Kosten uitelkaar.nl

Een scheiding kost vaak veel geld. In de meeste gevallen werken advocaten en mediators met uurtarieven, waardoor het bedrag vooraf ook lastig is in te schatten. Gemiddeld kost een scheiding in Nederland tussen de €3.000 en €5.000.

Getrouwde stellen en geregistreerde partners met minderjarige kinderen zijn verplicht een advocaat in te schakelen om hun scheiding via de rechter te ontbinden. Bij uitelkaar.nlis de advocaat inbegrepen en weet u vooraf wel wat de kosten zijn van uw scheiding. 

 

Uitelkaar.nl | €425 per persoon

StappenKosten
Stap 1 - Uw situatieGratis
Stap 2 - Intake 
Gratis
Stap 3 - Samenwerken €75 (na vijf dagen)
Optioneel - Advies, bemiddeling en beslissing (€200 pp) 
Stap 4 - Review door advocaat€350
Stap 5 - Afronden Griffie- en gemeentekosten*

*Deze kosten betaalt u niet via uitelkaar.nl, zie kopje bijkomende kosten.

 

Online scheiden met subsidie | vanaf €110 per persoon

Indien uw inkomen 2 jaar geleden minder was dan €38.000 per jaar, heeft u mogelijk recht op subsidie van de overheid. Kijk voor meer informatie bij subsidie, de kosten kunnen voor uw bij uitelkaar.nl dan dalen tot €110 per persoon.

Bijkomende kosten scheiden

Bijkomende kosten zijn de griffiekosten van de rechtbank (€143,50 per persoon) en de uittreksels die u aanvraagt bij de gemeente. De kosten voor de uittreksels verschillen per gemeente. Deze kosten zijn ongeveer €25 per persoon.

Ook voor de griffiekosten kunt u subsidie krijgen. Als u daarvoor in aanmerking komt, zijn de eigen kosten €39,50 per persoon.

Stap 1 Stap2 Stap 3 Stap 4 Stap 5