Klanten vertellen

15 april 2022

Gemiddeld besluiten er jaarlijks zo'n 35.000 koppels om te gaan scheiden. Een steeds groter deel van deze koppels kiest ervoor om hun scheiding online te regelen. Via Uitelkaar.nl hebben al 3670 stellen tevreden hun scheidingsproces online afgerond. Lees hieronder de meest recente ervaringen van de stellen die via Uitelkaar.nl zijn gescheiden.

Pagina inhoud

  Wat zeggen onze klanten?

  Nathan 8 april 2022

  “Via Uitelkaar.nl kun je je scheiding goed regelen in je eigen tijd. Ook kreeg ik steeds een snelle reactie van onze persoonlijke casemanager.”

  Linda 18 maart 2022

  “Uitelkaar.nl werkt met een overzichtelijk, fijn systeem. Ook was het contact met de casemanager goed en snel!”

  Rachel 2 maart 2022

  “Uitelkaar.nl heeft een heldere structuur van de afspraken, geeft goede voorbeelden en je krijgt snelle respons vanuit de casemanager.”

  Josephine 22 januari 2022

  “Dankzij de bereikbaarheid en het actief meedenken van Anouk heb ik een fijne ervaring gehad met Uitelkaar.nl. Anouk was erg vriendelijk en zij heeft de juiste kennis van diverse onderdelen waardoor ze ons goed verder heeft kunnen helpen.”

  Janneke 7 januari 2022

  “Je krijgt bij Uitelkaar.nl goede handvaten. Zo kun je je afspraken snel invullen, indien je het met elkaar eens bent. Ook krijg je vriendelijke, duidelijke en snelle begeleiding via de chatfunctie.”

  Jolijn 29 december 2021

  “Ik vond de terugkoppeling vanuit Uitelkaar.nl erg fijn. Hierdoor konden we onze afspraken goed fine tunen. Wij hebben ons samen, in ons eigen tempo ingezet. Dat voelde voor ons beiden goed en daarnaast geeft dit ook voldoening.”

  Bastiaan 8 december 2021

  “Uitelkaar.nl heeft mij tijdens het scheidingsproces overzicht geboden. Ik kon onafhankelijk te werk gaan en daarnaast werd er altijd aan alles gedacht!”

  Monique 3 december 2021

  “Bij Uitelkaar.nl werk je apart van elkaar aan je scheiding, terwijl je toch samen werkt. Soms kan dat in deze omstandigheden erg prettig zijn.”

  Maria 21 oktober 2021

  “Uitelkaar.nl biedt structuur. Je weet heel goed wat de status is van alle afspraken en daarnaast is het makkelijk te achterhalen welke veranderingen er worden gedaan. De onderlinge communicatie via het portaal werkte voor ons ook prima.”

  Gerda 1 oktober 2021

  “Wij waarderen het geduld en de vriendelijkheid van de casemanagers van Uitelkaar.nl als we weer eens iets niet begrepen of als er nog andere documenten ingeleverd moest worden.”

  Lees meer ervaringen

   

  Interviews met klanten

  Ook blijkt uit uitgebreide interviews met onze klanten dat online scheiden met begeleiding via Uitelkaar.nl de nodige voordelen oplevert. Lees bijvoorbeeld het verhaal van:

  • Eveline: 'Terugkijkend ben ik heel tevreden met de manier waarop we tijdens de scheiding met de juiste aandacht en structuur zijn geholpen. De contacten met de casemanager tijdens de scheiding waren fijn en handig, evenals het eindgesprek met de advocaat.' Lees het verhaal van Eveline.
  • Auke en Gabriella: 'We wilden flexibiliteit; samen dingen kunnen bespreken en samen achter de computer. Scheiden op een manier zoals we samen hebben geleefd; met het hart oplossen, elkaar dingen gunnen en zo min mogelijk schade veroorzaken.' Lees het verhaal van Auke (49) en Gabriella (46).
  • Anniek en Marc, met zoons van 16 en 18 jaar: ‘Uitelkaar.nl is objectief, omdat je het samen invult. Zo objectief kan een mediator nooit zijn. De tool stelt vragen die je anders niet aan elkaar stelt of in ieder geval niet op die manier. Dat verdient een prijs. Je start met het afzonderlijk invullen van vragen. Vervolgens geeft de tool aan waar verschillen en aandachtspunten zitten. Die kun je online afhandelen, maar wij kozen ervoor om dat aan de keukentafel te doen. Dat gaat sneller en is directer. Op die manier konden we het in twee maanden afwerken.’ Lees het verhaal van Anniek en Marc

  Interview SI2 Fund

  "De campagne staat klaar voor als de scheiding rond is: campagne dronken we aan de start van ons huwelijk, en die drinken we aan het eind."

  SI2 Fund heeft een ex-koppel geïnterviewd die via Uitelkaar.nl hun scheiding heeft geregeld: Barbara en Roland. Ze geven aan dat Uitelkaar.nl een positief effect heeft gehad op hun scheiding en hoe zij daarna met elkaar omgaan. Zo zegt Barbara: “De verliefdheid is weg en samenwonen kan niet meer, maar dankzij dit proces werd duidelijk wat er nog wél is: een diepe vriendschap en wederzijds vertrouwen.”

  Lees het hele interview hier.

  Boek 'Uit elkaar dan met elkaar'

  'Uit elkaar dan met elkaar' geeft antwoord op 56 vragen over scheiden waarvan je niet wist dat je er een antwoord op nodig had.

  Esther de Vries: “Een uitstekend boek voor iedereen die aan het begin van een scheiding zit. Het heeft mij en mijn partner enorm geholpen. Het boek is overzichtelijk en leest makkelijk weg.” 

  De auteurs en ervaringsdeskundigen Birgit en Erwin geven antwoord op 56 veelgestelde vragen, die zij zichzelf ook gesteld hebben tijdens hun eigen scheiding of die ze van anderen hoorden. Zo hopen zij duidelijk te maken dat helemaal niets raar is aan wat je doet of denkt, dat het logisch is om het niet te weten, dat scheiden ingewikkeld is. Het opstarten van een nieuw leven kan juist eenvoudig zijn. Of precies andersom. Uit elkaar dan met elkaar is een zeer handige wegwijzer in de 4 fases van scheiden: twijfel, besluit, regelen en doorstart.

  Uitelkaar.nl wil stellen helpen hun scheiding goed te doen. Niet door alles uit handen te nemen, wel door een online omgeving te bieden waarin zij ondersteund worden door de beste hulp en informatie. Tips en ervaringen van anderen zijn daarbij heel nuttig. Daarom zijn wij heel blij dat Erwin, die zelf gescheiden is via Uitelkaar.nl en Birgit, die veel stellen geïnterviewd heeft die via Uitelkaar.nl zijn gescheiden, dit boek hebben geschreven. Hopelijk kiezen hierdoor meer stellen ervoor om zelf de regie over hun scheiding te nemen.

  Angela: “Als Mediator dit boek met plezier gelezen. Uit elkaar gaan of scheiden is vaak een emotioneel en complex verhaal. Dit boek omschrijft de verschillende fases waar je mee te maken krijgt als je gaat scheiden. Goed leesbaar en ervaringen van lotgenoten maakt het verhaal compleet. Er staan bruikbare tips in, maar het zou ook steun kunnen geven in jouw proces.”

  Benieuwd?

  Download dan hier gratis een preview van het boek

  Uit elkaar dan met elkaar kopen?
  Dat kan natuurlijk ook bij Bol.com of andere boekhandels.
  Het ISBN-nummer is: 9789464056624

  Uitelkaar.nl: ervaringen van gescheiden stellen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Ervaringen online scheiden

  29 maart 2022

  Online scheiden wordt steeds populairder. Namen stellen vroeger hun toevlucht tot mediators en advocaten, tegenwoordig zie je dat stellen steeds vaker voor online scheiden kiezen. Lees de ervaringen van online gescheiden...

  Lees verder

  Ervaring met scheiden van Eveline: “We zijn nog steeds een familie”

  04 juni 2020

  Birgit Vandermeulen, ervaringsdeskundige op gebied van scheiden en professioneel coach bij Feelwise, spreekt met Eveline af op een Rotterdams terras tussen de molens aan het water. Zij gaat Eveline, gescheiden via...

  Lees verder

  Ervaring scheiden van Nicole: “Ik kon hem niet veranderen, dus moest ik voor mezelf kiezen”

  04 juni 2020

  Birgit Vandermeulen, coach bij Feelwise, interviewde voor Uitelkaar.nl Nico (61). Nico is via Uitelkaar.nl gescheiden. Scheiden via ons online platform leek haar een praktische en snelle manier van scheiden. Binnen 4...

  Lees verder