Dé relatiesoorten aan het begin van je relatie anno 2020

24 september 2020

Elk jaar komen er wel weer nieuwe woorden in het woordenboek terecht. De relaties zoals je ze nu ziet, zijn anders dan zoals ze bijvoorbeeld 20 jaar geleden waren. Vooral als je lang getrouwd bent geweest en je weer begint met daten kan het een grote verandering voor je zijn. Nu heb je bijvoorbeeld voor het een relatie wordt een fase waarin je aan het daten of aan het scharrelen bent. Als je gescheiden bent kan dit soms lastiger zijn omdat je rekening moet houden met een (ex-)partner of kinderen. Al deze relatievormen kunnen best verwarrend zijn als je net komt kijken, dus hieronder een aantal soorten die veel worden gebruikt aan het begin van je relatie waarvan jij het bestaan misschien niet eens wist.

Pagina inhoud

  Kwarrel

  Een kwarrel staat voor kwalitatieve scharrel. Een scharrel is iemand die je wel heel erg leuk vindt, maar waar je nog niet helemaal verliefd op bent. Omdat het een scharrel met kwaliteit is, kan het zomaar gebeuren dat je wel verliefd wordt op elkaar. Er is op dit moment ook nog niet echt sprake van een échte relatie waarin je elkaars kinderen of ouders ontmoet. Het mooie hiervan is dat je het rustig aan kunt doen, dat is helemaal fijn als er kinderen in het spel zijn.  

  Prela

  Een prela is een pre-relatie. Je hebt nog niet officieel elkaars familie ontmoet en jullie Facebook statussen zijn nog niet bijgewerkt maar dat zit er zeker aan te komen. Jullie zitten nu in een fase waarin jullie aan het ontdekken zijn of dit voor altijd kan zijn. Jullie zien elkaar veel en praten ook veel met elkaar over gevoelens. De volgende stap van deze fase is een officiële relatie. Vooral als je er al een lange relatie op hebt zitten, is het fijn om niet meteen te hard van stapel te lopen. Een prela is dan ook een goede periode om alles langzaam op te bouwen. 

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Casual

  Je spreekt over 'we zijn casual' wanneer je wel samen een romantische klik hebt, maar absoluut geen relatie. Dit is helemaal niet raar. Na een scheiding ben je misschien voor een tijdje genezen en wil je even geen relatie hebben. Maar het kan ook zijn dat je wel op zoek bent naar iemand waar je een goede klik mee hebt om het gezellig en romantisch mee te hebben, zonder dat je een relatie met deze persoon wil aangaan. Wees hier wel eerlijk over, zo komen er geen ongewenste verwachtingen. 

  Lat relatie

  Een lat relatie kende je waarschijnlijk wel al. Dit is een relatie waarbij jullie allebei een eigen huis hebben. Jullie wonen niet samen en spreken wekelijks met elkaar af om bijvoorbeeld iets leuks te gaan doen. Dit is absoluut een aanrader als jullie allebei uit een relatie komen en kinderen hebben.

  Communiceren met je (ex-)partner: tips en tricks Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Valentijnstips voor je relatie

  14 februari 2023

  Bij Uitelkaar.nl zien we vaak dat stellen uit elkaar zijn gegroeid. Zoals iedereen eigenlijk wel weet is een relatie, of eigenlijk de liefde, hard werken. Het vraagt tijd, aandacht en toewijding. En soms, soms loopt het...

  Lees verder

  Relatietherapie

  09 februari 2022

  In de loop van je leven vinden er allerlei veranderingen plaats. Je studeert af, gaat werken, je krijgt misschien kinderen. Vaak veranderen de relaties die je hebt met vrienden en familie meestal met je mee. Dit geldt ook...

  Lees verder

  10 tips voor uit elkaar gaan met pubers

  03 augustus 2021

  Jij en je (ex-)partner hebben besloten om zonder elkaar verder te gaan. En nu vinden jullie het tijd om deze vervelende boodschap aan de kinderen te vertellen. Voor kleine kinderen is een scheiding vaak een abstract begrip...

  Lees verder