Uitelkaar.nl: ervaringen van gescheiden stellen

04 juni 2020

Als je besloten hebt te gaan scheiden, komt de vraag: hoe pakken we het aan? Waarschijnlijk ben je al verschillende mogelijkheden tegengekomen.  Naast informatie over hoe de verschillende opties werken, waar je aan moet denken, hoe lang het duurt en hoeveel het kost, ben je vast ook op zoek naar hoe mensen het hebben ervaren. Op deze pagina lees je meer over ervaringen met Uitelkaar.nl. Zo ben je goed voorbereid op wat je te wachten staat en kun je een weloverwogen keuze maken wat betreft jullie scheidingsmethode.

Pagina inhoud

    Onderzoek impact van scheiden via Uitelkaar.nl

    De missie van Uitelkaar.nl is om stellen te helpen op een goede manier uit elkaar te gaan. Om te kijken of we erin slagen die missie waar te maken, doen we onderzoek naar de impact die wij maken. Een aantal belangrijke onderzoeksresultaten (2021):

    • 67% van onze klanten geeft aan dat de bereikte resultaten via Uitelkaar.nl in grote of zeer grote mate tot goede oplossingen hebben geleid.
    • 68% van onze klanten vindt dat de samenwerking met de ex-partner op Uitelkaar.nl er in grote of zeer grote mate voor zorgt dat zij afspraken maken waarmee zij verder kunnen.
    • 41% van onze klanten geeft aan dat Uitelkaar.nl de communicatie met de ex-partner in grote of zeer grote mate soepel doet verlopen.

    Inmiddels zijn er meer dan 4900 stellen gescheiden via Uitelkaar.nl. Uit onze enquets blijkt dat Uitelkaar.nl een 8,1 krijgt voor de dienstverlening. Met name snelle reacties en kundigheid van onze casemanagers wordt altijd erg gewaardeerd.

    Klantenreviews

    Om de cijfers uit de enquêtes meer context te geven lees je hieronder een aantal ervaringen van klanten. Ze gaan over de beleving van scheiden via Uitelkaar.nl.

    Willeke 19 september 2022

    "Makkelijk en snel."

    Lisa 29 augustus 2022

    "Netjes, duidelijk en professioneel."

    Dirk Jan 16 augustus 2022

    "Uitstekende begeleiding, goede communicatie."

    Kevin 10 juni 2022

    "Concreet en sluit aan bij mijn wensen. Snel, zakelijk, maar ruimte voor eigen inbreng."

    Erica 3 juni 2022

    "Het is erg fijn dat de website ook na de formele afronding nog steeds toegankelijk is voor hulp van jullie en voor communicatie met mijn ex."

    Femke 16 mei 2022

    “Wat ik prettig vind aan Uitelkaar.nl is dat de leidraad voor de afspraken meteen al staan, dit geeft rust en ruimte om tot de beste afspraken te komen. De feedback om wijzigingen door te voeren om alles in orde te maken is ook heel fijn! De snelle reacties van de casemanager maken dat de vaart erin blijft.”

    Judith 1 mei 2022

    “Het is fijn om handvatten te hebben en een onbevooroordeelde reviewer die waar nodig begeleid”

    Frank 1 mei 2022

    “Ik kon als leek alles goed regelen door de goede uitleg en handige hyperlinks naar instanties e.d. Het scheiden ging daardoor eenvoudiger dan ik had verwacht. Dank nogmaals daarvoor!”

    Britt 29 april 2022

    “Uitelkaar.nl dwingt je goed na te denken over elke stap van de scheiding en laat je steeds opnieuw met je toekomstige ex overleggen, zodat alles voor beide partijen duidelijk is.”



    Uitgebreide interviews met klanten

    Ook blijkt uit uitgebreide interviews met onze klanten dat online scheiden met begeleiding via Uitelkaar.nl de nodige voordelen oplevert. Lees bijvoorbeeld het verhaal van:

    • Eveline: 'Terugkijkend ben ik heel tevreden met de manier waarop we tijdens de scheiding met de juiste aandacht en structuur zijn geholpen. De contacten met de casemanager tijdens de scheiding waren fijn en handig, evenals het eindgesprek met de advocaat.' Lees het verhaal van Eveline.
    • Auke en Gabriella: 'We wilden flexibiliteit; samen dingen kunnen bespreken en samen achter de computer. Scheiden op een manier zoals we samen hebben geleefd; met het hart oplossen, elkaar dingen gunnen en zo min mogelijk schade veroorzaken.' Lees het verhaal van Auke (49) en Gabriella (46). 
    • Anniek en Marc, met zoons van 16 en 18 jaar: ‘Uitelkaar.nl is objectief, omdat je het samen invult. Zo objectief kan een mediator nooit zijn. De tool stelt vragen die je anders niet aan elkaar stelt of in ieder geval niet op die manier. Dat verdient een prijs. Je start met het afzonderlijk invullen van vragen. Vervolgens geeft de tool aan waar verschillen en aandachtspunten zitten. Die kun je online afhandelen, maar wij kozen ervoor om dat aan de keukentafel te doen. Dat gaat sneller en is directer. Op die manier konden we het in twee maanden afwerken.’ Lees het verhaal van Anniek en Marc. 
    • Barbara en Roland vinden dat Uitelkaar.nl een positief effect heeft gehad op hun scheiding en hoe zij daarna met elkaar omgaan. Barbara: “De verliefdheid is weg en samenwonen kan niet meer, maar dankzij dit proces werd duidelijk wat er nog wél is: een diepe vriendschap en wederzijds vertrouwen.” Lees het interview dat SI2 fund deed met Barbara en Roland. 

    Meer ervaringen

    Wil je graag meer ervaringen lezen van mensen die via Uitelkaar.nl zijn gescheiden en achtergrondinformatie over hoe wij aan deze informatie komen? Ga naar onze klantervaringen pagina. 

    Over Uitelkaar.nl

    Stap voor stap scheiden met begeleiding of juist heel snel. Alles kan bij Uitelkaar.nl. Op het online scheidingsplatform maak je een ouderschapsplan, scheidingsplan, met of zonder mediation. Iedere situatie is uniek, dus jij beslist wat je nodig hebt en betaalt alleen daarvoor. Niet meer niet minder.

    Wist je dat Uitelkaar.nl de enige aanbieder van online scheiden is die voldoet aan de kwaliteitseisen van de Raad voor Rechtsbijstand?

    Lees meer over Uitelkaar.nl

    Gerelateerde artikelen

    Ervaring met scheiden van Eveline: “We zijn nog steeds een familie”

    04 juni 2020

    Birgit Vandermeulen, ervaringsdeskundige op gebied van scheiden en professioneel coach bij Feelwise, spreekt met Eveline af op een Rotterdams terras tussen de molens aan het water. Zij gaat Eveline, gescheiden via...

    Lees verder

    Ervaring scheiden van Nicole: “Ik kon hem niet veranderen, dus moest ik voor mezelf kiezen”

    04 juni 2020

    Birgit Vandermeulen, coach bij Feelwise, interviewde voor Uitelkaar.nl Nico (61). Nico is via Uitelkaar.nl gescheiden. Scheiden via ons online platform leek haar een praktische en snelle manier van scheiden. Binnen 4...

    Lees verder

    Ervaring scheiden Auke en Gabriella: “We hebben een betere versie van ons eigen leven”

    04 juni 2020

    Birgit Vandermeulen, coach bij Feelwise, interviewde voor ons Auke (49) en Gabriella (46), gescheiden via Uitelkaar.nl. Voor hen was het belangrijk op een goede manier uit elkaar te gaan en dat in eigen tempo te doen om de...

    Lees verder