Hoe vind je psychische hulp bij scheiding?

19 maart 2020

De impact van een scheiding is groot. Het is niet alleen een stressvolle situatie, omdat je veel moet regelen. Het is - laten we eerlijk zijn - ook een emotionele achtbaan. Gevoelens als teleurstelling, verdriet, angst, eenzaamheid en depressie, maar ook schaamte en schuldgevoel kunnen een rol spelen. Om hier meer grip op te krijgen is het een optie psychische hulp te zoeken. Deze hulp kan de vorm hebben van face-to-face contact, maar ook online.

Pagina inhoud

    Face-to-face psychische hulp met een zorgverlener

    Therapie kan helpen om je leven na de scheiding weer op te bouwen en alle gevoelens een plekje te geven. Als je op zoek bent naar een psycholoog kun je via de Zorgkaart Nederland overzichtelijk de aanbieders van psychische hulp in je omgeving zien en ook zien welk cijfer anderen aan desbetreffende hulpverlener geven.

    Online hulpverlening bij scheiding

    Een wat laagdrempelige oplossing is Stichting Mirro. Deze stichting biedt e-health oplossingen aan. E-health betekent dat je inlogt op de website en daar een module volgt. Je krijgt dan psychische hulp online. Ook zorgverleners maken gebruik van de website om klanten psychologische hulp aan te bieden.