Alimentatie en scheiden

Als u besluit van elkaar te scheiden is het in veel gevallen nodig om financiële afspraken te maken voor na de scheiding. Als u kinderen heeft, bent u verplicht naar draagkracht bij te dragen aan de kosten voor de opvoeding en verzorging van de kinderen. Zo'n financiële regeling heet kinderalimentatie.

Als één van u kan niet rondkomen na de scheiding heeft de ander de verantwoordelijkheid om financiële steun te bieden. Dat wordt partneralimentatie genoemd. 

 

Uitelkaar.nl helpt u met afspraken over:

  • Hoe hoog is het alimentatiebedrag?
  • Hoe lang wordt de alimentatie betaald?
  • Wanneer wordt de alimentatie opnieuw berekend?

Bij Uitelkaar.nl zijn de kosten van een uitgebreide kinderalimentatie-berekening door een expert meegenomen in de moduleprijs.

Uitelkaar.nl

iets voor u?

of

Aanmelden

 

 Goede scheiding afspraken Betrouwbaar scheiden Scheiden voor vaste prijs Scheiden met een persoonlijke casemanager

Partneralimentatie

U maakt samen afspraken over partneralimentatie. Daarbij kijkt u naar of u in uw eigen levensonderhoud kan voorzien. Ook kijkt u naar wat u kunt missen. Vervolgens berekent u of partneralimentatie nodig is.

Meer over partneralimentatie

Belasting over alimentatie

Het krijgen of ontvangen van alimentatie kan gevolgen hebben voor uw belastingaangifte. Zowel voor het krijgen als ontvangen moet u met een aantal zaken rekening houden.

Meer over belasting

good luck coins alimentatie

Kinderalimentatie

Uitelkaar.nl biedt de mogelijkheid om met online begeleiding een ouderschapsplan op te stellen. Afspraken over de kinderalimentatie worden hier ook in opgenomen.

Meer over kinderalimentatie

Alimentatie wijzigen

Het kan dat de situatie van u of uw (ex-)partner verandert na uw scheiding. Misschien bent u meer of juist minder gaan verdienen. Het kan dan wenselijk zijn om de gemaakte afspraken te herzien. 

Meer over alimentatie wijzigen

 

Tip van de experts

 

Als u afziet van partneralimentatie, kan het zijn dat als u in de toekomst een uitkering nodig hebt, u hierop wordt gekort.

 

Hoe werkt online scheiden bij ons?

 

Ongeveer één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dat proces kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als u in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt uitelkaar.nl een online platform waarbij u 80% van uw scheiding zelf kunt regelen.

Hierdoor bepaalt u zelf het tempo, en werkt u stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die relevant zijn voor een scheiding. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie. 

Zo maakt u ook goede afspraken over alimentatie.

 

 

Doordat u zelf controle hebt en verantwoordelijkheid neemt, maakt u beter doordachte scheidingsafspraken. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor uzelf, uw (ex-)partner én kinderen.  

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning en alle afspraken worden juridisch beoordeeld door één van onze advocaten. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Omdat deze pas aan het einde van het proces betrokken wordt, bespaart u veel geld. 
  • ✔ Zelf afspraken maken
  • ✔ In eigen tijd en tempo
  • ✔ Persoonlijke ondersteuning
  •  

 

Online scheiden?