Samen scheiden

Als je uit elkaar gaat, sta je voor de opgave om samen eerlijke afspraken te maken en praktische zaken te regelen. Bij uitelkaar.nl kan je gebruik maken van een online omgeving waarin jullie ondersteund worden door de beste hulp en informatie. Zodat jullie samen de scheiding goed kunnen regelen.

Tips en ervaringen

Wat komt er kijken bij een scheiding? Hoe hebben anderen de scheiding aangepakt? Lees ervaringen van klanten van uitelkaar.nl.

  • Goede afspraken
  • Betrouwbaar
  • Vaste prijs
  • Persoonlijke coach
  • Aanmelden
verdieping
Getrouwd

Als je getrouwd bent, heb je een advocaat en de rechtbank nodig om jouw scheiding officieel te maken. Weet jij of je huwelijkse voorwaarden heeft?

verdieping
Samenwonend

Of je een samenlevingscontract had of niet, het is goed om afspraken te maken. Als je gezamenlijk gezag over kinderen hebt, is dat zelfs verplicht.

verdieping
10 tips

Elke scheiding is anders. Toch kunnen ervaringen van anderen helpen. Bekijk welke tips voor jou nuttig zijn.


tip

Tip van de expert

Probeer niet teveel achterom te kijken of een schuldige aan te wijzen. Richt je energie op de toekomst. Bedenk hoe je dit gaat inrichten.

Bel of mail ons

We wilden flexibiliteit; samen dingen kunnen bespreken en samen achter de computer. Scheiden op een manier zoals we samen hebben geleefd; met het hart oplossen, elkaar dingen gunnen en zo min mogelijk schade veroorzaken.

Lees ervaringsverhalen

Hoe werkt scheiden bij Uitelkaar.nl

Ongeveer één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dat proces kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als je in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt uitelkaar.nl een online platform waarbij je 80% van jouw scheiding zelf kunt regelen.

Hierdoor bepaal je zelf het tempo en werk je stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die relevant zijn voor een scheiding. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie. Zo maak je ook goede afspraken over alle onderwerpen rond jouw inkomen.

Doordat je zelf controle hebt en verantwoordelijkheid neemt, maak je beter doordachte scheidingsafspraken. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor jezelf, jouw (ex-)partner én kinderen.

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning en alle afspraken worden juridisch beoordeeld door één van onze advocaten. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Omdat deze pas aan het einde van het proces betrokken wordt, bespaar je veel geld.

  • Zelf afspraken maken
  • In eigen tijd en tempo
  • Persoonlijke ondersteuning
Aanmelden