Ondersteuning voor ouders in scheiding: 3 tips

27 april 2020

Scheiden heeft een enorme impact op iedereen. Ook op jou als ouder. Je wilt dat je kinderen zo min mogelijk negatief worden beïnvloed door de scheiding. Hiervoor wil je mogelijk hulp bij je scheiding als ouders. Zowel als je gaat scheiden met een kind van 1 jaar als met een kind van 16. Misschien zoeken jullie ook wel hulp bij co-ouderschap of de omgangsregeling. Lees hier 3 manieren van ondersteuning voor jullie als ouders bij de scheiding.

Pagina inhoud

  Online cursus van VillaPinedo

  VillaPinedo verzorgt een online cursus waar je in zes stappen houvast krijgt hoe je om kunt gaan met de scheiding, zodat je kind daar zo min mogelijk last van heeft.

  In deze video zie je een preview van alle modules van de online training, waar de kinderen van gescheiden ouders aan het woord zijn. De kosten voor de training zijn eenmalig 129 euro.

  Bekijk alles over hulp voor ouders

  Hulpprogramma: De ScheidingsATLAS van TNO

  Ben je op zoek naar gratis hulp? TNO biedt online de ScheidingsATLAS. De ScheidingsATLAS is een hulpprogramma die jou als ouder handvatten geeft om met de scheiding om te gaan nadat je gescheiden bent. Het is een online cursus met in totaal ongeveer 6 uur aan cursusmateriaal. Je krijgt bijvoorbeeld tips en informatie over hoe je kunt communiceren met uw (ex-)partner na de scheiding.

  Je kunt je gratis aanmelden voor deze cursus. Om gratis gebruik te kunnen maken van de cursus wordt je gevraagd een vragenlijst in te vullen. Voor meer informatie over de cursus heeft TNO een online folder hier opgesteld.

  Kijk of Uitelkaar.nl voor jullie werkt. Maak een gratis proefaccount. Kies eerst je module.

  Cursus: De Begeleide Omgangsregeling van Humanitas

  Het kan zijn dat je denkt meer begeleiding nodig te hebben dan je krijgt van een online cursus. In dat geval kunt je kijken naar een Begeleide Omgangsregeling. Dan word je tussen de drie en zes maanden lang begeleid nadat de scheiding rond is. Een vrijwilliger zal jou en je (ex-)partner helpen om uw gemaakte afspraken zonder teveel spanning na te leven. De vrijwilliger zal je in het begin veel begeleiden en langzaam meer terugtreden zodat je uiteindelijk samen met uw (ex-)partner zonder begeleiding de omgangsregeling en andere afspraken nakomt. Deze instantie is er door het hele land.

  Bekijk alles over hulp voor ouders Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Wanneer introduceer je een nieuwe partner?

  12 juli 2022

  Je bent gescheiden en na een periode alleen heb je een nieuwe partner. Je weet niet hoe je ex-partner hierop gaat reageren. Ook voor je kinderen is dit een grote verandering. Hoe en wanneer introduceer je je nieuwe partner...

  Lees verder