Boeken over scheiding - "Living together apart. Scheiden als partners, samenleven als ouders"

21 augustus 2018

In het kort…

Het boek “houdt het midden tussen doorgaan en samenblijven enerzijds, en niet meer met elkaar te maken willen hebben anderzijds. Het is een ‘derde weg’ die creatieve oplossingen biedt om de kwalijke gevolgen voor de kinderen te beperken of zelfs helemaal uit te schakelen.” Bij de derde weg onderscheiden en beschrijven de auteurs vier types in het boek:

  1. Birdnesting, een overgangsmodel dat soms een blijvend karakter krijgt
  2. Mentaal samenblijven als ouder
  3. Mentaal en fysiek samenblijven in twee woningen
  4. Mentaal en fysiek samenblijven in één huis

Dit boek onderzoekt door middel van persoonlijke verhalen/getuigenissen van verschillende gezinssituaties hoe zij tot die derde weg keuze zijn gekomen. Ookal is het “gescheiden samenleven” niet voor iedereen die in een scheiding zit of gescheiden is, het is zeker een interessant boek om te kijken of er alles aan is gedaan of dat er toch nog een creatieve oplossing is om het voor de kinderen zo makkelijk mogelijk te maken.

Auteurs: Jos Willems, Brigit Appeldoorn en Maaike Goyens 
Jaar van uitgave: 2013
Uitgever: Tielt, Lannoo

Boeken

Het is maar een scheiding. Van wij naar ik - boekrecensie

24 juli 2019

De man van Marlies verlaat haar plotsklaps omdat hij behoefte heeft aan vrijheid. Marlies blijft ontredderd achter en gaat op zoek naar antwoorden. Ze ontdekt dat hij met een midlifecrisis kampt. Ze onderzoekt haar eigen rol hierin en dankzij reizen hervindt ze zichzelf en haar vertrouwen in de liefde.

Lees verder
Boeken

7 x Kinderboek over scheiding om jonge kinderen te helpen met de verwerking

22 mei 2019

Een kinderboek over scheiding kan een kind lezenderwijs helpen met een stukje van de verwerking. In dit artikel vind je 7 boeken speciaal voor kinderen van scheidende of gescheiden ouders.

Lees verder
Boeken

Aan alle gescheiden ouders: een boek van Marsha Pinedo en Petra Vollinga

15 mei 2019

Dit boek, geschreven door de ogen van kinderen, laat zien hoe belangrijk het is om de kinderen op de eerste plaats te zetten.

Lees verder