Tips en ervaringen

Tips en ervaringen

Kinderalimentatie bij samengesteld gezin: de berekening

17 februari 2020

Na scheiding kan een of kunnen beide ouders samen gaan wonen met hun nieuwe partner. Deze partner heeft wellicht ook al kinderen. De nieuwe gezinssituatie zorgt voor een samengesteld gezin. Dit heeft effect op de te ontvangen of betalen kinderalimentatie. Hoe zit dit precies en hoe wordt de alimentatie dan berekend?

Lees verder
Tips en ervaringen

Echtscheidingsconvenant getekend, en dan?

24 maart 2020

Jullie zijn zover: klaar om het echtscheidingsconvenant te tekenen. Dan vragen jullie je vast af: wat nu? In dit artikel vind je een overzicht van de mogelijkheden om alvast een start te maken met jullie nieuwe leven.

Lees verder
Tips en ervaringen

Corona en co-ouderschap: hoe krijg je grip op de situatie?

20 maart 2020

Het leven in Nederland staat op dit moment op zijn kop. Het leven van co-ouders en hun kinderen misschien nog wel meer. Co-ouders hebben nu extra uitdagingen, zoals met het halen en brengen van de kinderen en met de communicatie tussen hen. Maar waarom is dat zo moeilijk en hoe zorg je er als co-ouders voor dat je grip krijgt op de situatie?

Lees verder
Tips en ervaringen

Hoe vind ik psychische hulp bij scheiding?

19 maart 2020

Om hier meer grip op te krijgen op de emotionele en ingewikkelde situatie tijdens en na de scheiding, is het een optie psychische hulp te zoeken. Deze hulp kan de vorm hebben van face-to-face contact, maar ook online. Lees er hier meer over.

Lees verder
Tips en ervaringen

Wat is het verschil tussen een toeslagpartner en fiscaal partner?

19 maart 2020

Bij samenwonen, maar ook bij uit elkaar gaan kom je de termen toeslagpartner en fiscaal partner tegen. Wat is het verschil? Een fiscaal partner is iemand waar je samen de aangifte inkomstenbelasting kan doen. Een toeslagpartner heeft invloed of je toeslagen ontvangt en/of hoe hoog de toeslagen zijn. In dit artikel lees je hier meer over.

Lees verder
Tips en ervaringen

Mag ik co-ouderschap weigeren?

16 maart 2020

Er komt veel bij co-ouderschap kijken en misschien hebben jij of je kind meer baat bij een omgangsregeling. Kun je daarom co-ouderschap nog weigeren als je (ex-)partner zegt dat hij of zij co-ouder wil worden? Zit er een verschil in wie het mag weigeren? Of wanneer?

Lees verder
Tips en ervaringen

Alimentatie en uitkering: hoe beïnvloeden ze elkaar?

16 maart 2020

Je scheiding heeft gevolgen voor je inkomen. Eerst betaalden jullie sommige kosten samen, maar nu doe je dat alleen. Als je inkomen zo laag wordt dat deze onder het bestaansminimum komt, moet je inkomen opgehoogd worden tot je jezelf kunt onderhouden. Hiervoor is een bijstandsuitkering. Wat voor invloed heeft deze op alimentatie en vice versa?

Lees verder