10 tips voor een scheiding

1. Neem de tijd voor jouw beslissing

Een scheiding is een grote verandering en maakt vaak veel emoties los. Neem de tijd om dit een plaats te geven.

2. Stel jullie kind(eren) centraal

Besteed extra aandacht aan jullie kinderen tijdens de scheiding. Vertel het vervelende nieuws thuis, samen en op een rustig moment. Werk een goed ouderschapsplan uit.

3. Zet alles op een rij

Wat moet je allemaal regelen? Maak een lijst zodat je overzicht krijgt. Ga stap voor stap aan de slag en vraag hulp waar nodig

4. Neem iemand in vertrouwen

Spreek af beide iemand in vertrouwen te nemen met wie je over scheiding kan praten en in perspectief kan plaatsen.

5. Richt je blik op de toekomst

Probeer niet teveel achterom te kijken of een schuldige aan te wijzen. Richt je energie op de toekomst. Hoe ga je die inrichten?

6. Werk samen aan goede afspraken

Goed overleg met je (ex-)partner over de scheidings-afspraken zorgt ervoor dat ze beter worden nageleefd.

7. Zet de financiële gevolgen op een rij

Het is belangrijk om een financieel overzicht te maken van je huidige en toekomstige situatie. Ga na of er behoefte is aan alimentatie. Via ons kan je een kinderalimentatieberekening laten maken.

8. Bedenk wat je met de woning doet

Bij een scheiding maak je afspraken over alle bezittingen. Wie van jullie blijft er in de woning wonen? Is dat financieel haalbaar?

9. Check of je recht hebt op subsidie

In veel gevallen heb je recht op subsidie en kun je een deel van de scheidingskosten vergoed krijgen door de overheid.

10. Samen de scheiding regelen

Welke manier van scheiden past het beste in jullie situatie? Probeer er samen goed uit te komen. Wij hebben een gratis test.

verdieping
Ouderschapsplan

Onderdeel van online scheiden bij ons is een ouderschapsplan. Als je kinderen hebt onder de 18 jaar moet u afspraken maken. Met het online scheidingsplan kun je samen goede afspraken maken over de zorg en opvoeding van uw kinderen na de scheiding.

verdieping
Kosten

Omdat je bij uitelkaar.nl zelf het grootste deel van de scheiding online regelt, is de prijs €395 p.p., of €35 p.p. met subsidie. Bij scheidingen met advocaten/mediators is het vooraf lastig in te schatten, omdat ze werken met uurtarieven. Maar gemiddeld kost zo'n scheiding tussen de €3.000 en €5.000.

verdieping
Alimentatie

Als jij en je (ex-)partner besluiten om van elkaar te gaan scheiden kan het, afhankelijk van de afspraken die jullie maken, zijn dat jij of jouw (ex-)partner alimentatie moet betalen. Het is belangrijk om goede afspraken te maken over alimentatie. Hierdoor kunnen jij en jouw (ex-)partner conflicten in de toekomst voorkomen.

Hoe werkt scheiden bij Uitelkaar.nl

Ongeveer één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dat proces kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen. Als je in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt uitelkaar.nl een online platform waarbij je 80% van jouw scheiding zelf kunt regelen.

Hierdoor bepaal je zelf het tempo en werk je stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die relevant zijn voor een scheiding. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie. Zo maak je ook goede afspraken over alle onderwerpen rond jouw inkomen.

Doordat je zelf controle hebt en verantwoordelijkheid neemt, maak je beter doordachte scheidingsafspraken. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor jezelf, jouw (ex-)partner én kinderen.

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning en alle afspraken worden juridisch beoordeeld door één van onze advocaten. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Omdat deze pas aan het einde van het proces betrokken wordt, bespaar je veel geld.

  • Zelf afspraken maken
  • In eigen tijd en tempo
  • Persoonlijke ondersteuning

Gratis proefaccount

  • Goede afspraken
  • Betrouwbaar
  • Vaste prijs
  • Persoonlijke coach
  • Aanmelden