Alle diensten

Pensioen­adviesrapport

Je krijgt een rapport waarin een advies staat hoe jullie het beste het pensioen kunnen verdelen bij de scheiding.

Het is standaard zo dat het pensioen verdeeld wordt tussen de (ex-)partners. Dit wordt ook wel “verevening” genoemd en is zo in de wet geregeld. Vaak wordt er voor deze standaard optie gekozen. Er zijn echter nog andere opties. Als je (nog) niet veel pensioen of allebei ongeveer evenveel pensioen hebt opgebouwd, kan “niet verdelen” bijvoorbeeld een optie zijn die bij jullie past. Daarnaast zijn er nog andere methoden van verdeling. Let op, het gaat bij pensioen al snel om aanzienlijke bedragen. En vooral als je niet ver meer bent van je pensioen of als de een veel pensioen en de ander weinig pensioen heeft opgebouwd of er een groot leeftijdsverschil tussen jullie is, is het belangrijk om hier goed over na te denken.

Wat heb ik hieraan?

Uitelkaar.nl werkt voor het pensioenadviesrapport samen met pensioenadviseur Creantis. De meest voorkomende methoden van verdeling zijn cijfermatig uitgewerkt in het pensioenadviesrapport en voorzien van een duidelijke toelichting. Deze uitwerking resulteert in een op jullie situatie toegesneden advies.

  • Advies dat van toepassing is op jullie unieke situatie
  • Adviesrapport is cijfermatig uitgewerkt en voorzien van een duidelijke toelichting
  • Een goed uitgangspunt voor de verdeling van het pensioen

Wat kost een pensioenadvies­rapport?

De kosten van een pensioenadviesrapport zijn €250. Dit bedrag voldoe je per iDEAL op het moment dat je deze extra dienst afneemt.

€250 extra

Danique van Wijk - Casemanager

"Wil je weten hoe een pensioenadviesrapport eruit ziet?"

Bekijk voorbeeld