Hoe bereid je je voor op een date?

12 augustus 2020

Ben je er aan toe om weer nieuwe mensen te gaan ontmoeten en een eventuele relatie te beginnen? Dan ga je je wagen op de datingmarkt. Hopelijk ontmoet je iemand die leuk genoeg is om mee te gaan praten en als je elkaar wat beter kent is het tijd om af te spreken. Maar hoe bereid je je nou voor op zo'n date? Lees verder om erachter te komen hoe je dit gaat lukken.

Pagina inhoud

  Geef niet toe aan angst

  Het is altijd eng om nieuwe mensen te ontmoeten vooral als je misschien iets romantisch met ze wil beginnen. Omdat er dus voor je gevoel best veel van af hangt kan het zo zijn dat een klein stemmetje in je hoofd begint te schreeuwen uit angst. Het stemmetje dat zegt dat  je het maar beter af kunt zeggen, soms omdat het waarschijnlijk toch niets gaat worden, soms omdat je toch waarschijnlijk niet leuk genoeg bent en zo zijn er nog miljoenen redenen te verzinnen om niet te gaan. Geef niet toe aan dat stemmetje!  Tuurlijk ben je niet perfect, maar dat is niemand. Hang desnoods een post-it op de spiegel en herhaal voor jezelf: “ik ben leuk zoals ik ben”. Of, “dit gaat me ook lukken!”

  Laat verwachtingen varen

  Hoe goed je ook een date gepland hebt, het gaat nooit zoals je verwacht. Dus laat die verwachtingen thuis en ga er met een open houding in. Dan valt het altijd mee.

  En gaan er dingen mis? Ach, zolang er niemand gewond raakt en in het ziekenhuis belandt is er geen man overboord. 

  Pep jezelf op met muziek

  Zet je lievelingsnummer op en dans en zing mee totdat je helemaal opgeladen bent. Alsof je je aan het voorbereiden bent op een (boks)wedstrijd en met jouw muziek binnenkomt in de arena en de mensen voor je juichen. Zo moet het voelen. Een adrenaline kick. Als jij namelijk, naast vriendelijk, ook enthousiast overkomt werkt dat aanstekelijk en zal je afspraakje/date hier ook goed op reageren.

  Doe een meditatie

  Misschien is het niet je ding, maar voor sommige mensen helpt het om een meditatie of ademhalingsoefening te doen om de spanning eraf te halen. Ga bijvoorbeeld ergens rustig zitten op een stoel met beide voeten op de grond. Adem diep in en langzaam weer uit. Voel hoe je buik op en neer gaat. Blijf bij je ademhaling. Door je te concentreren op je ademhaling en wat je lichaam doet, kom je uit je hoofd. Als het goed is werkt dit ontspannend.

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Trek iets leuks aan

  Trek naast iets waar je je comfortabel in voelt ook iets aan waardoor je je aantrekkelijk voelt. Ga er niet als een slons bij lopen, maar steek er moeite in! Je date valt dat echt wel op en zal het waarderen dat je moeite hebt gedaan voor hem/haar. Tuurlijk hoef je niet in pak of in je mooiste glitterjurk, maar zie er in ieder geval verzorgd uit. Maak desnoods wat foto’s van je outfit en stuur deze naar vrienden (met een goede smaak) ter goedkeuring. 

  Ga op tijd weg

  Heb je jezelf opgepept en heb je iets leuks aan? Dan ben je klaar om te vertrekken. Doe dit op tijd! Iemand die meteen al te laat is op de eerste date, maakt misschien niet de beste indruk. Dus wees wat dat betreft liever wat te vroeg dan te laat.

  Wat je ook doet aan voorbereiding voor je date, het blijft spannend!  Hopelijk helpen de bovenstaande suggesties wat om de ergste spanning ervan af te halen, maar de vlinders zullen nooit helemaal verdwijnen. Dat maakt daten juist ook weer bijzonder en leuk. Mochten jullie zelf nog extra suggesties hebben om je voor te bereiden op een date, laat het ons weten!

  Wat is de impact van scheiden op je sociale leven? Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  3 tips om een slechte dag door te komen

  02 september 2020

  Het gebeurt ons helaas allemaal wel eens, met onze verkeerde been uit bed stappen. Zo’n dag waarin je het liefst de hele dag onder je dekens blijft liggen omdat je even niet lekker in je bubbel zit. Scheiden is een lastige...

  Lees verder

  20 beste breakup songs

  05 augustus 2020

  Uit elkaar gaan is meestal een pijnlijk proces en vaak kan het verdriet overweldigend zijn. Alsof er een zwart gat is ontstaan waar eerst je hart zat. Daarom kan het zijn dat je even tijd voor jezelf nodig hebt om alle...

  Lees verder

  Dating tips voor na de scheiding

  05 augustus 2020

  Na een scheiding kan het lastig zijn om je weer te begeven op de "datingmarkt". Soms kan het al jaren geleden zijn dat je aan afspraakjes deed en bestonden er misschien nog geen dating apps of soms is het niet zo lang...

  Lees verder