Alimentatie en scheiden

Als je besluit van elkaar te scheiden is het in veel gevallen nodig om financiële afspraken te maken voor na de scheiding. Als je kinderen hebt, ben je verplicht naar draagkracht bij te dragen aan de kosten voor de opvoeding en verzorging van de kinderen. Zo'n financiële regeling heet kinderalimentatie.

Als één van jullie niet kan rondkomen na de scheiding heeft de ander de verantwoordelijkheid om financiële steun te bieden. Dat wordt partneralimentatie genoemd.

Uitelkaar.nl helpt je met afspraken over

  • Hoe hoog is het alimentatiebedrag?
  • Hoe lang wordt de alimentatie betaald?
  • Wanneer wordt de alimentatie opnieuw berekend?

Wanneer je kiest voor scheiden via Uitelkaar.nl dan zorgen wij voor een uitgebreide kinderalimentatie-berekening volgens de wettelijke normen. Dit zit standaard in ons pakket. Wil je je partneralimentatie laten berekenen? Dat kan tegen een meerprijs van 50 euro.

verdieping
Partneralimentatie

Je maakt samen afspraken over partneralimentatie. Daarbij kijk je naar of je in uw eigen levensonderhoud kan voorzien. Ook kijk je naar wat je kan missen. Vervolgens bereken je of partneralimentatie nodig is.

verdieping
Belasting over alimentatie

Het krijgen of ontvangen van alimentatie kan gevolgen hebben voor je belastingaangifte. Zowel voor het krijgen als ontvangen moet je met een aantal zaken rekening houden.

verdieping
Kinderalimentatie

Uitelkaar.nl biedt de mogelijkheid om met online begeleiding een ouderschapsplan op te stellen. Afspraken over de kinderalimentatie worden hier ook in opgenomen.

verdieping
Alimentatie wijzigen

Het kan dat de situatie van jou of je (ex-)partner verandert na jullie scheiding. Misschien ben je meer of juist minder gaan verdienen. Het kan dan wenselijk zijn om de gemaakte afspraken te herzien.

Tip van de expert

Als je afziet van partneralimentatie, kan het zijn dat als je in de toekomst een uitkering nodig hebt, je hierop wordt gekort.

Bel of mail ons

Hoe werkt scheiden bij Uitelkaar.nl

Ongeveer één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dat proces kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als je in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt uitelkaar.nl een online platform waarbij je 80% van jouw scheiding zelf kunt regelen.

Hierdoor bepaal je zelf het tempo en werk je stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die relevant zijn voor een scheiding. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie. Zo maak je ook goede afspraken over alle onderwerpen rond jouw inkomen.

Doordat je zelf controle hebt en verantwoordelijkheid neemt, maak je beter doordachte scheidingsafspraken. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor jezelf, jouw (ex-)partner én kinderen.

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning en alle afspraken worden juridisch beoordeeld door één van onze advocaten. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Omdat deze pas aan het einde van het proces betrokken wordt, bespaar je veel geld.

  • Zelf afspraken maken
  • In eigen tijd en tempo
  • Persoonlijke ondersteuning
Gratis proefaccount