Boekrecensie: Hoe vertellen we het de kinderen?

22 oktober 2018

In onze boekenreeks vandaag een boek over scheiden met kinderen. Hoe vertel je je kinderen dat je gaat scheiden en hoe beleven de kinderen de scheiding? En nog veel meer vragen en antwoorden over hoe je de scheiding het beste aanpakt voor de kinderen.

Pagina inhoud

  “Samen, als ouders van, vertellen aan de kinderen dat jullie gaan scheiden is lastig, want dit moment besluit wat voor soort scheiding het wordt.”

  Dit boek kan gebruikt worden als handleiding om in 7 stappen het de kinderen te vertellen en de scheiding vorm te geven. De stappen bestaan uit:

  1. De scheidingsmelding
  2. Omgaan met emoties en gevoelens
  3. Hulp vragen
  4. Bereid het samen voor
  5. Samen vertellen
  6. Geef je scheiding vorm
  7. Nazorg op korte en lange termijn.

  Lees meer over ondersteuning voor ouders

  Niet alleen de stappen zijn erg belangrijk maar ook het gebruik van kompas van RESPECT bij elke stap. Dit kompas is opgenomen in het boek. De nadruk wordt verder gelegd op kinderen en hun belevingswereld door uitleg over emoties op verschillende leeftijden, loyaliteitsconflicten, shock en trauma en er worden adressen, boektitels etc. gegeven voor extra informatie en hulp.

  En goed boek om meer inzicht te krijgen hoe de kinderen echt op nummer 1 te zetten en hoe meer inzicht in hun belevingswereld te krijgen.

  Titel: Hoe vertellen we het de kinderen? Respectvol scheiden als een nieuw begin.
  Auteur: Anne Buiskool
  ISBN: 9789492383686
  Jaar van Uitgave: 2017
  Uitgeverij: Expertboek

  8x kinderboek over scheiding om jonge kinderen te helpen met de verwerking Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Handboek voor scheiding: Uit elkaar dan met elkaar

  26 november 2020

  Uitelkaar.nl heeft het boek 'Uit elkaar dan met elkaar. De 56 vragen over scheiden waarvan je niet wist dat je er een antwoord op nodig had’ uitgegeven. De schrijvers Erwin Wijman en Birgit Vandermeulen schreven het boek...

  Lees verder

  Boekrecensie: Het is maar een scheiding: van wij naar ik

  24 juli 2019

  De man van Marlies verlaat haar plotsklaps omdat hij behoefte heeft aan vrijheid. Marlies blijft ontredderd achter en gaat op zoek naar antwoorden. Ze ontdekt dat hij met een midlifecrisis kampt. Ze onderzoekt haar eigen...

  Lees verder

  8x kinderboek over scheiding om jonge kinderen te helpen met de verwerking

  22 mei 2019

  Wanneer jij en je ex-partner gaan scheiden is het voor jullie kinderen moeilijk te begrijpen wat gebeurt, waarom dit gebeurt en wat dit betekent voor de toekomst. Een kind voelt onzekerheid en soms ook onveiligheid....

  Lees verder