Boeken over scheiden - "Hoe vertellen we het de kinderen?"

22 oktober 2018

“Samen, als ouders van, vertellen aan de kinderen dat jullie gaan scheiden is lastig, want dit moment besluit wat voor soort scheiding het wordt.”

Dit boek kan gebruikt worden als handleiding om in 7 stappen het de kinderen te vertellen en de scheiding vorm te geven. De stappen bestaan uit:

  1. De scheidingsmelding
  2. Omgaan met emoties en gevoelens
  3. Hulp vragen
  4. Bereid het samen voor
  5. Samen vertellen
  6. Geef je scheiding vorm
  7. Nazorg op korte en lange termijn.

Niet alleen de stappen zijn erg belangrijk maar ook het gebruik van kompas van RESPECT bij elke stap. Dit kompas is opgenomen in het boek. De nadruk wordt verder gelegd op kinderen en hun belevingswereld door uitleg over emoties op verschillende leeftijden, loyaliteitsconflicten, shock en trauma en er worden adressen, boektitels etc. gegeven voor extra informatie en hulp.

En goed boek om meer inzicht te krijgen hoe de kinderen echt op nummer 1 te zetten en hoe meer inzicht in hun belevingswereld te krijgen.

Titel: Hoe vertellen we het de kinderen? Respectvol scheiden als een nieuw begin.
Auteur: Anne Buiskool
ISBN: 9789492383686
Jaar van Uitgave: 2017
Uitgeverij: Expertboek

Boeken

Het is maar een scheiding. Van wij naar ik - boekrecensie

24 juli 2019

De man van Marlies verlaat haar plotsklaps omdat hij behoefte heeft aan vrijheid. Marlies blijft ontredderd achter en gaat op zoek naar antwoorden. Ze ontdekt dat hij met een midlifecrisis kampt. Ze onderzoekt haar eigen rol hierin en dankzij reizen hervindt ze zichzelf en haar vertrouwen in de liefde.

Lees verder
Boeken

7 x Kinderboek over scheiding om jonge kinderen te helpen met de verwerking

22 mei 2019

Een kinderboek over scheiding kan een kind lezenderwijs helpen met een stukje van de verwerking. In dit artikel vind je 7 boeken speciaal voor kinderen van scheidende of gescheiden ouders.

Lees verder
Boeken

Aan alle gescheiden ouders: een boek van Marsha Pinedo en Petra Vollinga

15 mei 2019

Dit boek, geschreven door de ogen van kinderen, laat zien hoe belangrijk het is om de kinderen op de eerste plaats te zetten.

Lees verder