Getrouwd

Hoe werkt de formele procedure om te scheiden? Als je getrouwd bent, moet jullie scheidingsplan formeel door een advocaat bij de rechtbank worden ingediend. Uitelkaar.nl helpt je met het opstellen en indienen van het scheidingsplan.

Je vraagt een echtscheiding officieel aan met een verzoekschrift, dat je samen met een scheidingsplan (echtscheidingsconvenant) en eventueel ouderschapsplan via een gezamenlijke advocaat aan de rechtbank stuurt. Je krijgt daarna van de rechtbank een 'echtscheidingsbeschikking'. Uitelkaar.nl ondersteunt jullie bij het opstellen van het scheidingsplan, de check en het gesprek met een gespecialiseerde familierechtadvocaat en het indienen bij de rechtbank. Als het even niet lukt om samen tot afspraken te komen, is het ook mogelijk een mediator in te schakelen.

Gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaaden

Bij een gemeenschap van goederen zijn alle bezittingen en schulden automatisch van jullie samen. Ook als een schuld niet door jullie samen is aangegaan. Heb je huwelijkse voorwaarden? Dan gelden de afspraken die je hierin hebt gemaakt. De voorwaarden staan in de notariële akte.

Inschrijven bij de burgerlijke stand

De beschikking van de rechtbank dient ingeschreven te worden in de registers van de burgerlijke stand. Deze inschrijving moet binnen 6 maanden gebeuren. Jullie advocaat helpt jullie om de beschikking naar de burgerlijke stand te sturen. De ambtenaar schrijft de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand in. Zodra de scheiding is ingeschreven, is de scheiding definitief.

Scheiden via uitelkaar.nl

Je krijgt hierbij begeleiding van een casemanager en jouw afspraken worden gecheckt door een advocaat. Die advocaat zorgt ook voor de officiële beëindiging via de rechtbank en helpt je bij de inschrijving bij de burgerlijke stand. Uitelkaar.nl gaat uit van een gezamenlijke advocaat voor julle beiden.

  • Goede afspraken
  • Betrouwbaar
  • Vaste prijs
  • Persoonlijke coach
  • Aanmelden