Bezittingen en schulden verdelen

Het kan zijn dat je huwelijkse voorwaarden hebt en dat je daarin hebt bepaald wie wat krijgt. Als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd zijn het geld en de spullen die jullie hebben van jullie samen. Dat geldt ook voor de schulden.

Uitelkaar.nl helpt je met afspraken over

  • Inboedel
  • Geld
  • Bijzondere spullen

Hoe maak je een inventarisatie van jouw spullen? En hoe bepaal je de waarde ervan? Welke schulden worden verdeeld? Wat is een peildatum? Wat is het verschil tussen gemeenschap van goederen en huwelijkse voorwaarden?
Met uitelkaar.nl gaat je stap voor stap met deze vragen aan de slag.

Wanneer je kiest voor scheiden via Uitelkaar.nl dan zorgen wij voor een uitgebreide kinderalimentatie-berekening volgens de wettelijke normen. Dit zit standaard in ons pakket.

verdieping
Schulden verdelen

In principe zijn jullie beiden verantwoordelijk voor de schulden. Tenzij je hier in jullie huwelijks voorwaarden andere afspraken over heeft gemaakt.

verdieping
De inboedel

Het helpt om een goed overzicht te hebben over wat er te verdelen valt. Inventariseer per kamer wat je hebt. Vergeet ook bijvoorbeeld de zolder niet.

verdieping
Het huis

Als je een koopwoning hebt spreek je ook af wat er met de woning gebeurt. Verkopen jij en je (ex-)partner de woning of koopt één van jullie de woning over?

Tip van de expert

De (ex-)partner die de woning verlaat, kan de helft van het eigenwoningforfait als alimentatie aftrekken.

Bel of mail ons

Hoe werkt scheiden bij Uitelkaar.nl

Ongeveer één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dat proces kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als je in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt uitelkaar.nl een online platform waarbij je 80% van jouw scheiding zelf kunt regelen.

Hierdoor bepaal je zelf het tempo en werk je stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die relevant zijn voor een scheiding. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie. Zo maak je ook goede afspraken over alle onderwerpen rond jouw inkomen.

Doordat je zelf controle hebt en verantwoordelijkheid neemt, maak je beter doordachte scheidingsafspraken. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor jezelf, jouw (ex-)partner én kinderen.

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning en alle afspraken worden juridisch beoordeeld door één van onze advocaten. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Omdat deze pas aan het einde van het proces betrokken wordt, bespaar je veel geld.

  • Zelf afspraken maken
  • In eigen tijd en tempo
  • Persoonlijke ondersteuning

Gratis proefaccount