Scheiden met subsidie: kom ik in aanmerking?

24 augustus 2020

Gaan jullie scheiden met hulp van Uitelkaar.nl, dan komen jullie misschien in aanmerking voor een subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand. Met de subsidie kunnen jullie al vanaf €36 per persoon scheiden. Er zijn een aantal eisen die bepalen of jullie in aanmerking komen. Lees verder om te zien of je in aanmerking komt.

Pagina inhoud

    Eigen vermogen

    Wat is vermogen ook alweer? Vermogen is de waarde van al jullie bezittingen min jullie schulden. Onder bezittingen verstaan we onder andere inboedel, spaargeld, obligaties, aandelen, een tweede woning, groene beleggingen, antiek en auto’s. Hebben jullie eigen vermogen? Dan is het goed om na te gaan hoeveel dat waard is. Het is namelijk zo dat als jullie een vermogen hebben van €30.000 per persoon of meer jullie niet in aanmerking komen voor de subsidie.

    Inkomen 2 jaar geleden

    Verder wordt er door de Raad voor Rechtsbijstand gekeken naar het individuele inkomen van 2 jaar geleden. Als jullie een gezamenlijk huishouden hebben en je inkomen onder de €39.400 (per persoon) valt, dan kom je in aanmerking voor subsidie. Hebben jullie geen gezamenlijk huishouden en je hebt een inkomen gehad van minder dan €27.900 2 jaar geleden, dan kom je ook in aanmerking voor subsidie.

    Uitelkaar.nl is het enige online platform dat voldoet aan de kwaliteitseisen van de Raad voor Rechtsbijstand. Daardoor is het mogelijk om subsidie te krijgen van de Raad wanneer je aan de bovenstaande eisen voldoet. Een scheiding kan dus betaalbaar zijn voor iedereen. Hebben jullie nog meer vragen over de subsidieaanvraag dan kunnen jullie terecht bij de casemanager van Uitelkaar.nl.