Bezittingen en schulden verdelen

Het kan zijn dat u huwelijkse voorwaarden heeft en dat u daarin heeft bepaald wie wat krijgt. Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd zijn het geld en de spullen die u heeft van u samen. Dat geld ook voor de schulden. 

Uitelkaar.nl helpt u met afspraken over:

  • Inboedel
  • Geld
  • Bijzondere spullen

Hoe maakt u een inventarisatie van uw spullen? En hoe bepaalt u de waarde ervan? Welke schulden worden verdeeld? Wat is een peildatum? Wat is het verschil tussen gemeenschap van goederen en huwelijkse voorwaarden? 

Met uitelkaar.nl gaat u stap voor stap met deze vragen aan de slag.

Uitelkaar.nl

iets voor u?

of

Aanmelden

 

 Goede scheiding afspraken Betrouwbaar scheiden Scheiden voor vaste prijs Scheiden met een persoonlijke casemanager

Schulden verdelen

In principe bent u beiden verantwoordelijk voor de schulden. Tenzij u hier in uw huwelijkse voorwaarden andere afspraken over heeft gemaakt.

Meer over schulden verdelen

Het huis

Als u een koopwoning heeft, spreekt u ook af wat er met de woning gebeurt. Verkopen u en uw (ex-)partner de woning of koopt één van u de woning over?

Meer over uw koopwoning

Huisdieren bij een scheiding

De inboedel

Het helpt om een goed overzicht te hebben over wat er te verdelen valt. Inventariseer per kamer wat u heeft. Vergeet ook bijvoorbeeld de zolder niet.

Meer over inboedel verdelen

Uw verzekeringen aanpassen

Sommige verzekering kunt u overzetten. Denk aan uw levens-, auto- of inboedelverzekeringen. Andere verzekeringen hebben een waarde. Dat kan een geldwaarde of een afkoopwaarde zijn.

 

 

Tip van de expert

 

De (ex-)partner die de woning verlaat, kan de helft
van het eigenwoningforfait als alimentatie aftrekken.

 

Hoe werkt online scheiden bij ons?

 

Ongeveer één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dat proces kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als u in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt uitelkaar.nl een online platform waarbij u 80% van uw scheiding zelf kunt regelen.

Hierdoor bepaalt u zelf het tempo, en werkt u stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die relevant zijn voor een scheiding. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie. 

Zo zorgt u dat u goede afspraken maakt over de verdeling van uw bezittingen en schulden.


Doordat u zelf controle hebt en verantwoordelijkheid neemt, maakt u beter doordachte scheidingsafspraken. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor uzelf, uw (ex-)partner én kinderen.  

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning en alle afspraken worden juridisch beoordeeld door één van onze advocaten. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Omdat deze pas aan het einde van het proces betrokken wordt, bespaart u veel geld. 
  • ✔ Zelf afspraken maken
  • ✔ In eigen tijd en tempo
  • ✔ Persoonlijke ondersteuning
  •  

 

Online scheiden?