Hoe laat je je waardering zien voor je partner?

05 oktober 2020

Waardering tonen voor je partner is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je partner blij te houden. Maar hoe doe je dit? Valentijnsdag is leuk, maar het is niet te doen om elke dag als een Valentijnsdag te beleven. Wel kun je natuurlijk je waardering tonen met chocola, al is elke dag aankomen met een doos bonbons wat te veel van het goede misschien. Hierbij 7 tips om je waardering voor je partner te tonen.

Pagina inhoud

  1. Merk dingen op

  Ben je naar de kapper geweest of heb je iets nieuws aan, dan is het toch fijn als je partner dit opmerkt. Het is fijn als je partner oplet en opmerkt wanneer er iets anders aan je is, want wie wil er nou niet gezien worden?!

  2. Maak ontbijt op bed, of kook voor de ander

  Kookt je partner eigenlijk altijd voor je? Dan is het leuk om het een keer over te nemen en je kookvaardigheden te laten zien aan je partner. Laat de liefde door de maag gaan!

  3. Denk aan vergeten dingen

  Roept je partner eeuwen geleden dat hij een massage wil of dat zij op citytrip wil? En zijn jullie er nooit aan toegekomen? Of wordt het onderwerp vergeten? Laat je waardering zien door het eindelijk te regelen voor je partner. Een leuke verrassing voor je partner is altijd een goed idee.

  4. Complimenten geven

  Geef elke dag minstens 1 compliment aan je partner. Of het nu is “wat ruik je lekker” of “wat fijn dat je de vuilnis buiten hebt gezet”. Het maakt niet uit. De kleinste complimentjes doen een mens en het zelfvertrouwen al goed.

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  5. Briefje bij de lunch

  Een briefje meegeven aan je partner met daarop een speciaal bericht alleen voor hem/haar maakt zijn/haar dag weer goed. Het is altijd fijn om te weten dat iemand aan je denkt en met je meeleeft.

  6. Neem de tijd voor je partner

  Ga er eens goed voor zitten en neem tijd voor je partner. Of het nu een goed gesprek is, samen bankhangen is of quality time in de slaapkamer, het maakt niet uit. Maar maak tijd vrij speciaal voor je partner alleen. Op je partner alleen focussen laat zien dat je echt tijd en moeite in de relatie wilt steken.

  7. Neem de ander serieus

  Een van de belangrijkste en beste dingen die je kunt voor je partner is hem/haar serieus nemen als hij/zij naar je toekomt om bijvoorbeeld zijn/haar hart te luchten. Ga alsjeblieft het niet afpoeieren als iets onbelangrijks, ookal is dat misschien zo in jouw ogen. Neem, hoe klein het probleem ook lijkt, de ander altijd serieus. Laat zien dat zijn/haar problemen ook jouw problemen zijn. Gedeelde smart is halve smart!

  Communiceren met je (ex-)partner: tips en tricks Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Valentijnstips voor je relatie

  14 februari 2023

  Bij Uitelkaar.nl zien we vaak dat stellen uit elkaar zijn gegroeid. Zoals iedereen eigenlijk wel weet is een relatie, of eigenlijk de liefde, hard werken. Het vraagt tijd, aandacht en toewijding. En soms, soms loopt het...

  Lees verder

  Relatietherapie

  09 februari 2022

  In de loop van je leven vinden er allerlei veranderingen plaats. Je studeert af, gaat werken, je krijgt misschien kinderen. Vaak veranderen de relaties die je hebt met vrienden en familie meestal met je mee. Dit geldt ook...

  Lees verder

  10 tips voor uit elkaar gaan met pubers

  03 augustus 2021

  Jij en je (ex-)partner hebben besloten om zonder elkaar verder te gaan. En nu vinden jullie het tijd om deze vervelende boodschap aan de kinderen te vertellen. Voor kleine kinderen is een scheiding vaak een abstract begrip...

  Lees verder