis te geven. In dit artikel vind je 9 aandachtspunten voor je scheiding met een baby.
Full story
-
May 15, 2024, 10:15 AM
by
User Not Found
Zijn jullie (ex-)partners die nog goed met elkaar overweg kunnen en communiceren jullie geregeld dan kan een scheiding in ongeveer 3 maanden geregeld zijn. Maar liggen de dingen wat ingewikkelder, dan kan het stukken langer duren, soms jaren. Hoe lang het duurt voor een scheiding officieel is ligt aan de omstandigheden van een huwelijk of geregistreerd partnerschap.
Full story
-
May 15, 2024, 10:12 AM
by
User Not Found
“Wat is de beste omgangsregeling voor mijn kind?” Dat is een hele goede vraag en eigenlijk ben jij, samen met je (ex-)partner, de enige die deze vraag kan beantwoorden. Er is namelijk geen ‘beste’ omgangsregeling. Een bepaalde omgangsregeling is pas goed als je kind er het meest bij geholpen is. Welke omgangsregelingen zijn er en hoe bepaal je welke de beste is? Help jezelf bij het antwoord geven op de vraag door dit artikel door te nemen.
Full story
-
May 14, 2024, 15:05 PM
by
User Not Found
Wanneer jullie overwegen te scheiden komt er veel op je af. Je vraag je vast af wat je te wachten staat. In dit artikel geven we je kort een indruk van wat er moet gebeuren en hoe jullie dat kunnen ervaren.
Full story
-
May 14, 2024, 14:54 PM
by
User Not Found
Bij een scheiding verandert er veel. Waarschijnlijk ook jullie woonsituatie. Hebben jullie een koophuis? Dan is het handig om te weten wat de opties zijn en wat je moet doen. Hieronder lees je in een paar stappen wat er allemaal bij een hypotheek tijdens en na de scheiding komt kijken.
Full story
-
May 14, 2024, 14:48 PM
by
User Not Found
Het is absoluut normaal om allerlei heftige emoties te voelen bij een scheiding. Er wordt bij scheiding vaak gesproken over de ‘verliescirkel’ of de ‘rouwcurve’: van ontkenning, woede, onderhandelen en depressie, naar langzaam maar zeker een berusting.
Full story
-
May 14, 2024, 14:22 PM
by
User Not Found
Wanneer jullie gaan scheiden moeten jullie afspraken vastleggen. Gebruikelijk is om dit te doen in een echtscheidingsconvenant. Om een indruk te krijgen van hoe zo’n echtscheidingsconvenant eruit ziet kun je op deze pagina gratis een echtscheidingsconvenant voorbeeld downloaden.
Full story
-
May 14, 2024, 14:03 PM
by
User Not Found
Na de scheiding verandert er veel in je leven. Ook op het gebied van je financiën. Je zult tijdens en na de scheiding hier dan ook zaken over regelen. Het is mogelijk dat er voor jou iets verandert voor bijvoorbeeld je recht op toeslagen. Je belastingaangifte komt er anders uit te zien. Hoe eerder je hierop voorbereid bent, hoe beter. Dit artikel geeft je hoofdzakelijk informatie over de mogelijke veranderingen in je toeslagen na de scheiding.
Full story
-
May 14, 2024, 13:48 PM
by
User Not Found
Je verdeelt bij de scheiding de gezamenlijke bezittingen. Het maakt daarbij verschil of je getrouwd bent in gemeenschap van goederen, op huwelijkse voorwaarden of in beperkte gemeenschap van goederen. Bezittingen verdelen verloopt in al deze gevallen anders.
Full story
-
May 14, 2024, 13:18 PM
by
User Not Found
Als je gaat scheiden en je hebt een minderjarig kind, kom je de termen co-ouderschap en omgangsregeling tegen. Ze worden gebruikt om de zorg voor en omgang met je kind na scheiding aan te duiden. Je wilt natuurlijk weten wat beter is voor je kind, dus het is goed je hierin in te lezen. Doorgaans worden de termen co-ouderschap, omgangsregeling en zorgregeling door elkaar gebruikt en bedoelen we er allemaal iets anders mee. In dit artikel lees je wat termen betekenen en krijg je een indruk van het effect van jullie keuzes op de omgang met en zorg voor jullie kinderen in jullie situatie.
Full story
-
May 14, 2024, 12:14 PM
by
User Not Found
Bij samenwonen, maar ook als je gaat scheiden, kom je de termen toeslagpartner en fiscaalpartner tegen. Bij een echtscheiding of scheiding van tafel en bed, is het belangrijk om deze termen goed te begrijpen.
Full story
-
May 14, 2024, 12:01 PM
by
User Not Found
Je scheiding heeft impact op je inkomen. Je komt ineens voor beslissingen te staan die je tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap nooit hebt hoeven maken. Hoe ga je bijvoorbeeld jullie pensioen verdelen, wat betaal je wel of niet van de kinderalimentatie en heb je nu recht op andere toeslagen? Het maakt niet uit of je gaat scheiden en momenteel geen inkomen hebt of gaat scheiden met inkomen: er verandert hoe dan ook veel aan de huidige situatie. Financieel inzicht voor jezelf creëren is erg belangrijk tijdens de scheiding. Ben jij financieel voorbereid op je scheiding?
Full story
-
May 14, 2024, 11:36 AM
by
User Not Found
Je hoort mensen soms zeggen ‘We gaan pas uit elkaar als de kinderen het huis uit zijn.’ Dit is een begrijpelijke gedachte, want de impact van een scheiding op de kinderen is groot.
Full story