Valentijnstips voor je relatie

14 februari 2023

Bij Uitelkaar.nl zien we vaak dat stellen uit elkaar zijn gegroeid. Zoals iedereen eigenlijk wel weet is een relatie, of eigenlijk de liefde, hard werken. Het vraagt tijd, aandacht en toewijding. En soms, soms loopt het gewoon allemaal niet zoals jullie beiden hadden gehoopt en verwacht. Daarom delen we op deze Dag van de Liefde graag een tip met jullie om - ook op momenten dat het wat minder vanzelf gaat in de relatie - de liefde te blijven zoeken én te vinden. Want uit elkaar gaan gaat met veel emotie gepaard en heeft grote impact, zeker als er kinderen zijn.

Pagina inhoud

    Communiceren met je (ex-)partner: tips en tricks

    De liefde

    Weet je nog, toen jullie nog maar nét verliefd waren geworden op elkaar. Hoe jullie uren konden praten. Over jullie dromen, ambities, achtergrond en dingen die jullie bezighielden. De dagen kwamen soms uren te kort. Er was zoveel te bespreken.

    Jullie raakten niet uitgepraat. Hoe meer jullie praatten, hoe beter jullie elkaar leerden kennen.

    De stilte

    Nu (vele) jaren later gaat het niet meer vanzelf. ’s Avonds zitten jullie in stilte naast elkaar op de bank, niet wetende wat je tegen elkaar moet zeggen. Of er gaan dagen voorbij dat jullie elkaar alleen nog maar spreken over werk, de dagelijkse gang van zaken of de (klein)kinderen. Maar een echt gesprek, van hart tot hart, dat is heel lang geleden.

    Hoe minder jullie met elkaar spreken, hoe verder jullie van elkaar verwijderd lijken te raken. Jullie hebben geen idee meer wat de ander bezighoudt en missen het warme contact. Waar is dat échte kennen gebleven. Is dit langzaam uitgeblust door alle stiltes tussen jullie of brand er nog een heel klein vlammetje?

    Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

    De tip

    Herkennen jullie dit? En willen jullie absoluut niet van elkaar afdwalen tot het punt dat jullie ieder je eigen weg gaat. Ga dan opnieuw met elkaar het gesprek aan. Dat kan in het begin best spannend of ongemakkelijk zijn, maar wel dé manier om weer echt met elkaar in contact te komen.

    In de New York Times verscheen het artikel ‘The 36 Questions That Lead to Love’. Het zijn 36 bijzondere, niet voor de hand liggende vragen die jullie aan elkaar kunnen stellen. Die helpen om opnieuw met elkaar in gesprek te komen en elkaar opnieuw te leren kennen. Het zijn drie sets van vragen, van redelijk algemeen naar meer indringend. In die laatste categorie valt bijvoorbeeld: 'Als je op dit moment zou sterven, zonder de kans om met iemand te communiceren, waar zou je het meest spijt van hebben dat je niet meer gezegd hebt? Waarom heb je diegene dat nog niet gezegd?'

    Het zijn bijzondere vragen en misschien niet altijd even gemakkelijk te beantwoorden, maar ze bieden handvatten om een nieuwe impuls te geven aan wat jullie ooit met zoveel overtuiging begonnen zijn. Jullie relatie.

    Pak deze vragen erbij, neem de tijd. Wees eerlijk naar elkaar toe en ga ervoor. Er valt zoveel te verliezen.

    Het doel van Uitelkaar.nl is stellen in de emotionele periode van scheiding of uit elkaar gaan zo goed mogelijk te ondersteunen bij het maken van hun afspraken. Overzichtelijk kunnen ze op het online platform zelf samen hun afspraken maken. Met professionele hulp en tegen een vaste prijs.

    Communiceren met je (ex-)partner: tips en tricks Lees meer

    Gerelateerde artikelen

    Scheiden: partner vertellen dat je wil scheiden

    20 februari 2024

    Als je er zeker van bent dat je wilt scheiden, moet je dit aan je partner vertellen. Dit kan lastig zijn. Het beste is om dit te doen in een persoonlijk gesprek. Je kunt in dit gesprek uitleggen waarom het voor jou beter is...

    Lees verder

    10 tips voor uit elkaar gaan met pubers

    08 januari 2024

    Jij en je (ex-)partner hebben besloten om zonder elkaar verder te gaan. En nu vinden jullie het tijd om deze vervelende boodschap aan de kinderen te vertellen. Voor kleine kinderen is een scheiding vaak een abstract begrip...

    Lees verder

    Relatietherapie

    09 februari 2022

    In de loop van je leven vinden er allerlei veranderingen plaats. Je studeert af, gaat werken, je krijgt misschien kinderen. Vaak veranderen de relaties die je hebt met vrienden en familie meestal met je mee. Dit geldt ook...

    Lees verder