Uitelkaar.nl: ervaringen van gescheiden stellen

11 november 2022

Als je besloten hebt te gaan scheiden, komt de vraag: hoe pakken we het aan? Waarschijnlijk ben je al verschillende mogelijkheden tegengekomen.  Naast informatie over hoe de verschillende opties werken, waar je aan moet denken, hoe lang het duurt en hoeveel het kost, ben je vast ook op zoek naar hoe mensen het hebben ervaren. Op deze pagina lees je meer over ervaringen met Uitelkaar.nl. Zo ben je goed voorbereid op wat je te wachten staat en kun je een weloverwogen keuze maken wat betreft jullie scheidingsmethode.

Pagina inhoud

  Onderzoek impact van scheiden via Uitelkaar.nl

  De missie van Uitelkaar.nl is om stellen te helpen op een goede manier uit elkaar te gaan. Om te kijken of we erin slagen die missie waar te maken, doen we onderzoek naar de impact die wij maken. Een aantal belangrijke onderzoeksresultaten (2021):

  • 67% van onze klanten geeft aan dat de bereikte resultaten via Uitelkaar.nl in grote of zeer grote mate tot goede oplossingen hebben geleid.
  • 68% van onze klanten vindt dat de samenwerking met de ex-partner op Uitelkaar.nl er in grote of zeer grote mate voor zorgt dat zij afspraken maken waarmee zij verder kunnen.
  • 41% van onze klanten geeft aan dat Uitelkaar.nl de communicatie met de ex-partner in grote of zeer grote mate soepel doet verlopen.

  Inmiddels zijn er meer dan 5000 stellen gescheiden via Uitelkaar.nl. Uit onze enquets blijkt dat Uitelkaar.nl een 8,1 krijgt voor de dienstverlening. Met name snelle reacties en kundigheid van onze casemanagers wordt altijd erg gewaardeerd.

  Klantenreviews

  Om de cijfers uit de enquêtes meer context te geven lees je hieronder een aantal ervaringen van klanten. Ze gaan over de beleving van scheiden via Uitelkaar.nl.

  "Uitelkaar.nl is zeer gebruiksvriendelijk en begrijpelijk."

  Michelle, 20 maart 2024

  "Prima, snelle reacties en web omgeving werkt goed."

  Jeffrey, 13 maart 2024

  “Positief, er wordt daadwerkelijk gekeken naar wat de beste situatie is voor beiden.”

  Edith, 16 februari 2024

  “Makkelijke en snelle manier om dingen te regelen zonder steeds bij elkaar te moeten zitten.”

  Henk, 13 februari 2024

  “Het was prettig om zelf de regie te hebben.”

  Nienke, 9 februari 2024

  “Ik had geen idee hoe dit met uitelkaar.nl zal uitpakken. Ik ben ontzettend blij dat het proces goed heeft uitgepakt. De terugkoppeling vond ik een verademing. Het is nooit prettig om het besluit te nemen om te gaan scheiden, door jullie ben ik gaan inzien dat het op deze wijze goed kan. Bedankt daarvoor!”

  Margot, 31 januari 2024

  “Gestructureerd, helder, prettig omdat je voor een groot deel de regie houdt maar wel bijgestuurd wordt waar nodig is. ”

  Jitske, 7 januari 2024

  “Ik ben blij dat we op een fijne manier zijn begeleid door mensen die verstand hebben van zaken.”

  Patrick, 23 december 2023  Uitgebreide interviews met klanten

  Ook blijkt uit uitgebreide interviews met onze klanten dat online scheiden met begeleiding via Uitelkaar.nl de nodige voordelen oplevert. Lees bijvoorbeeld het verhaal van:

  • Eveline: 'Terugkijkend ben ik heel tevreden met de manier waarop we tijdens de scheiding met de juiste aandacht en structuur zijn geholpen. De contacten met de casemanager tijdens de scheiding waren fijn en handig, evenals het eindgesprek met de advocaat.' Lees het verhaal van Eveline.
  • Auke en Gabriella: 'We wilden flexibiliteit; samen dingen kunnen bespreken en samen achter de computer. Scheiden op een manier zoals we samen hebben geleefd; met het hart oplossen, elkaar dingen gunnen en zo min mogelijk schade veroorzaken.' Lees het verhaal van Auke (49) en Gabriella (46). 
  • Anniek en Marc, met zoons van 16 en 18 jaar: ‘Uitelkaar.nl is objectief, omdat je het samen invult. Zo objectief kan een mediator nooit zijn. De tool stelt vragen die je anders niet aan elkaar stelt of in ieder geval niet op die manier. Dat verdient een prijs. Je start met het afzonderlijk invullen van vragen. Vervolgens geeft de tool aan waar verschillen en aandachtspunten zitten. Die kun je online afhandelen, maar wij kozen ervoor om dat aan de keukentafel te doen. Dat gaat sneller en is directer. Op die manier konden we het in twee maanden afwerken.’ Lees het verhaal van Anniek en Marc. 
  • Barbara en Roland vinden dat Uitelkaar.nl een positief effect heeft gehad op hun scheiding en hoe zij daarna met elkaar omgaan. Barbara: “De verliefdheid is weg en samenwonen kan niet meer, maar dankzij dit proces werd duidelijk wat er nog wél is: een diepe vriendschap en wederzijds vertrouwen.” Lees het interview dat SI2 fund deed met Barbara en Roland. 

  Meer ervaringen

  Wil je graag meer ervaringen lezen van mensen die via Uitelkaar.nl zijn gescheiden en achtergrondinformatie over hoe wij aan deze informatie komen? Ga naar onze klantervaringen pagina. 

  Over Uitelkaar.nl

  Stap voor stap scheiden met begeleiding of juist heel snel. Alles kan bij Uitelkaar.nl. Op het online scheidingsplatform maak je een ouderschapsplan, scheidingsplan, met of zonder mediation. Iedere situatie is uniek, dus jij beslist wat je nodig hebt en betaalt alleen daarvoor. Niet meer niet minder.

  Wist je dat Uitelkaar.nl de enige aanbieder van online scheiden is die voldoet aan de kwaliteitseisen van de Raad voor Rechtsbijstand?

  Lees meer over Uitelkaar.nl

  Gerelateerde artikelen

  Ervaring met scheiden van Eveline: “We zijn nog steeds een familie”

  04 juni 2020

  Birgit Vandermeulen, ervaringsdeskundige op gebied van scheiden en professioneel coach bij Feelwise, spreekt met Eveline af op een Rotterdams terras tussen de molens aan het water. Zij gaat Eveline, gescheiden via...

  Lees verder

  Ervaring scheiden van Nicole: “Ik kon hem niet veranderen, dus moest ik voor mezelf kiezen”

  04 juni 2020

  Birgit Vandermeulen, coach bij Feelwise, interviewde voor Uitelkaar.nl Nico (61). Nico is via Uitelkaar.nl gescheiden. Scheiden via ons online platform leek haar een praktische en snelle manier van scheiden. Binnen 4...

  Lees verder

  Ervaring scheiden Auke en Gabriella: “We hebben een betere versie van ons eigen leven”

  04 juni 2020

  Birgit Vandermeulen, coach bij Feelwise, interviewde voor ons Auke (49) en Gabriella (46), gescheiden via Uitelkaar.nl. Voor hen was het belangrijk op een goede manier uit elkaar te gaan en dat in eigen tempo te doen om de...

  Lees verder