Rust en vertrouwen door pensioenadvies bij Uitelkaar.nl

01 mei 2019

Misschien heb je het gezien: sinds 1 maart 2019 zijn Creantis en Uitelkaar.nl een samenwerking aangegaan, met als doel het proces rondom een echtscheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als aanvulling op onze ouderschaps- en scheidingsmodules kun je tegen meerprijs gebruik maken van betrouwbaar advies rondom je pensioen- en financiële situatie bij scheiding via Uitelkaar.nl.

Pagina inhoud

  Een scheiding is een emotioneel traject, waar veel praktische zaken bij komen kijken. Hoeveel zorg- of huurtoeslag krijg je na scheiding? Hoe zit het met de alimentatie voor de kinderen en wie blijft er in het huis wonen? Kortom: hoe ziet de nieuwe, financiële werkelijkheid er uit na echtscheiding? We bieden nu, in samenwerking met Creantis, een aanvullend nieuw product aan: pensioenadvies voor jullie persoonlijke situatie. De voordelen hiervan voor jou zijn: 

  1) Het grootste deel van de informatie die de pensioenadviseur nodig heeft zijn al door jou ingevoerd op Uitelkaar.nl, dus er zijn geen gesprekken met de adviseur nodig.

  2) Alles wordt door Uitelkaar.nl geregeld. Je vindt het pensioenplan terug in jouw account.

  Bekijk hier meer informatie over het pensioenadvies en een voorbeeld adviesrapport.

  Een ingewikkeld onderwerp met veel impact

  Mede-oprichter Laura Kistemaker van Uitelkaar.nl licht toe:

  “Als je gaat scheiden, dan hoef je niet alles te weten. Wij vinden het belangrijk dat mensen zelf hun weg vinden en grip krijgen op het enorme, papieren woud waar ze dachten nooit doorheen te kunnen komen. Dit doen we door heldere bewegwijzering en hulp te bieden, stap voor stap en waar nodig. Het pensioen is een ingewikkeld onderwerp en we merken dat veel mensen behoefte hebben om zich hier verder over te laten adviseren.”

  Roelof de Pater van Creantis zegt hierover: 

  “Bij een pensioen gaat het om grote bedragen en veel mensen vergeten dat een pensioen -na het huis- het grootste bezit is wat ze hebben. Zonde. Ik zie het dan ook als mijn taak om te zorgen voor een stukje inzicht en bewustzijn rondom het pensioen en de financiële planning. Want een ding is zeker: een echtscheiding heeft altijd impact op je pensioen. Ik kijk uit naar de samenwerking met Uitelkaar.nl, waardoor we nog meer mensen hiervan bewust kunnen maken.” 

  Lees meer over Uitelkaar.nl

  Wordt een pensioenplan verplicht bij scheiding?

  Half 2019 wordt er in de Tweede Kamer een nieuw wetsvoorstel besproken. Als gevolg hiervan pleiten verzekeraars en pensioenfondsen voor een verplicht pensioenplan bij scheiding. Een goede zaak, want het pensioen krijgt over het algemeen te weinig aandacht bij een scheiding. De impact van de pensioenverdeling wordt doorgaans onderschat, terwijl het goed regelen voor rust en zekerheid in de toekomst zorgt. Op Nieuwe Stap kun je ons artikel lezen over de verschillen met de huidige wetgeving en de gevolgen voor jou en je scheiding. Deze recente ontwikkelingen in de wetgeving geven nogmaals het belang van goede pensioenafspraken weer en dat maakt onze nieuwe dienstverlening met Creantis relevanter dan ooit.

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Wat is Creantis precies?

  Creantis B.V. is in 2017 opgericht door Roelof de Pater. Met veel plezier werkt hij dagelijks als onafhankelijk pensioenadviseur voor advocaten, accountants, ondernemers en particulieren. Zo is hij al een tijdje bezig met het alarmeren van advocaten over de verdeling van het pensioen bij echtscheiding. Daarnaast zet hij zich in als financieel planner en deelt hij maandelijks zijn kennis en kunde in zijn blogs.

  Bekijk ons aanvullende diensten bij scheiding

  Op onze pagina Extra hulp vind je het volledige aanvullende aanbod aan diensten die je via Uitelkaar.nl kunt afsluiten. Zo kun je je hier aanmelden voor financieel of pensioenadvies. Ook kun je hier terecht voor hypotheekadvies of online zelfhulp als je het uit elkaar gaan moeilijk vindt en hier hulp bij wilt. Bekijk wat we nog meer voor je kunnen betekenen! 

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Persbericht: kosten scheiding zijn in crisis een obstakel

  08 januari 2024

  Volgens het onlangs verschenen rapport van het CBS, ‘Conjunctuur en relatievorming en -ontbinding’, kunnen de hoge kosten van een scheiding een reden zijn om in crisistijd een niet goed lopend huwelijk in stand te houden....

  Lees verder

  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen

  18 december 2023

  Bij Uitelkaar.nl gebeurt veel. Wij zijn continu aan het vernieuwen: ons online platform, onze hulpverlening en ons aanbod aan aanvullende diensten. Lees hier meer over onze highlights.

  Lees verder

  SI2Fund: “Uitelkaar.nl heeft een positief effect op gescheiden stellen.”

  19 september 2023

  De missie van Uitelkaar.nl is om stellen, die hebben besloten te scheiden, te helpen goed uit elkaar te gaan. We monitoren in hoeverre Uitelkaar.nl daar ook daadwerkelijk aan bijdraagt. Jaarlijks de resultaten gepubliceerd...

  Lees verder