24 uur vol innovatieve juridische oplossingen: van verdwenen pakketjes tot complexe scheidingen

04 april 2019


Uitelkaar.nl staat voor innovatieve juridische oplossingen. Daarom nemen wij 4 en 5 april 2019 deel aan de 24-uurs innovatie challenge van verzekeraar DAS. De wát? Goede vraag! Tijdens dit evenement draait het om de ontwikkeling van een online tool om juridische geschillen op te lossen. Denk hierbij aan problemen die ontstaan met een verhuurder, de sportschool of een webshop waarvan je pakket niet goed geleverd is. Maximaal 150 derde- en vierdejaars studenten van hogescholen en universiteiten doen in teamverband mee met als doel om binnen één dag een innovatieve en levensvatbare oplossing aan de jury te presenteren. Wat Uitelkaar.nl hierbij doet? Je leest het in dit artikel.

Omdat Uitelkaar.nl zelf het voortouw in Nederland neemt wanneer het aankomt op een innovatieve online oplossing voor scheidingen, is het vanzelfsprekend dat we studenten stimuleren deel te nemen aan de toekomst van vernieuwende juridische oplossingen. Wij geloven er als sociale onderneming namelijk in dat het recht toegankelijker en gebruiksvriendelijker kan zijn met een online aanpak. Alle reden om ook ons steentje bij te dragen in dit vooruitstrevende initiatief van DAS.

Studenten kunnen tijdens de hackathon kiezen voor welk juridisch probleem zij een oplossing willen ontwikkelen. Ook kunnen zij gedurende 24 uur aan de slag met een vraagstuk van Uitelkaar.nl: hoe kan scheiden minder complex worden? De oplossing moet vervolgens gepitcht worden voor een professionele jury waar onze medeoprichter Kaspar Scheltema onderdeel van is. Het winnende team ontvangt een prijs, maar het doel is ook dat het gepitchte idee daadwerkelijk verder ontwikkeld wordt na de challenge.

Wij zijn erg enthousiast over dit grensverleggende initiatief van DAS en wensen alle deelnemende studenten veel succes toe!

 

Uitelkaar.nl in de media

DAS en Uitelkaar.nl bij BNR Nieuwsradio op de dag van de scheiding

13 september 2019

Een nieuwe partner, een nieuwe baan of een verhuizing heeft vaak gevolgen voor de omgangsregeling of de alimentatie. Dit soort veranderingen kunnen de boel weer op scherp zetten. Mireille Detrixhe van DAS lichtte het vanmorgen toe bij BNR Nieuwsradio.

Lees verder
Uitelkaar.nl in de media

Digitaal scheiden? Ja, maar met een advocaat!

19 augustus 2019

Wat is het verschil tussen scheiden via een advocaat en online? Wat maakt Uitelkaar.nl anders? Op 13 augustus 2019 verscheen een artikel over online scheiden in Het Dagblad van het Noorden. Oprichter van Uitelkaar.nl, Laura Kistemaker, werd hiervoor geinterviewd.

Lees verder
Uitelkaar.nl in de media

Uitelkaar.nl internationaal genomineerd voor website van het jaar 2018!

08 maart 2019

Wauw, we zijn internationaal genomineerd voor "website of the year 2018" in de categorie services! Stemmen kan nog tot 17 maart...

Lees verder