Boekrecensie: Hoe vertellen we het de kinderen?

22 oktober 2018

In onze boekenreeks vandaag een boek over scheiden met kinderen. Hoe vertel je je kinderen dat je gaat scheiden en hoe beleven de kinderen de scheiding? En nog veel meer vragen en antwoorden over hoe je de scheiding het beste aanpakt voor de kinderen.

Pagina inhoud

  “Samen, als ouders van, vertellen aan de kinderen dat jullie gaan scheiden is lastig, want dit moment besluit wat voor soort scheiding het wordt.”

  Dit boek kan gebruikt worden als handleiding om in 7 stappen het de kinderen te vertellen en de scheiding vorm te geven. De stappen bestaan uit:

  1. De scheidingsmelding
  2. Omgaan met emoties en gevoelens
  3. Hulp vragen
  4. Bereid het samen voor
  5. Samen vertellen
  6. Geef je scheiding vorm
  7. Nazorg op korte en lange termijn.

  Lees meer over ondersteuning voor ouders

  Niet alleen de stappen zijn erg belangrijk maar ook het gebruik van kompas van RESPECT bij elke stap. Dit kompas is opgenomen in het boek. De nadruk wordt verder gelegd op kinderen en hun belevingswereld door uitleg over emoties op verschillende leeftijden, loyaliteitsconflicten, shock en trauma en er worden adressen, boektitels etc. gegeven voor extra informatie en hulp.

  En goed boek om meer inzicht te krijgen hoe de kinderen echt op nummer 1 te zetten en hoe meer inzicht in hun belevingswereld te krijgen.

  Titel: Hoe vertellen we het de kinderen? Respectvol scheiden als een nieuw begin.
  Auteur: Anne Buiskool
  ISBN: 9789492383686
  Jaar van Uitgave: 2017
  Uitgeverij: Expertboek

  Ondersteuning voor ouders in scheiding: 3 tips Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Wanneer introduceer je een nieuwe partner?

  12 juli 2022

  Je bent gescheiden en na een periode alleen heb je een nieuwe partner. Je weet niet hoe je ex-partner hierop gaat reageren. Ook voor je kinderen is dit een grote verandering. Hoe en wanneer introduceer je je nieuwe partner...

  Lees verder

  Ondersteuning voor ouders in scheiding: 3 tips

  27 april 2020

  Scheiden heeft een enorme impact op iedereen. Ook op jou als ouder. Je wilt dat je kinderen zo min mogelijk negatief worden beïnvloed door de scheiding. Hiervoor wil je mogelijk hulp bij je scheiding als ouders. Zowel als...

  Lees verder

  Boekrecensie: Aan alle gescheiden ouders: een boek van Marscha Pinedo en Petra Vollinga

  15 mei 2019

  Dit boek, geschreven door de ogen van kinderen, laat zien hoe belangrijk het is om de kinderen op de eerste plaats te zetten.

  Lees verder