Meer experts

Lotte Swart

Advocaat, Mediator

Lotte Swart is sinds 2015 advocaat. Na haar studie Internationaal en Europees Recht aan de Universiteit van Tilburg is zij in Roosendaal als advocaat gestart met eerst een algemene praktijk. Vervolgens heeft zij zich gespecialiseerd in het familie- en jeugdrecht.

Als MfN-registermediator en geaccrediteerd familiemediator is zij ook veelvuldig actief op het gebied van familiemediations (echtscheiding, omgang etc.). Daarnaast is zij actief als buurtbemiddelaar.

Lotte wist tijdens haar rechtenstudie al dat zij de advocatuur in wilden, omdat zij met haar werk middenin de maatschappij wil staan en mensen wil helpen. Dat is ook wat zij nu doet. Juist het contact met klanten is wat het werk zinvol maakt. Vaak zitten ze in grote problemen en komt je als advocaat ineens in hun leven. Zij probeert het onderdeel waarop ze invloed kan uitoefenen voor hen positiever te maken.

Gevraagd naar wat haar werk mooi maakt, zegt ze: “Dat is als ik tijdens een mediationgesprek zie dat mensen mijlenver uit elkaar staan en dan toch onder mijn begeleiding de positieve verbindende factor kunnen vinden.”