Klanten vertellen

05 oktober 2021

Gemiddeld besluiten er jaarlijks zo'n 35.000 koppels om te gaan scheiden. Een steeds groter deel van deze koppels kiest ervoor om hun scheiding online te regelen. Via Uitelkaar.nl hebben al 3670 stellen tevreden hun scheidingsproces online afgerond. Lees hieronder de meest recente ervaringen van de stellen die via Uitelkaar.nl zijn gescheiden.

Pagina inhoud

  Wat zeggen onze klanten?

  Mandy 11 september 2021

  "Wat ik fijn vond was dat als je nog goed met elkaar bent tijdens het scheidingsproces je via Uitelkaar.nl alles in je eigen tempo kunt doen. Wij hadden ook geen mediator nodig en zijn goed begeleid tijdens het proces. Binnen 4 maanden was onze scheiding rond."

  Erica 7 juli 2021

  "Je wilt in zo'n periode dat het proces vlot verloopt. Daar heeft Uitelkaar.nl een grote bijdrage aan geleverd. Wij kregen steeds snel antwoord en goede adviezen, waardoor wij snel konden aanpassen en door konden zetten. Dit was heel erg fijn."

  Laurens 31 mei 2021

  "Uitelkaar.nl biedt een laagdrempelige manier om een scheidingsplan op te stellen met goede afspraken. Dankzij de voorbeeldteksten en uitleg kun je ook veel beter inschatten of de afspraken passend zijn voor de situatie. Daarna worden de afspraken met de reviewer en de advocaat doorgesproken, waardoor je weet dat je plan goed is opgesteld en het ook de juridische lading dekt."

  Diny 16 mei 2021

  "Scheiden is heel emotioneel en confronterend. Ik vond het onder die omstandigheden prettig om thuis aan het plan te werken."

  Jessie 5 mei 2021

  "Uitelkaar.nl heeft ervoor gezorgd dat het scheidingsproces gestructureerd en duidelijk verliep. We wisten waar we aan toe waren en wat de volgende stappen waren."

  Dirk 1 mei 2021

  "Gebruiksvriendelijk, prettige feedback en een goede structuur/aanpak."

  Oliver 20 januari 2021

  "Het geduld en de manier waarop Uitelkaar.nl heeft geholpen is subliem te noemen!"

  Petronella 20 december 2020

  "Het was erg prettig om de scheiding op deze wijze en in eigen tempo te regelen zonder invloeden van buitenaf."

  Marnix 19 december 2020

  "Fijne manier van werken in je eigen tempo, als je op goede voet staat met elkaar en gaat scheiden."

  Feline 6 oktober 2020

  "Uitelkaar.nl is een efficiënte manier om de scheiding snel samen te kunnen regelen."

  Pien 27 augustus 2020

  "Efficiënt, betaalbaar en je hebt zelf de regie. De voorwaarde is wel dat de communicatie tussen de partners goed moet zijn. Als er ruzie is werkt het niet."

  Alex 21 juni 2020

  "Voor mensen die in harmonie uit elkaar gaan is Uitelkaar.nl uitstekend. Je wordt wegwijs gemaakt en gewezen op punten waar je zelf niet aan denkt. Bovendien worden de zaken goed geregeld, wat een hoop stress en ellende scheelt."

  Lees meer ervaringen

  Interviews met klanten

  Ook blijkt uit uitgebreide interviews met onze klanten dat online scheiden met begeleiding via Uitelkaar.nl de nodige voordelen oplevert. Lees bijvoorbeeld het verhaal van:

  • Eveline: 'Terugkijkend ben ik heel tevreden met de manier waarop we tijdens de scheiding met de juiste aandacht en structuur zijn geholpen. De contacten met de casemanager tijdens de scheiding waren fijn en handig, evenals het eindgesprek met de advocaat.' Lees het verhaal van Eveline.
  • Auke en Gabriella: 'We wilden flexibiliteit; samen dingen kunnen bespreken en samen achter de computer. Scheiden op een manier zoals we samen hebben geleefd; met het hart oplossen, elkaar dingen gunnen en zo min mogelijk schade veroorzaken.' Lees het verhaal van Auke (49) en Gabriella (46).
  • Anniek en Marc, met zoons van 16 en 18 jaar: ‘Uitelkaar.nl is objectief, omdat je het samen invult. Zo objectief kan een mediator nooit zijn. De tool stelt vragen die je anders niet aan elkaar stelt of in ieder geval niet op die manier. Dat verdient een prijs. Je start met het afzonderlijk invullen van vragen. Vervolgens geeft de tool aan waar verschillen en aandachtspunten zitten. Die kun je online afhandelen, maar wij kozen ervoor om dat aan de keukentafel te doen. Dat gaat sneller en is directer. Op die manier konden we het in twee maanden afwerken.’ Lees het verhaal van Anniek en Marc

  Boek 'Uit elkaar dan met elkaar'

  'Uit elkaar dan met elkaar' geeft antwoord op 56 vragen over scheiden waarvan je niet wist dat je er een antwoord op nodig had.

  Esther de Vries: “Een uitstekend boek voor iedereen die aan het begin van een scheiding zit. Het heeft mij en mijn partner enorm geholpen. Het boek is overzichtelijk en leest makkelijk weg.” 

  De auteurs en ervaringsdeskundigen Birgit en Erwin geven antwoord op 56 veelgestelde vragen, die zij zichzelf ook gesteld hebben tijdens hun eigen scheiding of die ze van anderen hoorden. Zo hopen zij duidelijk te maken dat helemaal niets raar is aan wat je doet of denkt, dat het logisch is om het niet te weten, dat scheiden ingewikkeld is. Het opstarten van een nieuw leven kan juist eenvoudig zijn. Of precies andersom. Uit elkaar dan met elkaar is een zeer handige wegwijzer in de 4 fases van scheiden: twijfel, besluit, regelen en doorstart.

  Uitelkaar.nl wil stellen helpen hun scheiding goed te doen. Niet door alles uit handen te nemen, wel door een online omgeving te bieden waarin zij ondersteund worden door de beste hulp en informatie. Tips en ervaringen van anderen zijn daarbij heel nuttig. Daarom zijn wij heel blij dat Erwin, die zelf gescheiden is via Uitelkaar.nl en Birgit, die veel stellen geïnterviewd heeft die via Uitelkaar.nl zijn gescheiden, dit boek hebben geschreven. Hopelijk kiezen hierdoor meer stellen ervoor om zelf de regie over hun scheiding te nemen.

  Angela: “Als Mediator dit boek met plezier gelezen. Uit elkaar gaan of scheiden is vaak een emotioneel en complex verhaal. Dit boek omschrijft de verschillende fases waar je mee te maken krijgt als je gaat scheiden. Goed leesbaar en ervaringen van lotgenoten maakt het verhaal compleet. Er staan bruikbare tips in, maar het zou ook steun kunnen geven in jouw proces.”

  Benieuwd?

  Download dan hier gratis een preview van het boek

  Uit elkaar dan met elkaar kopen?
  Dat kan natuurlijk ook bij Bol.com of andere boekhandels.
  Het ISBN-nummer is: 9789464056624

  Uitelkaar.nl: ervaringen van gescheiden stellen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Ervaringen online scheiden

  07 juni 2021

  Online scheiden wordt steeds populairder. Namen stellen vroeger hun toevlucht tot mediators en advocaten, tegenwoordig zie je dat stellen steeds vaker voor online scheiden kiezen. Lees de ervaringen van online gescheiden...

  Lees verder

  Ervaring met scheiden van Eveline: “We zijn nog steeds een familie”

  04 juni 2020

  Birgit Vandermeulen, ervaringsdeskundige op gebied van scheiden en professioneel coach bij Feelwise, spreekt met Eveline af op een Rotterdams terras tussen de molens aan het water. Zij gaat Eveline, gescheiden via...

  Lees verder