10 tips voor een scheiding

 

1. Neem de tijd voor uw beslissing

Een scheiding is een grote verandering en maakt vaak veel emoties los. Neem de tijd om dit een plaats te geven.

2. Stel uw kind(eren) centraal

Besteed extra aandacht aan uw kinderen tijdens de scheiding. Vertel het vervelende nieuws thuis, samen en op een rustig moment. Werk een goed ouderschapsplan uit.

3. Zet alles op een rij

Wat moet u allemaal regelen? Maak een lijst zodat u overzicht krijgt. Ga stap voor stap aan de slag en vraag hulp waar nodig. 

4. Neem iemand in vertrouwen

Spreek af beide iemand in vertrouwen te nemen met wie u over scheiding kan praten en in perspectief kan plaatsen.

5. Richt uw blik op de toekomst

Probeer niet teveel achterom te kijken of een schuldige aan te wijzen. Richt uw energie op de toekomst. Hoe gaat u die inrichten?

 

 

6. Werk samen aan goede afspraken

Goed overleg met uw (ex-)partner over de scheidings-afspraken zorgt ervoor dat ze beter worden nageleefd.

7. Zet de financiële gevolgen op een rij

Het is belangrijk om een financieel overzicht te maken van uw huidige en toekomstige situatie. Ga na of er behoefte is aan alimentatie. Via uitelkaar.nl kunt u een kinderalimentatieberekening laten maken.

8. Bedenk wat u met de woning doet

Bij een scheiding maakt u afspraken over alle bezittingen. Wie van u blijft er in de woning wonen? Is dat financieel haalbaar?

9. Check of u recht heeft op subsidie

In veel gevallen heeft u recht op subsidie en kunt u een deel van de scheidingskosten vergoed krijgen door de overheid.

10. Samen de scheiding regelen 

Welke manier van scheiden past het beste in uw situatie? Probeer er samen goed uit te komen. Uitelkaar.nl heeft een gratis test.

 

keurmerk

Hoe werkt online scheiden bij uitelkaar.nl?

Ongeveer één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dat proces kan lang duren, waarbij kosten én emoties oplopen.

Als u in goed overleg uit elkaar wilt gaan biedt uitelkaar.nl een online platform waarbij u 80% van uw scheiding zelf kunt regelen.

Hierdoor bepaalt u zelf het tempo, en werkt u stap voor stap toe naar het maken van afspraken over alle onderwerpen die relevant zijn voor een scheiding. Dat bespaart tijd, geld én negatieve energie. 

Doordat u zelf controle hebt en verantwoordelijkheid neemt, maakt u beter doordachte scheidingsafspraken. Dit vermindert de (langdurige) negatieve gevolgen voor uzelf, uw (ex-)partner én kinderen.  

Een casemanager biedt gedurende het hele proces ondersteuning en alle afspraken worden juridisch beoordeeld door één van onze advocaten. Hierdoor is er altijd een neutrale partij die beoordeelt of de afspraken goed doordacht en in balans zijn. Omdat deze pas aan het einde van het proces betrokken wordt, bespaart u veel geld. 

 

Het uitelkaar.nl pakket:

 Gratis registreren en intake

 Online begeleiding bij uw scheidingsafspraken

 Persoonlijke casemanager

 Check door een onpartijdige advocaat

 Volledig scheidingsplan

 Vaste prijs €395 p.p.


 

   Gratis test       of   Registreer nu

 

 

 Goede scheiding afspraken Betrouwbaar scheiden Scheiden voor vaste prijs Scheiden met een persoonlijke casemanager

Hoe werkt uitelkaar.nl?

 

 

        Scheiden1  Scheiden2  Scheiden3  scheiden4        

 


Gratis aanmelden

 

Meer informatie

 

 

Onderdeel van online scheiden bij uitelkaar.nl is een ouderschapsplan. Als u kinderen heeft onder de 18 jaar moet u afspraken maken. Met het online scheidingsplan kunt u samen goede afspraken maken over de zorg en opvoeding van uw kinderen na de scheiding.

 

 

Omdat u bij uitelkaar.nl zelf het grootste deel van de scheiding online regelt, is de prijs €395 p.p., of €80 p.p. met subsidie. Bij scheidingen met advocaten/mediators is het vooraf lastig in te schatten, omdat ze werken met uurtarieven. Maar gemiddeld kost zo'n scheiding tussen de €3.000 en €5.000.

 

 

Als u en uw (ex-)partner besluiten om van elkaar te gaan scheiden kan het, afhankelijk van de afspraken die u maakt, zijn dat u of uw (ex-)partner alimentatie moet betalen. Het is belangrijk om goede afspraken te maken over alimentatie. Hierdoor kunnen u en uw (ex-)partner conflicten in de toekomst voorkomen.

 

 

Online scheiden?