Scheiden met kinderen

Uw kinderen hebben er veel baat bij als u als ouders tot goede afspraken komt. Hoe duidelijker en beter de afspraken zijn hoe minder stress uw kinderen ervaren. U maakt met uitelkaar.nl een ouderschapsplan waarin de afspraken die met de kinderen te maken hebben komen te staan.

Uitelkaar.nl helpt u met afspraken over:

  • Op welke dagen de kinderen bij wie zijn
  • Waar de kinderen worden ingeschreven
  • Kinderalimentatieberekening door expert
Hoe zit het met het gezamenlijk gezag? Hoe berekent u kinderalimentatie? Welk effect heeft het inschrijven van de kinderen op het adres van één van u op toeslagen van de belasting? 

Met uitelkaar.nl gaat u stap voor stap met deze vragen aan de slag.

Aan de slag met uitelkaar.nl

Uitelkaar.nl

iets voor u?

of

Aanmelden

 

 Goede scheiding afspraken Betrouwbaar scheiden Scheiden voor vaste prijs Scheiden met een persoonlijke casemanager

Ouderschapsplan

Als uw kinderen jonger zijn dan 18 jaar, bent u verplicht een ouderschapsplan op te stellen met uw (ex-)partner.

Meer over ouderschapsplan

Verdelen van de zorg

Als u kinderen heeft, is het nodig om met uw (ex-)partner afspraken te maken over waar de kinderen gaan wonen en hoe u de zorg en opvoeding regelt na de scheiding.

Meer over verdelen van de zorg

Praten over scheiding

Een scheiding heeft veel invloed op uw kinderen. Het is belangrijk dat uw kinderen weten dat ze op u en uw (ex-)partner kunnen blijven rekenen.

Meer over praten over scheiding

Foto van kinderen

Co-ouderschap

Bij co-ouderschap kiest u ervoor om de kosten en de zorg- en opvoedingstaken van de kinderen gelijk te verdelen: u zorgt allebei evenveel voor de kinderen. U spreekt dan af wat de wisselmomenten zijn en waar de kinderen worden ingeschreven.

Meer over co-ouderschap en scheiden

Hoorrecht

Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen een uitnodiging van de rechter krijgen om hun wensen kenbaar te maken. Dit heet het (kinder)hoorrecht.

Meer over hoorrecht bij scheiding

Hulp voor kinderen

U doet er goed aan op een aantal zaken te letten. Of om hulp in te schakelen als dat nodig is. 

Meer over hulp voor kinderen

 

Tip van de experts

 

Veel kinderen geven aan dat als hun ouders goed met elkaar blijven omgaan, ze na verloop van tijd weinig last hebben van de scheiding.

 

Hoe werkt online scheiden via ons?

 

Ongeveer één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dat proces kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als u in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt uitelkaar.nl een online platform waarbij u 80% van uw scheiding zelf kunt regelen.

Hierdoor bepaalt u zelf het tempo, en werkt u stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die relevant zijn voor een scheiding. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie. 

Zo maakt u ook goede afspraken over alle onderwerpen die betrekking hebben op uw kinderen.

 

 

Doordat u zelf controle hebt en verantwoordelijkheid neemt, maakt u beter doordachte scheidingsafspraken. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor uzelf, uw (ex-)partner én kinderen.  

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning en alle afspraken worden juridisch beoordeeld door één van onze advocaten. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Omdat deze pas aan het einde van het proces betrokken wordt, bespaart u veel geld. 
  • ✔ Zelf afspraken maken
  • ✔ In eigen tijd en tempo
  • ✔ Persoonlijke ondersteuning
  •  

 

Online scheiden?