Online scheiden ervaringen

Op zoek naar ervaringen over online scheiden? We begrijpen dat scheiden via het internet spannend kan zijn. Lees hier ervaringen van echte klanten die je voor zijn gegaan. Zoals het verhaal van Eveline:

kwaliteitskeurmerk Uitelkaar.nl RvR

‘We zijn nog steeds een familie’

Interview en tekst: Birgit Vandermeulen van feelwise

We spreken af op een Rotterdams terras tussen de molens aan het water. De zon schijnt, het water twinkelt, twee tafeltjes verder valt een glas wijn om. Bij onze muntthee wordt een hartkoekje geserveerd: de ene helft is van chocolade, de andere helft ‘gewoon’. Kleine symbooltjes van alledag.

Aan tafel zit een rustige vrouw. Een oermoeder, dat blijkt al snel uit haar verhaal. Ze leerde haar ex-man kennen toen ze 16 was, ze zaten bij elkaar op school. Ze stapten samen het volwassen leven in, tot een half jaar terug was ze nooit zonder hem geweest. Drie jongens van bijna 9, 6½ en 3 jaar zetten ze samen op de wereld. En toch besloten ze in november 2017 te gaan scheiden, op het moment van ‘nu is het echt genoeg, we komen er samen niet uit’. Ze hadden een soort broer-zus relatie waarin ze prima met elkaar communiceerden. Tegelijkertijd misten ze dingen in hun relatie. ‘Het is jammer dat we dat niet eerder naar elkaar hebben gesignaleerd en uitgesproken. Toen we onder ogen zagen dat het niet meer goed ging, heb ik toch het geloof gehad en gehouden van ‘het kan nog goed komen’. Tot het moment van ‘het komt echt niet meer goed’ me duidelijk werd: we konden elkaar in de intentie van ‘aan de relatie werken’ niet vinden. Daar lag mijn grens en toen verdween mijn geloof en vertrouwen. Dan wordt het heel lastig.’

Eerst nog even stil houden

Toen de kogel door de kerk en de beslissing genomen was, kwamen ze in de fase van ‘doorpakken en verder’. De kinderen stonden in dit proces op de eerste plaats, ‘wanneer en hoe gaan we het hen vertellen?’ was de centrale vraag.

Ze besloten om de scheiding anderhalve maand voor zichzelf te houden en nog niet aan de kinderen te vertellen. Ze wilden eerst wat meer beeld bij de nieuwe toekomst krijgen. Dat vroeg tijd, uitzoekwerk en praktisch puzzelen.

Hij besloot op zoek te gaan naar een nieuw huis, zij wilde graag in het huidige huis blijven wonen. Zolang hij nog geen nieuwe woning had gevonden, kozen ze ervoor om de kinderen een stabiele woonbasis te geven, en zelf als ouders in en uit het nog gezamenlijke huis te vliegen.

Contouren uitwerken

Toen de contouren van het nieuwe leven zichtbaar waren, kwamen ze bij uitelkaar.nl terecht. Met de insteek ‘we gaan kijken of we er zelf uit kunnen komen’ stapten ze in. De methode van uitelkaar.nl bood een prettige structuur en een mooi overzicht over wat en hoe te regelen. ‘We kregen voorbeelden van teksten en omdat we elkaar zo goed en lang kennen, en heel veel dezelfde ideeën en opvattingen hebben, hoefden we alleen maar in te vullen. Dat deden we samen en ieder voor zich. We wisten dat we zo een heel eind zouden komen.’

Ze hadden inderdaad weinig conflicten over de inhoud en de te maken afspraken. Ze stelden beiden het kindbelang voorop en lieten daarmee hun eigen emoties niet in de weg van de oplossing staan.

Zij nam het initiatief tot het schrijven van het plan en gaf vorm aan de details. ‘We wisten meteen dat we co-ouderschap wilden.’ Ze hield rekening met werkdagen, sport van de kinderen, andere verplichtingen en vrijetijdsbestedingen. Hij kon zich in het plan vinden. ‘Het klinkt alsof het een heel eenvoudig proces was, en dat was het eigenlijk ook. Er was geen haat en nijd.’

De mensen om hen heen zagen hen in de scheiding op de best mogelijke manier handelen. En nog steeds. ‘Als het dan toch moet, dan zo.’

Lees verder...

Uitelkaar.nl ervaringen

Lees meer ervaringen van echte klanten van Uitelkaar.nl over hun scheiding, het gebruik van Uitelkaar.nl en hun waardevolle tips voor mensen in dezelfde situatie.

 • Suzanne (33)

  "Alles wat we samen hebben meegemaakt koester ik heel erg. Van het trouwen heb ik ook geen spijt. Ik heb door de scheiding mijn beste vriend niet verloren."

  Tip Suzanne: Blijf in overleg met elkaar.

  Lees het hele verhaal
 • Auke (49) & Gabriella (46)

  "We wilden flexibiliteit; samen dingen kunnen bespreken en samen achter de computer. Scheiden op een manier zoals we samen hebben geleefd; met het hart oplossen, elkaar dingen gunnen en zo min mogelijk schade veroorzaken."

  Tip AukeHoud het grote plaatje voor ogen.

  Lees het hele verhaal
 • Eveline

  "Terugkijkend ben ik tevreden over de manier waarop we tijdens de scheiding met de juiste aandacht en structuur zijn geholpen. De contacten met de casemanager gedurende het scheidingsproces waren fijn en handig, evenals het eindgesprek met de advocaat."

  Tip Eveline: Probeer de ander niet te zien als je ex-partner, maar als de vader of moeder van je kinderen

  Lees het hele verhaal
 • Anniek & Marc

  "Vechtscheidingen snap ik niet. Dat wil je toch niet voor de kinderen? En zelf wil je toch ook niet zo kwaad en verbitterd blijven?"

  Lees het hele verhaal
 • Nicole (61)

  In het leven zijn de lijnen heel dun. Ieder mens is in staat om dingen te doen waarvan hij dacht ‘dat nooit’.’ Een ding weet ze zeker: ‘ik heb zelf best wel wat te brengen.’ De scheiding heeft haar rust opgeleverd. Ze zit beter in haar vel en voelt zich prettiger.

  Lees het hele verhaal

In het leven zijn de lijnen heel dun. Ieder mens is in staat om dingen te doen waarvan hij dacht ‘dat nooit’.’ Een ding weet ze zeker: ‘ik heb zelf best wel wat te brengen.’ De scheiding heeft haar rust opgeleverd. Ze zit beter in haar vel en voelt zich prettiger.

Lees het verhaal van Nicole

Scheiden online ervaringen

Op onze actueel pagina vind je meer informatie, tips en ervaringen over online scheiden en scheiden in het algemeen.

      Lees meer tips en ervaringen

Onze samenwerkingspartners

Bij Uitelkaar.nl streven wij naar optimale service en informatievoorziening door samen te werken met diverse deskundigen en organisaties op het gebied van scheiden en juridische zaken.

Hoe werkt Uitelkaar.nl

Het proces van uitelkaar gaan kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als je in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt uitelkaar.nl een online platform waarbij je onder begeleiding je ouderschapsplan kunt maken.

Hierdoor bepaal je zelf het tempo en werk je stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die voor jullie relevant zijn. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie.

Doordat je zelf controle hebt, maak je beter doordachte afspraken voor de kinderen. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor jezelf, jouw (ex-)partner én kinderen.

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Dat bespaar je veel tijd, negatieve emotie en geld.

 • Zelf afspraken maken
 • In eigen tijd en tempo
 • Persoonlijke ondersteuning

Gratis proefaccount