Valentijnstip voor je relatie

14 februari 2018

Bij uitelkaar.nl zien we vaak dat stellen uit elkaar zijn gegroeid.

Zoals iedereen eigenlijk wel weet is een relatie, of eigenlijk de liefde, hard werken. Het vraagt tijd, aandacht en toewijding. En soms, soms loopt het gewoon allemaal niet zoals jullie beiden hadden gehoopt en verwacht. Daarom delen we op deze Dag van de Liefde graag een tip met jullie om - ook op momenten dat het wat minder vanzelf gaat in de relatie - de liefde te blijven zoeken én te vinden. Want wij weten dat uit elkaar gaan met veel emotie gepaard gaat en grote impact heeft, zeker als er kinderen zijn.

De liefde

Weet je nog, toen jullie nog maar nét verliefd waren geworden op elkaar. Hoe jullie uren konden praten. Over jullie dromen, ambities, achtergrond en dingen die jullie bezighielden. De dagen kwamen soms uren te kort. Er was zoveel te bespreken.

Jullie raakten niet uitgepraat. Hoe meer jullie praatten, hoe beter jullie elkaar leerden kennen.

De stilte

Nu (vele) jaren later gaat het niet meer vanzelf. ’s Avonds zitten jullie in stilte naast elkaar op de bank, niet wetende wat je tegen elkaar moet zeggen. Of er gaan dagen voorbij dat jullie elkaar alleen nog maar spreken over werk, de dagelijkse gang van zaken of de (klein)kinderen. Maar een echt gesprek, van hart tot hart, dat is heel lang geleden.

Hoe minder jullie met elkaar spreken, hoe verder jullie van elkaar verwijderd lijken te raken. Jullie hebben geen idee meer wat de ander bezighoudt en missen het warme contact. Waar is dat échte kennen gebleven. Is dit langzaam uitgeblust door alle stiltes tussen jullie of brand er nog een heel klein vlammetje?

De tip

Herkennen jullie dit? En willen jullie absoluut niet van elkaar afdwalen tot het punt dat jullie ieder je eigen weg gaat. Ga dan opnieuw met elkaar het gesprek aan. Dat kan in het begin best spannend of ongemakkelijk zijn, maar wel dé manier om weer echt met elkaar in contact te komen.

In de New York Times verscheen het artikel ‘The 36 Questions That Lead to Love’. Het zijn 36 bijzondere, niet voor de hand liggende vragen die jullie aan elkaar kunnen stellen. Die helpen om opnieuw met elkaar in gesprek te komen en elkaar opnieuw te leren kennen. Het zijn drie sets van vragen, van redelijk algemeen naar meer indringend. In die laatste categorie valt bijvoorbeeld: “Als je op dit moment zou sterven, zonder de kans om met iemand te communiceren, waar zou je het meest spijt van hebben dat je niet meer gezegd hebt? Waarom heb je diegene dat nog niet gezegd?”

Het zijn bijzondere vragen en misschien niet altijd even gemakkelijk te beantwoorden, maar ze bieden handvatten om een nieuwe impuls te geven aan wat jullie ooit met zoveel overtuiging begonnen zijn. Jullie relatie.

Pak deze vragen erbij, neem de tijd. Wees eerlijk naar elkaar toe en ga ervoor. Er valt zoveel te verliezen.

Uitelkaar.nl

Het doel van uitelkaar.nl is stellen in de emotionele periode van scheiding of uit elkaar gaan zo goed mogelijk te ondersteunen bij het maken van hun afspraken. Overzichtelijk kunnen ze op het online platform zelf samen hun afspraken maken. Met professionele hulp en tegen een vaste prijs.

Tips en ervaringen

Echtscheidingsconvenant voorbeeld

01 april 2020

Wanneer jullie gaan scheiden moeten jullie afspraken vastleggen. Gebruikelijk is om dit te doen in een echtscheidingsconvenant. Om een indruk te krijgen van hoe zo’n echtscheidingsconvenant eruit ziet kun je op deze pagina gratis een echtscheidingsconvenant voorbeeld downloaden.

Lees verder
Tips en ervaringen

Echtscheidingsconvenant opvragen: hoe werkt dat?

31 maart 2020

Ben je je echtscheidingsconvenant kwijt? Of heb je om wat voor reden dan ook het echtscheidingsconvenant nodig? Dan zullen jullie deze op moeten vragen. maar hoe werkt dat opvragen nou precies? In dit artikel leggen we 2 opties uit.

Lees verder
Tips en ervaringen

Echtscheidingsconvenant getekend, en dan?

24 maart 2020

Jullie zijn zover: klaar om het echtscheidingsconvenant te tekenen. Dan vragen jullie je vast af: wat nu? In dit artikel vind je een overzicht van de mogelijkheden om alvast een start te maken met jullie nieuwe leven.

Lees verder