Hoe werkt online scheiden?

14 oktober 2020

Bij Uitelkaar.nl kunnen jullie gemakkelijk online jullie afspraken rond de scheiding maken en vervolgens jullie online scheiding aanvragen. Maar hoe werkt dat precies? Tegenwoordig kan je alles online regelen, dus waarom niet online je scheiding regelen?

Pagina inhoud

  Waarom zou je online willen scheiden?

  Tegenwoordig kun je je boodschappen online bestellen en zelfs je opleiding online volgen, dus waarom ook niet je scheiding online regelen? Dit heeft voordelen. Online scheiden maakt het mogelijk om het in je eigen tempo te doen. Jij bepaalt of je overdag of juist  ‘s avonds aan je scheidingsafspraken werkt. Je hoeft geen dure advocaat in te schakelen, die je per uur moet betalen. Op Uitelkaar.nl betaal je één vaste, lage prijs. Je emoties vliegen waarschijnlijk alle kanten op. Het is  dan fijn om begeleiding te krijgen tijdens je scheiding. Bij Uitelkaar.nl krijgen jullie een persoonlijke casemanager aangewezen. Deze helpt jullie gedurende  het gehele proces.  

  kijk hier welke module het best bij jullie situatie past

  Vindt alles online plaats?

  Simpel gezegd: niet alles vindt online plaats. Op Uitelkaar.nl leidt het systeem je door wat je samen moet regelen, maar er is daarnaast contact met de casemanager en met de advocaat die jullie afspraken gaat checken. Dat contact kan via berichten in jullie dossier, maar ook telefonisch. Aan het einde van het traject is er een afspraak met de advocaat. Die is in principe op kantoor, maar kan ook zeker via videobellen.  Zo kan alles doorgaan, ook tijdens de coronaperiode. 

   

  Daarnaast kun je tijdens jouw online scheidingsproces ook kiezen voor extra begeleiding van een mediator. Jullie krijgen dan samen een of twee gesprekken met een mediator. Deze gesprekken vinden over het algemeen ook persoonlijk plaats. 

  Kijk of Uitelkaar.nl voor jou werkt. Maak een gratis proefaccount. Kies eerst je module.

  Is online scheiden onpersoonlijk?

  Tijdens je online scheidingsproces op Uitelkaar.nl staat je een persoonlijke casemanager voor je klaar om vragen te beantwoorden. Je staat er dus absoluut niet alleen voor en er is zoveel persoonlijk contact als dat je zelf wilt. Online scheiden hoeft dus helemaal niet onpersoonlijk te zijn. Online scheiden samen met je (ex-)partner zorgt ervoor dat jullie samen in goed overleg uit elkaar gaan. Mensen ervaren dat juist als veel persoonlijker dan 2 advocaten je scheiding te laten regelen. 

  Wat is het verschil tussen online scheiden en andere manieren van scheiden?

  Er zijn verschillende manieren van scheiden. Het grootste verschil is dat online scheiden op Uitelkaar.nl er voor zorgt dat jullie op goede voet een nieuwe toekomst tegemoet gaan. Daarbij komt ook dat online scheiden via Uitelkaar.nl vaak de goedkoopste optie is. Je betaalt een vaste, lage prijs voor de gehele module. Je werkt in je eigen tempo, wanneer jij maar wilt online aan je scheiding. De persoonlijke casemanager van Uitelkaar.nl staat op werkdagen de hele dag voor je klaar om vragen te beantwoorden. 

  Op welke manieren kan ik mijn scheiding aanvragen? Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Op welke manieren kan ik mijn scheiding aanvragen?

  08 januari 2024

  Je wilt gaan scheiden, maar weet niet zo goed hoe je moet beginnen. Het is in deze fase belangrijk om te weten op welke manieren je een scheiding kan aanvragen. Als jij je hier nog nooit in hebt verdiept, is het mogelijk...

  Lees verder

  Scheiden via een advocaat, mediator of online: wat is het verschil?

  08 januari 2024

  Bij een scheiding word je gemakkelijk overspoeld door allerlei dingen die je moet regelen in combinatie met heftige emoties. Daarbij vereist het proces van een scheiding dat jij en je (ex-)partner een aantal belangrijke...

  Lees verder

  Scheiden met advocaat: is dat verplicht?

  26 september 2023

  Als je gaat scheiden kan dit op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld online scheiden, scheiden met hulp van een mediator of scheiden met een advocaat. Maar is een advocaat ook verplicht als je online gaat scheiden...

  Lees verder