-
Apr 15, 2025, 14:41 PM
by
User Not Found
Als je ex-partner de afspraken in het ouderschapsplan niet nakomt kan dit erg vervelend zijn. Mag dat zo maar? Het kan ook zijn dat de afspraken voor jullie allebei niet meer goed na te leven zijn, omdat de situatie is gewijzigd. Moet je ze dan alsnog nakomen? Vind hieronder je antwoord op deze vragen.
Full story
-
Jan 15, 2025, 12:29 PM
by
Laura Kistemaker
In het Nederlandse familierecht is "verdiencapaciteit" een belangrijk begrip bij het vaststellen van kinder- en partneralimentatie. Het verwijst naar het inkomen dat iemand kan verdienen op basis van zijn of haar vaardigheden en omstandigheden.
Full story
-
Jan 15, 2025, 12:12 PM
by
Laura Kistemaker
Het berekenen van de draagkracht van een DGA kan complex zijn. Het vaststellen van het inkomen dat een DGA zichzelf redelijkerwijs kan toekennen, vereist vaak een grondige financiële analyse. Hierbij wordt gekeken naar de winst en financiële positie van de BV.
Full story
-
Oct 15, 2024, 09:25 AM
by
User Not Found
Als je gaat scheiden kan dit op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld online scheiden, scheiden met hulp van een mediator of scheiden met een advocaat. Maar is een advocaat ook verplicht als je online gaat scheiden of met behulp van een mediator?
Full story
-
Oct 8, 2024, 16:21 PM
by
Daniëlle van Aalsburg
Laura Kistemaker, mede-oprichter van Uitelkaar.nl is geïnterviewd door NU.nl over de praktische zaken waar rekening mee gehouden met worden als je hebt besloten om te gaan scheiden.
Full story
-
Oct 8, 2024, 16:21 PM
by
User Not Found
Met regelmaat is Uitelkaar.nl in de media te vinden of verschijnen wij met gastblogs op andere websites. Wil jij weten wat andere organisaties van Uitelkaar.nl vinden of hoe waarom wij op de radar zijn komen te staan van diverse kranten en omroepen? Bekijk onze medialijst hieronder.
Full story
-
Oct 1, 2024, 09:53 AM
by
Laura Kistemaker
Bij een scheiding word je gemakkelijk overspoeld door allerlei dingen die je moet regelen in combinatie met heftige emoties. Daarbij vereist het proces van een scheiding dat jij en je (ex-)partner een aantal belangrijke afspraken maken met elkaar. Gelukkig kun je hierbij hulp inschakelen. Dit hoeft niet gelijk een advocaat te zijn. Er zijn veel andere manieren en hulplijnen om uit te kiezen.
Voordat je een keuze kunt maken, is het prettig om inzicht te krijgen in de verschillende manieren van scheiden. Deze hebben allemaal hun voor- en nadelen en verschillen in prijs. Wat bij jou past, hangt af van jullie persoonlijke situatie. Zo kun je beiden een eigen advocaat inschakelen, kiezen voor een gezamenlijke advocaat of mediator of online scheiden met begeleiding, zoals op Uitelkaar.nl. De belangrijkste verschillen lees je in de onderstaande blog.
Full story
-
Oct 1, 2024, 09:39 AM
by
Laura Kistemaker
Jullie hebben het beste met elkaar voor en willen graag samenwerken om de echtscheiding zo goed mogelijk te regelen. Alleen loopt de communicatie tussen jullie niet zo lekker. Communicatie is vaak een lastig punt, terwijl je juist nú veel samen moet overleggen en afspreken.
Het liefst zou je alles online willen regelen, zodat je in je eigen tempo afspraken kunt maken, maar je merkt dat professionele hulp van een mediator noodzakelijk is om de echtscheiding tot een goed einde te brengen.
Bij het online scheidingsplatform Uitelkaar.nl kun je de voordelen van online scheiden daarom combineren met de expertise en hulp van een mediator. Lees verder over de mogelijke opties en op welke manier dit mediationtraject eruit kan zien.
Full story
-
Jul 12, 2024, 09:26 AM
by
Daniëlle van Aalsburg
Als je gaat scheiden, moet er ook veel geregeld worden qua woonsituatie. Eerst is het belangrijk om te bepalen wat er met de huidige woning gebeurt. Blijft één van jullie er wonen of gaan jullie beiden op zoek naar een nieuwe woning? Maar hoe snel kom je aan een nieuwe woning? Misschien kun je een woning kopen. Of ben je op zoek naar een huurwoning. Als je in aanmerking komt voor sociale huur, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor urgentie. In dit artikel leggen we uit wat urgentie is, waar je het aan kan vragen en welke voorwaarden er gelden.
Full story
-
Jun 28, 2024, 09:19 AM
by
Daniëlle van Aalsburg
Als je aanspraak maakt op partneralimentatie of partneralimentatie moet gaan betalen, is het belangrijk om te weten hoelang partneralimentatie betaald moet worden in Nederland. Partneralimentatie is bedoeld om de partner, die na de scheiding te weinig inkomen heeft om van te leven, financieel te ondersteunen. In dit artikel zullen we de regels en factoren bespreken die van invloed zijn op de duur van partneralimentatie in Nederland.
Full story
-
Jun 25, 2024, 11:47 AM
by
User Not Found
Heb je behoefte aan een voorbeeld van een omgangsregeling om je beter voor te bereiden op het opstellen van een dergelijke regeling? Goed idee! Je goed informeren en voorbereiden op de afspraken die jullie over de omgang van jullie kinderen gaan maken is het halve werk. Als jullie nu tijd en aandacht besteden aan deze afspraken geeft dat de meeste kans dat deze in de toekomst goed gaan werken. In dit artikel lees je wat een omgangsregeling precies is, hoe deze eruit kan zien en wat erin moet staan. Ook kun je gratis voorbeelden downloaden.
Full story
-
Jun 25, 2024, 11:46 AM
by
User Not Found
Uit onderzoek van het CBS blijkt dat na een scheiding ouders meestal bij elkaar in de buurt blijven wonen. Driekwart van de ouders blijft binnen 10 kilometer van elkaar wonen. Wanneer jullie gaan scheiden of gescheiden zijn en kinderen hebben vraag je je misschien af: kan ik verhuizen? Het antwoord op die vraag hangt van een paar zaken af.
Full story
-
Jun 7, 2024, 14:13 PM
by
User Not Found
Als je besloten hebt om te gaan scheiden en je kinderen, naasten en vrienden op de hoogte hebt gesteld, is het tijd om je te oriënteren op de manier waarop je je echtscheiding wilt gaan regelen. Scheiden kan tegenwoordig op drie manieren: via een advocaat, een mediator of zelf je scheiding online regelen. Alle drie vormen van scheiden zijn rechtsgeldig, mits aan alle voorwaarden wordt voldaan. In dit artikel lees je meer over de drie scheidingsmethodes.
Full story
-
May 28, 2024, 10:14 AM
by
User Not Found
Bij een scheiding is het verdelen van de inboedel niet makkelijk. Vooral als bepaalde spullen voor jullie beiden een emotionele waarde hebben. Onder inboedel verstaan we de spullen in en rondom het huis. Als je getrouwd bent in gemeenschap van goederen, is alles gemeenschappelijk bezit. De spullen moet je bij een scheiding dus eerlijk verdelen.
Je kunt de waarde van de spullen bepalen en de inboedel vervolgens zo verdelen dat jullie beiden spullen krijgen die evenveel waard zijn. In dit artikel leggen we twee manieren uit waarop je de waarde van de inboedel kunt bepalen.
Full story
-
May 28, 2024, 09:02 AM
by
Daniëlle van Aalsburg
De duur van een echtscheidingsprocedure kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren. In dit artikel geven we een overzicht van de tijdlijn van een echtscheidingsprocedure in Nederland, de gemiddelde tijd van een scheiding en de factoren die de duur van een scheiding kunnen beïnvloeden. Daarnaast geven we tips voor een soepel verloop van de scheidingsprocedure, zowel bij een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding als bij een eenzijdig verzoek.
Full story
-
May 15, 2024, 13:37 PM
by
Daniëlle van Aalsburg
Bij een echtscheiding moeten jullie afspraken maken over de verdeling van jullie goederen, vermogen en eventuele schulden. Als er een gezamenlijk huis is, moeten jullie deze ook verdelen. De verdeling van het huis kan een ingewikkeld proces zijn, vooral als niet duidelijk is wie er recht heeft op welk deel van de waarde van het huis. Dit is waar het begrip "vergoedingsrecht" om de hoek komt kijken. In dit artikel gaan we dieper in op wat vergoedingsrecht en beleggingsleer zijn, en hoe het kan helpen bij de verdeling van de waarde van een woning bij een echtscheiding.
Full story
-
May 15, 2024, 13:35 PM
by
User Not Found
In het geval dat een van jullie het gezag heeft, heeft deze ouder informatieplicht ten opzichte van de ouder zonder gezag. In de meeste gevallen hebben na scheiding jullie beiden als ouders het gezag. Welke informatie ben je verplicht door te geven aan de ander of hoor je te ontvangen?
Full story
-
May 15, 2024, 12:55 PM
by
User Not Found
Je scheiding heeft gevolgen voor je inkomen. Eerst betaalden jullie sommige kosten samen, maar nu doe je dat alleen. Als je inkomen zo laag wordt dat deze onder het bestaansminimum komt, moet je inkomen opgehoogd worden tot je jezelf kunt onderhouden. Hiervoor is een bijstandsuitkering. Wat voor invloed heeft deze op alimentatie en vice versa?
Full story
-
May 15, 2024, 12:53 PM
by
User Not Found
Scheiden van tafel en bed: je hoort er wel eens over, maar wat is het precies? Deze manier van scheiden wordt vaak ingezet als tussenoplossing: jullie willen apart leven, maar niet officieel scheiden. In dit artikel bespreken we de betekenis, de redenen om te scheiden van tafel en bed en hoe de procedure werkt.
Full story
-
May 15, 2024, 12:42 PM
by
User Not Found
Als je gaat scheiden is de term ouderschapsplan vast voorbij gekomen. Misschien weet je zelfs al wat het is. Maar moet jij ook een ouderschapsplan maken met je (ex-)partner? Als je dat nog niet weet is dit artikel nuttig, want je ontdekt voor wie het ouderschapsplan verplicht is en wanneer. Ook krijg je antwoord op de vraag: wat gebeurt er met het ouderschapsplan nadat we deze hebben opgesteld?
Full story