Ingrediënten voor een relatie

23 september 2020

Ben je iemand tegengekomen waar je helemaal hoteldebotel op bent? Of zit je in een relatie en vraag je je af of dit wel echt klikt? Lees hieronder wat voor ingrediënten er belangrijk zijn in een relatie.

Pagina inhoud

  Waardering

  Iedereen wilt zich gewaardeerd voelen, toch? En dit geldt ook in je relatie, je gewaardeerd voelen door je partner is een fijn gevoel. Je voelt je gezien en dat is belangrijk. Hierdoor wordt je een betere versie van jezelf, en dat is uiteindelijk wat je wilt in een relatie. 

  Eerlijkheid

  Een leugen om best wel moet wel kunnen toch? Waar de een vindt dat het geen kwaad kan om iets niet te vertellen, vindt de ander het echt  not done. Maar laten we voorop stellen dat een partner die liegt er absoluut niet voor zorgt dat de relatie beter wordt. Sterker nog, wanneer je niet eerlijk bent tegen je partner kan je partner zich ondergewaardeerd voelen en de relatie wellicht willen verbreken. Jij wilt ook liever dat jouw partner eerlijk tegen je is toch? Maar als je een surprise party voor je partner aan het organiseren bent en je vertelt hier niets over, wordt je partner vast niet heel boos hoor. 

  Benieuwd wat Uitelkaar.nl voor jou kan betekenen?

  Romantiek

  Uit onderzoek blijkt dat een romantische klik een belangrijk element is in een relatie. Niet iedereen zal romantiek op nummer één zetten, maar als er geen spanning of romantiek meer is in je relatie, eindigt de relatie ook vaak. Dit is meestal een lastig onderwerp om over te praten met je partner, maar als je  meer romantiek wenst en je wilt graag je relatie behouden dan zal je dit toch echt bespreekbaar moeten maken. 

  Klikt het?

  Zeker niet onbelangrijk en een cruciaal ingrediënt voor een relatie is de klik tussen jullie. Voel je jezelf helemaal op je gemak bij je partner? Durf je alles uit te spreken? Als jullie samen over alles kunnen praten, is het makkelijker om je relatie naar een hoger niveau te tillen. Geen onderwerp blijft onbesproken en ook ruzies worden makkelijks uitgesproken door partners die een goede klik hebben en goed met elkaar kunnen praten. 

  Voelt het goed voor jou? 

  De allerbelangrijkste vraag die je jezelf moet stellen in je relatie is; word ik hier gelukkig van? In sommige relaties is het zo dat je elkaar heel veel ziet en dat jullie bijvoorbeeld zelfs collega’s zijn. En bij andere relaties zie je juist weer dat de één veel nachtdiensten werkt en de ander overdag. Zo zie je elkaar stukke minder. Maar als dat is wat voor jullie werkt dan is het goed. Ga je relatie vooral niet vergelijken met die van een ander. Elke relatie is uniek en dat maakt jullie relatie ook zo leuk. Als alle relaties hetzelfde zouden zijn, wordt het wel heel saai. 

  Communiceren met je (ex-)partner: tips en tricks Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  Valentijnstips voor je relatie

  14 februari 2023

  Bij Uitelkaar.nl zien we vaak dat stellen uit elkaar zijn gegroeid. Zoals iedereen eigenlijk wel weet is een relatie, of eigenlijk de liefde, hard werken. Het vraagt tijd, aandacht en toewijding. En soms, soms loopt het...

  Lees verder

  Relatietherapie

  09 februari 2022

  In de loop van je leven vinden er allerlei veranderingen plaats. Je studeert af, gaat werken, je krijgt misschien kinderen. Vaak veranderen de relaties die je hebt met vrienden en familie meestal met je mee. Dit geldt ook...

  Lees verder

  10 tips voor uit elkaar gaan met pubers

  03 augustus 2021

  Jij en je (ex-)partner hebben besloten om zonder elkaar verder te gaan. En nu vinden jullie het tijd om deze vervelende boodschap aan de kinderen te vertellen. Voor kleine kinderen is een scheiding vaak een abstract begrip...

  Lees verder