Boek recensie: Living apart together

21 augustus 2018

De start van onze serie over boeken over scheiding. Welke boeken zijn er, waar gaan ze over en heb jij er wat aan? Elke twee weken lezen we een boek en vertellen we je erover. Vandaag een boek over de opties van samenleven als gescheiden ouders.

Pagina inhoud

  In het kort…

  Het boek “houdt het midden tussen doorgaan en samenblijven enerzijds, en niet meer met elkaar te maken willen hebben anderzijds. Het is een ‘derde weg’ die creatieve oplossingen biedt om de kwalijke gevolgen voor de kinderen te beperken of zelfs helemaal uit te schakelen.” Bij de derde weg onderscheiden en beschrijven de auteurs vier types in het boek:

  1. Birdnesting, een overgangsmodel dat soms een blijvend karakter krijgt
  2. Mentaal samenblijven als ouder
  3. Mentaal en fysiek samenblijven in twee woningen
  4. Mentaal en fysiek samenblijven in één huis

  Lees meer over ondersteuning voor ouders

  Dit boek onderzoekt door middel van persoonlijke verhalen/getuigenissen van verschillende gezinssituaties hoe zij tot die derde weg keuze zijn gekomen. Ookal is het “gescheiden samenleven” niet voor iedereen die in een scheiding zit of gescheiden is, het is zeker een interessant boek om te kijken of er alles aan is gedaan of dat er toch nog een creatieve oplossing is om het voor de kinderen zo makkelijk mogelijk te maken.

  Auteurs: Jos Willems, Brigit Appeldoorn en Maaike Goyens 
  Jaar van uitgave: 2013
  Uitgever: Tielt, Lannoo

  Ondersteuning voor ouders in scheiding: 3 tips Lees meer