Hoe vertel je je omgeving dat je uit elkaar gaat?

03 maart 2020

Aan je omgeving vertellen dat jullie gaan scheiden kan moeilijk zijn. Je weet niet altijd hoe ze reageren, of ze een kant zullen kiezen en hoeveel invloed het gaat hebben op jullie vriendengroep. Ook kan het zo zijn dat je niet wilt dat anderen zich met jullie scheiding bemoeien. Stel jij het uit en ben je op zoek naar tips hoe het je vrienden te vertellen?

Pagina inhoud

  Lees meer over de impact van scheiden

  Tips om vrienden en familie over de scheiding te vertellen

  Nadat jullie eventuele kinderen op de hoogte zijn, zet je de stap je familie en vrienden te vertellen over de scheiding. Hoe ga je het beste om met je angst voor negatieve reacties? Deze tips kunnen je hierbij helpen:

  • Geef aan dat jullie beiden een escalatie willen voorkomen en jullie je best doen zo goed mogelijk samen te werken.
  • Laat hen weten dat zij geen kant hoeven te kiezen, maar dat steun in deze moeilijke periode wel erg gewaardeerd wordt.
  • Bereid je voor op mogelijke vragen die je krijgt en laat je hierdoor niet overspoelen. Je bent niet verplicht antwoord te geven en je mag ook aangeven dat je het niet weet of later op iets terugkomt.
  • Bereid je voor op de mogelijke schok van mensen die dicht bij je staan. Het kan behulpzaam zijn voor jezelf duidelijk te hebben waarom jij en je (ex-)partner uit elkaar gaan, zodat je dit helder aan anderen kunt vertellen.
  • Vertel je vrienden en familie wat je van hen zou willen of wat je verwacht. Vaak wil je omgeving je helpen, maar weet zij niet hoe.

  Kijk of Uitelkaar.nl voor jou werkt. Maak een gratis proefaccount. Kies eerst je module.

  Wat is de impact van scheiden op je sociale leven? Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  3 tips om een slechte dag door te komen

  02 september 2020

  Het gebeurt ons helaas allemaal wel eens, met onze verkeerde been uit bed stappen. Zo’n dag waarin je het liefst de hele dag onder je dekens blijft liggen omdat je even niet lekker in je bubbel zit. Scheiden is een lastige...

  Lees verder

  Hoe bereid je je voor op een date?

  12 augustus 2020

  Ben je er aan toe om weer nieuwe mensen te gaan ontmoeten en een eventuele relatie te beginnen? Dan ga je je wagen op de datingmarkt. Hopelijk ontmoet je iemand die leuk genoeg is om mee te gaan praten en als je elkaar wat...

  Lees verder

  20 beste breakup songs

  05 augustus 2020

  Uit elkaar gaan is meestal een pijnlijk proces en vaak kan het verdriet overweldigend zijn. Alsof er een zwart gat is ontstaan waar eerst je hart zat. Daarom kan het zijn dat je even tijd voor jezelf nodig hebt om alle...

  Lees verder