5 tips voor een succesvolle vakantie

26 juli 2021

Ieder jaar zie je na de vakantie een grote piek in het aantal scheidingen. Veel stellen, waarvan de relatie toch al niet helemaal soepel verloopt, proberen de relatie nog vaak nieuw leven in te blazen tijdens de vakantie. Maar vaak ontstaan er juist tijdens die vakantie nieuwe ergernissen die de toch al overvolle emmer doen overlopen. Hoe zorg je nu dat jou dit niet overkomt? Uitelkaar.nl heeft 5 tips opgesteld om ervoor te zorgen dat jij samen met je partner een zorgeloze vakantie tegemoet gaat.

Pagina inhoud

  Tip 1: Haal leuke herinneringen op 

  Kun je het je nog herinneren? Jullie eerste vakantie samen, smoorverliefd, iedere avond genieten van een romantisch diner tijdens de zonsondergang. Nu, jaren later, brengt vakantie meer stress en ergernissen met zich mee. Maar dit kun je ook voorkomen! Op vakantie heb je juist meer tijd voor elkaar dan thuis en heb je dus de mogelijkheid om meer stil te staan bij de herinneringen die je samen in al die jaren hebt opgedaan. Denk bijvoorbeeld terug aan je meest favoriete momenten met elkaar en bespreek dit tijdens het diner of tijdens een drankje. Door hier samen bij stil te staan komen die gevoelens die je in het verleden voelde weer terug en zul je onderlinge irritaties voor lief nemen. Wie weet gaat het vlammetje hierdoor weer feller branden en lopen jullie de rest van de vakantie weer als twee verliefde tieners hand in hand over het strand.

  Tip 2: Onderneem samen leuke activiteiten

  Vakantie is hét moment om dingen te ondernemen, waar je in de dagelijkse sleur geen tijd voor hebt. Ga wateractiviteiten ondernemen, zoals op de waterscooter, suppen of duiken. Of ga iets doen wat je altijd al heb willen doen, zoals bijvoorbeeld abseilen of parachutespringen. Probeer ook activiteiten te doen die misschien niet jouw eerste keuze zijn, maar die je partner juist wel erg leuk vindt en andersom. Zo kom je allebei aan de beurt en door uit je comfortzone te stappen kan dit jullie dichter bij elkaar brengen. 

  Tip 3: Plan niet te veel vooraf 

  Ben jij zo iemand die al weken voor aanvang van je vakantie alles al heeft uitgestippeld? Van de activiteiten per dag tot aan het tijdstip waarop je gaat ontbijten. Dit kan voor wrijving zorgen wanneer je partner net die warme dag niet staat te springen om de hele dag door dat o zo leuke dorpje te slenteren. Probeer het plannen daarom zoveel mogelijk te beperken en bekijk per dag wat je gaat doen. Uiteraard is goed om een lijstje te maken met alle leuke uitstapjes en bezienswaardigheden in de buurt, maar plan dit niet van te voren in. Bekijk per dag wat voor weer het is en waar jullie zin in hebben. En plan op basis daarvan de activiteiten in. 

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Tip 4: Geniet van het nu

  Neem je ‘vrije’ tijd op vakantie ook echt voor lief en gebruik het om even te ontsnappen van de dagelijkse sleur. Probeer de werkstress achter je te laten en check daarom ook niet je werkmail. Laat als het even kan je werklaptop thuis. Mocht je een functie hebben waarbij het van belang is dat je altijd te bereiken bent, plan dan dagelijks een uurtje in om werkzaamheden uit te voeren, zodat je de rest van de dag niet onbewust met je werk bezig bent en je echt tot rust kan komen. Daarnaast is het ook goed om af en toe je telefoon even uit te zetten of achter te laten in je accommodatie. Zo kun je samen met je partner van het moment en de omgeving genieten en wordt de romantiek niet telkens onderbroken door een whatsappbericht of dergelijk.

  Tip 5: Behandel je partner, hoe je zelf ook behandeld wilt worden

  Uiteraard zul je na het uitvoeren van bovenstaande tips nog steeds onderlinge irritaties hebben, dit is logisch en natuurlijk ook gewoon menselijk. Maar als je dan ergernissen ervaart, hoeven niet alle andere vakantiegangers hier iets van mee te krijgen. Denk daarom twee keer na voordat je iets zegt. Soms kan het zijn dat je in the heat of the moment dingen zegt die je eigenlijk niet meent en waar je achteraf spijt van krijgt. Maak ook geen ruzie in het openbaar, probeer kalm te blijven en slik je ergernissen op dat moment in. Als je er op een later moment nog steeds zo over denkt,  kun je het ter sprake brengen als jullie niet meer omringd zijn door andere mensen. Vaak is het zo dat het er later ook niet meer toe doet en daardoor voorkom je misschien wel een onenigheid. 

  Als je bovenstaande tips aanhoudt, zul je merken dat jullie  je minder aan elkaar gaan ergeren tijdens de vakantie en weer als vanouds gaan genieten van elkaar, de vrije tijd en de vakantiebestemming. Het team van Uitelkaar.nl wenst jullie een hele fijne vakantie samen toe!

  Mocht je nog tips willen over hoe je het beste waardering kan tonen aan je partner, lees dan ook deze blog.  Communiceren met je (ex-)partner: tips en tricks Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Scheiden: partner vertellen dat je wil scheiden

  20 februari 2024

  Als je er zeker van bent dat je wilt scheiden, moet je dit aan je partner vertellen. Dit kan lastig zijn. Het beste is om dit te doen in een persoonlijk gesprek. Je kunt in dit gesprek uitleggen waarom het voor jou beter is...

  Lees verder

  10 tips voor uit elkaar gaan met pubers

  08 januari 2024

  Jij en je (ex-)partner hebben besloten om zonder elkaar verder te gaan. En nu vinden jullie het tijd om deze vervelende boodschap aan de kinderen te vertellen. Voor kleine kinderen is een scheiding vaak een abstract begrip...

  Lees verder

  Valentijnstips voor je relatie

  14 februari 2023

  Bij Uitelkaar.nl zien we vaak dat stellen uit elkaar zijn gegroeid. Zoals iedereen eigenlijk wel weet is een relatie, of eigenlijk de liefde, hard werken. Het vraagt tijd, aandacht en toewijding. En soms, soms loopt het...

  Lees verder