Hoe werkt het?

Persoonlijke begeleiding & ondersteuning

Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan een scheiding best ingewikkeld zijn. Dit proces hoef je niet alleen te doorstaan, want als je op Uitelkaar.nl aan de slag gaat, krijg je begeleiding van een persoonlijke casemanager. Daarnaast worden je afspraken altijd gecheckt door een advocaat, die je scheidingsplan (en ouderschapsplan) indient bij de rechtbank. Als je alleen een ouderschapsplan hoeft te maken, controleert jullie casemanager de afspraken. Zo zorgen wij ervoor dat je wel zelf de regie houdt over jullie scheiding, maar er niet alleen voor staat.

Bekijk onze diensten

Jouw persoonlijke casemanager

Zodra jullie een module kiezen, registreren voor een proefaccount en beiden de online intake afronden, krijgen jullie een persoonlijke casemanager. Deze casemanager biedt gedurende het hele proces begeleiding en ondersteuning waar nodig. De casemanager helpt je met je vragen en kijkt mee met de afspraken die jullie maken. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die bekijkt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Dat bespaart je veel tijd, negatieve emotie en geld.

Anouk Wijsman - Casemanager

Heb je al meteen vragen voor de casemanager? Neem contact met ons op!

Bel 085 070 2500

Review door advocaat

Nadat de casemanager heeft gekeken of alle afspraken zijn gemaakt en de noodzakelijke documenten zijn geüpload, gaat jullie scheidingsplan (en ouderschapsplan) naar de reviewer. Deze reviewer is een advocaat. Deze heb je namelijk nodig om de scheiding in te dienen bij de rechtbank. Tijdens de review kijkt een advocaat naar jullie afspraken. De reviewer beoordeelt of jullie scheidingsafspraken juridisch houdbaar, volledig en praktisch uitvoerbaar zijn. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van hoe snel jullie alle afspraken maken en de documenten uploaden. Een review duurt gemiddeld 3 weken.