Wat als er problemen ontstaan met je ex-partner over je nieuwe relatie?

03 maart 2020

Een nieuwe relatie kan heftige emoties opwekken bij je ex-partner. Jaloezie, verdriet, boosheid. Het kan alle kanten op gaan. Zeker wanneer jullie kinderen hebben kan je ex-partner niet al te blij zijn met je nieuwe aanwinst. Wat voor iemand is je nieuwe vlam? Is hij of zij goed voor de kinderen en neemt hij of zij de juiste rol aan?

Pagina inhoud

  Communiceren met je (ex-)partner: tips en tricks

  Een aantal problemen die kunnen ontstaan wanneer jij of je ex-partner een nieuwe relatie heeft zijn de volgende.

  • Bemoeit de nieuwe vriend(in) van je ex-partner zich voor jouw gevoel overal mee?
  • Zie je dat je kinderen gebukt gaan onder de nieuwe relatie van je ex?
  • Reageert je ex-partner slecht op jouw nieuwe relatie?

  Hoe ga ik hiermee om?

  Besef dat het moeilijk is en jullie hieraan moeten wennen: als je uit elkaar bent gegaan, gaan jullie beiden op een eigen, soms voor de ander confronterende manier, door dit proces heen.

  In dat proces is het belangrijk om je eigen emoties serieus te nemen, je eigen grenzen te stellen, en je bewust te zijn van die momenten waarop je bijvoorbeeld je eigen pijn op je ex-partner aan het richten bent. Probeer dan zo eerlijk te zijn om die pijn bij jezelf te houden. Daar word jij op de lange termijn beter van. En jullie relatie als ex-partners als het goed is ook. Zeker als je kinderen hebt, is dit belangrijk.

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Inlezen als nieuwe partner

  Je nieuwe partner kan zich inlezen over hoe het beste om te gaan met de nieuwe situatie. Voor de kinderen is je nieuwe relatie en grote stap, maar voor je nieuwe partner ook.

  Een brief, speciaal voor jou. Omdat je een rol speelt in ons leven, soms best een grote. Alles wat veilig en vertrouwd was, is door de scheiding ineens anders. En nu zijn papa en mama weer verliefd, alleen niet meer op elkaar. Aan dat idee moeten we vaak even wennen. Daarom hebben we voor jou opgeschreven hoe je het wat makkelijker kunt maken voor ons. En daarmee ook voor jezelf. Want we snappen best dat het voor jou ook heel wat is: ons, die je er gratis bij krijgt.

  Dit is de inleiding van een open brief van kinderen speciaal aan nieuwe partners van gescheiden ouders, te vinden op de website van Villa Pinedo. In de brief vind je tips over hoe nieuwe partners het makkelijker kunnen maken voor de kinderen en op die manier ook voor zichzelf.

  Communiceren met je (ex-)partner: tips en tricks Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  10 tips voor uit elkaar gaan met pubers

  03 augustus 2021

  Jij en je (ex-)partner hebben besloten om zonder elkaar verder te gaan. En nu vinden jullie het tijd om deze vervelende boodschap aan de kinderen te vertellen. Voor kleine kinderen is een scheiding vaak een abstract begrip...

  Lees verder

  5 tips voor een succesvolle vakantie

  26 juli 2021

  Ieder jaar zie je na de vakantie een grote piek in het aantal scheidingen. Veel stellen, waarvan de relatie toch al niet helemaal soepel verloopt, proberen de relatie nog vaak nieuw leven in te blazen tijdens de vakantie....

  Lees verder

  Hoe laat je je waardering zien voor je partner?

  05 oktober 2020

  Waardering tonen voor je partner is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je partner blij te houden. Maar hoe doe je dit? Valentijnsdag is leuk, maar het is niet te doen om elke dag als een Valentijnsdag te...

  Lees verder