Uitelkaar.nl doet mee aan experiment om de juiste hulp te vinden bij scheiding

26 april 2022

Je wilt scheiden of je partner heeft je verteld dat hij of zij wil scheiden. Waar vind je de juiste hulp? Vanaf nu kun je bij het Juridisch Loket terecht voor een persoonlijk adviesgesprek waarin wordt gekeken welke hulp bij je situatie past. Ook wordt besproken wie die hulp kan bieden. Misschien is een advocaat, mediator of Uitelkaar.nl een passende oplossing.

 

Pagina inhoud

  Hoe werkt het?

  Je gaat of belt naar het Juridisch Loket voor een echtscheidingsdiagnose op maat. Met jou wordt gekeken welke hulp in jouw situatie bij je past. Er worden twee tot drie verschillende dienstverleners aangeboden waaruit je kunt kiezen. Deze dienstverleners (advocaat, mediator of Uitelkaar.nl) hebben de juiste kennis in huis om jou van de juiste hulp te voorzien. Je kiest zelf bij welke dienstverlener je uiteindelijk de dienst afneemt. In de loop van het traject worden de ervaringen bij jou en de deskundigen gevolgd en geëvalueerd.

  Wat is het doel en wie zijn betrokken?

  Het doel is om te onderzoeken hoe de dienstverlening bij scheiden beter kan. Dit experiment is opgezet in opdracht van de minister voor Rechtsbescherming als onderdeel van de stelselvernieuwing rechtsbijstand. Het is tot stand gekomen in samenwerking tussen het Juridisch Loket (hJL), de Raad voor Rechtsbijstand (RvR), de Nederlandse orde van advocaten (NOvA), Mediatorsfederatie Nederland (MfN), de Nederlandse vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en Uitelkaar.nl. Het experiment loopt een jaar.

  Meer informatie?

  Wil je meer informatie over het experiment? Ga naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand.


  Uitelkaar.nl: nieuws en ontwikkelingen Lees meer

  Gerelateerde artikelen

  126 x actuele informatie over corona en scheiden, ouderschap en relaties [geüpdatet: 28-5-2020]

  12 juli 2022

  De coronacrisis waarin we massaal thuis zitten zorgt voor relatiestress, scheidingsaanvragen, maar ook voor onzekerheid bij gescheiden ouders over het nakomen van de regelingen. In dit artikel vind je alle actuele,...

  Lees verder

  Nieuwsbericht: Nieuwe manier om als ouders zonder strijd naar de rechter te gaan

  07 juli 2022

  Heb je geprobeerd om samen tot afspraken te komen, zelfs al een mediator geprobeerd, maar kom je er niet op alle punten uit? Wil je een oplossing, maar ben je bang dat de gang naar de rechter de relatie met je (ex-)partner...

  Lees verder